במכבי חיפה מבינים את חשיבות מפגש חצי גמר גביע המדינה הערב (רביעי, 19:45) מול מכבי ת"א. הירוקים, שאיבדו עניין בליגה כבר מזמן, ורוחקים מאוד ממאבק האליפות, רוצים לסיים את העונה הזו עם תואר, כאשר ההזדמנות האחרונה הנותרה להם למעשה היא הגביע.
הקבוצה של ברק בכר מגיעה למשחק הערב אחרי ניצחון משכנע על עירוני קריית שמונה בליגה (1:4). גיא מלמד, שנכנס כמחליף במשחק האחרון וכבש, יחזור להרכב של בכר. גם השוער, גיאורגי ירמקוב, שעד כה לא פתח במשחקי הגביע. מיכאל אוחנה, שנפצע מול קריית שמונה, ייעדר, כך גם ג'ורג'ה יובאנוביץ'.
1 צפייה בגלריה
שחקני מכבי חיפה נבות רטנר, מנואל בנסון, דולב חזיזה, ינון פיינגזיכט, קנג'י גורה
שחקני מכבי חיפה נבות רטנר, מנואל בנסון, דולב חזיזה, ינון פיינגזיכט, קנג'י גורה
שחקני מכבי חיפה
(צילום: עוז מועלם)
בכר דיבר עם שחקניו על חשיבות המשחק. המאמן מבין היטב שהפסד יגמור לירוקים את העונה באופן סופי, כשגם הכרטיס לאירופה דרך הליגה נמצא בספק גדול לאור המרחק מהמקום השלישי.
"זה משחק על עונה שלמה, משחק שאין ממנו דרך חזרה ואין אפשרות לתקן", אמר שחקן בקבוצה, "נבוא ונעשה את המקסימום כדי לנצח ולגרום לאלפי האוהדים, שלנו שלא יכולים לבוא ולעודד בעקבות מגבלות המלחמה, להיות שמחים וגאים מהבית".
במכבי חיפה מאוד התאכזבו מכך שהם לא יכולים לארח בסמי עופר עם קהל, זאת בנוסף לכך שרק 2,200 מאוהדי הקבוצה יוכלו להגיע למשחק הערב, לאור החמרת ההגבלות בירושלים, כאשר רק 5,000 אנשים בסך הכל יוכלו להיות בתחומי אצטדיון טדי, שם ייערך המשחק.