ועדת האיתור של ההתאחדות לכדורגל החליטה בצעד מפתיע במיוחד למנות את וילי רוטנשטיינר למאמן הלאומי של נבחרת ישראל לפחות עד סוף השנה, כשעוזרו יהיה אלון חזן. רוטנשטיינר יעמוד על הקווים בליגת האומות ובפלייאוף העלייה ליורו, שהמשחק הראשון בו, מול סקוטלנד בחוץ, ייערך ב-8 באוקטובר.
אחרי שלוש ישיבות של ועדת האיתור, כשכבר החלו למפות את המועמדים האפשריים לאימון הנבחרת, הוחלט ללכת על מהלך לא צפוי ולצאת מהקופסה, מהלך שעד לימים האחרונים אף אחד לא חשב עליו ונרקם במהלך סוף השבוע. הסיבה העיקרית היא שרוטנשטיינר וחזן בכל מקרה מקבלים כבר שכר עד סיום השנה, כך שמדובר בחיסכון כלכלי בעידן של אי ודאות תחת הקורונה.
4 צפייה בגלריה
ווילי רוטנשטיינר
ווילי רוטנשטיינר
חיסכון כלכלי ומינוי מפתיע. וילי רוטנשטיינר
(צילום: ראובן שוורץ)
4 צפייה בגלריה
שער מוסף הספורט של "ידיעות אחרונות", היום
שער מוסף הספורט של "ידיעות אחרונות", היום
שער מוסף הספורט של "ידיעות אחרונות", היום
האוסטרי כבר היה עם רגל וחצי מחוץ לתפקידו (המנהל הטכני של הנבחרות), וניהל מגעים על הפיצויים שמגיעים לו על חוזה שמסתיים בעוד שנתיים, כשבמקביל סירב למתווה של קיצוץ במחצית משכרו והתנתקות מוחלטת מהנבחרת הבוגרת. בסופו של דבר הוא נשאר בחוזה מחודש ומקוצר, אחרי שהסכים לקיצוץ של 30 אחוז משכרו, כשההתאחדות הכניסה סעיף המאפשר לה לשחרר אותו בסוף דצמבר בתמורה לפיצוי של שבע משכורות.
הבוקר (ראשון), אחרי שנושא המינוי שלו הועלה בישיבת ועדת האיתור על ידי יו"ר ההתאחדות, אורן חסון, הישיבה נמשכה בשיחה מול רוטנשטיינר כדי לקבל ממנו את האור הירוק. רוטנשטיינר לא חשב לרגע שהוא יקבל את התפקיד הלאומי, בטח לא תחת תמיכה פה אחד של חברי ועדת האיתור, שכוללת את אלי אוחנה, שינו זוארץ ואלי כהן, יחד כמובן עם חסון עצמו והמנכ"ל רותם קמר.
לפני הגעתו של הרצוג, רוטנשטיינר כבר הציע את עצמו לעמוד על הקווים במסגרת ליגת האומות, אולם הוועדה המקצועית שמינתה אותו בין היתר מתוך הגדרה כי מנהל טכני לא ישאף לעמוד על הקווים, פסלה זאת על הסף. אלא שעתה הוחלט בעקבות המצב לשנות את ההחלטה ההיא, לפחות באופן זמני.
4 צפייה בגלריה
ווילי רוטנשטיינר המנהל המקצועי יחד עם מאמן הנבחרת אנדי הרצוג
ווילי רוטנשטיינר המנהל המקצועי יחד עם מאמן הנבחרת אנדי הרצוג
זה שבא וזה שהלך. רוטנשטיינר והרצוג
(צילום: עוז מועלם)
אחרי ישיבתה הראשונה של ועדת האיתור, שארכה שעתיים וחצי, נקבעו שני עקרונות: המאמן הנבחר יהיה ישראלי ומשך ההתקשרות יכלול גם את קמפיין מוקדמות מונדיאל 2022 עם אופציה להארכה, אולם אחרי שבוע אחד בלבד שני העקרונות נעלמו, כשמונה מאמן זר ורק עד לסיום השנה האזרחית.
רוטנשטיינר היה זה שהכין פרופילים מקצועיים לגבי המאמנים המיועדים ואמור היה לראיין אותם בימים הקרובים. בישיבה ברביעי האחרון אף הציג את הקריטריונים המרכזיים לבחינת המאמן הלאומי המיועד (ניסיון, מקצועיות, מנהיגות חברתית ומנטלית, מאפיינים אישיותיים וחזון מקצועי) ואף הועלו שמות המועמדים לאימון הנבחרת הבוגרת.
האוסטרי אמור היה לראיין שלושה מאמנים בכירים – אברם גרנט, שהצהיר כי הוא רוצה לשוב לנבחרת, יוסי אבוקסיס, שסומן כמועמד המוביל וכבר קיבל אור ירוק מהפועל באר שבע וניר קלינגר שחיכה לאפשרות לעמוד על הקווים כמאמן הלאומי. אחרי הישיבה היום הם הבינו שכל אחד מהם יישאר במקומו, כאמור, לפחות עד לסיום 2020. על פי הודעת ההתאחדות, הוועדה הייתה אמורה להתכנס היום כדי לבחון באופן נקודתי את כל אחד מהמאמנים המיועדים ולצמצם את הרשימה לקראת זימונים לראיונות אצל רוטנשטיינר, שקיבל את התפקיד בעצמו.
4 צפייה בגלריה
יוסי אבוקסיס
יוסי אבוקסיס
על הנייר היה המועמד המוביל. יוסי אבוקסיס
(צילום: עוז מועלם)

אימן גם את נבחרת אוסטריה

אמנם בשנים האחרונות רוטנשטיינר משמש כמנהל טכני, כ-11 שנים בהתאחדות האוסטרית ובשנתיים האחרונות בישראלית, אבל הוא גם עמד על הקווים. הוא אפילו הספיק לאמן ארבע פעמים את נבחרת אוסטריה הבוגרת – במוקדמות מונדיאל 2006 הפסיד 1:0 לאנגליה וניצח את צפון אירלנד (0:2), ואילו במוקדמות יורו 2012 ניצח 1:4 את אזרבייג'ן וסיים בתיקו מאופס בקזחסטן. רוטנשטיינר גם שימש כמאמן הנבחרת הצעירה של אוסטריה במשך שבע שנים. הוא העביר 50 משחקים על הקווים עם דור שבסופו של דבר הוביל כמנהל טכני עד ליורו.
קריירת האימון של רוטנשטיינר החלה בקבוצת הנוער של פ.צ לינץ, כשמאוחר יותר שימש כעוזר מאמן, עד שקיבל את הקרדיט בתפקיד המאמן הראשי בקבוצה ששיחקה באמצע שנות התשעים בליגה האוסטרית הבכירה, אולם הצליח לשרוד רק 13 מחזורים.
חזן, שימשיך כאמור כעוזר המאמן, הפעם תחתיו של רוטנשטיינר, כבר הספיק להעביר שני משחקים כמאמן ראשי זמני בנבחרת הבוגרת, נגד קרואטיה ורומניה.