בלגן במשחק בין בית"ר ירושלים למכבי חיפה הערב (שני) בטדי במסגרת המחזור ה-32 בליגת העל (1:2 לירוקים). ההתמודדות הופסקה בדקה ה-15 בעקבות הדלקת אבוקות ואמצעי פירוטכניקה מצד אוהדי המארחת - מה שגרם למשטרת ישראל להורות לשופט המשחק להוריד את שחקני שתי הקבוצות לחדר ההלבשה. אחת האבוקות ששוגרו מכיוון היציע המזרחי באצטדיון פגע בילד בן 8 שישב ביציע ממול. הילד פונה לבית החולים הדסה עם כוויה בחזה במצב קל.
המשחק חודש בסופו של דבר לאחר כחצי שעה, אחרי שהכרוז הודיע כי אם תודלק אבוקה נוספת - המשחק יבוטל. גם בעלי בית"ר, ברק אברמוב, ביקש מהאוהדים לא להדליק את האבוקות וחזר על דבריו של הכרוז, לפיהם אם תודלק אבוקה נוספת - המשחק יופסק ולא יחודש.
4 צפייה בגלריה
האבוקות ביציעי טדי
האבוקות ביציעי טדי
האבוקות ביציעי טדי
(צילום: אלכס קולומויסקי)
4 צפייה בגלריה
הילד שנפגע מהזיקוק במהלך המשחק בין בית"ר ירושלים למכבי חיפה
הילד שנפגע מהזיקוק במהלך המשחק בין בית"ר ירושלים למכבי חיפה
הילד שנפגע מהאבוקה
(צילום: המרכז הרפואי הדסה)
מהדסה נמסר כי הילד שנפגע "סובל מכוויות בדרגה 2 בבית החזה, מצבו קל והוא מטופל על ידי צוות המלר״ד ומומחי כירורגיה פלסטית".
בבית"ר הגיבו לאירועים וטענו כי האבוקה הושלכה מחוץ לתחומי האצטדיון. "במהלך מהמשחק הערב נזרקה אבוקה מחוץ לאצטדיון שפגעה בילד ביציע המערבי", נכתב בהודעה רשמית מטעם המועדון. "אנו מגנים בתוקף כל מקרה של השלכת אבוקות, ובוודאי כאשר הדבר נעשה בצורה שמסכנת אוהדים. עם היוודע המקרה, יצרנו קשר מיידי עם הילד ועם משפחתו, שוחחנו עם ההורים והבענו את התנצלותנו הכנה.
"האירוע המצער הזה העיב על חגיגת כדורגל נהדרת, ואנו רואים בחומרה כל פגיעה בחוויית הצפייה ובביטחונם של האוהדים. בכוונתנו לערוך בדיקה מקיפה מול חברות האבטחה והמשטרה, כדי להבטיח שנפיק את הלקחים הנדרשים ונפעל למנוע מקרים דומים בעתיד. בית"ר ירושלים תמשיך לפעול באפס סובלנות כלפי כל אירוע שעלול לפגוע בחוויה הנהדרת שנרקמה בטדי".
האבוקות ביציע של בית"ר ירושלים
(צילום: דוברות המשטרה)
גם במינהלת הגיבו לאירועים: "אנו מאחלים החלמה מהירה לילד אשר הגיע להנות ממשחק כדורגל ופונה לבית החולים ומחזקים את משפחתו. הדלקת אבוקות ובוודאי השלכתן מסכנת חיים ומקלקלת לעשרות אלפי האוהדים שהגיעו למגרש ולמאות האלפים הצופים בשידור המשחק. אנו דורשים ומצפים ממשטרת ישראל שתגיע לכל מפרי הסדר ותבצע מעצרים על מנת שאותם עבריינים הקוראים לעצמם אוהדים לא יגיעו יותר למגרשי הכדורגל. אנו חוזרים וקוראים לבתי המשפט להטיל עונשים כבדים על העבריינים".
כמו כן, נרשמה תקרית נוספת, כאשר חפץ נזרק לעברו של שחקן מכבי חיפה, דיא סבע, דווקא מכיוון היציע של אוהדי הירוקים. לאחר מכן נשרקו לכיוונו חפצים גם מהיציעים שבהם ישבו אוהדי בית"ר ירושלים, והשחקן התקשה להירגע.

"החגיגה" המוקדמת של המשטרה

רגע לפני המשחק הערב בטדי הודיעה חגיגית משטרת ישראל שהיא סיכלה ניסיון להכניס מאות אבוקות ואמצעי פירוטכניקה אחרים לאצטדיון - שיועדו לשימוש במהלך המשחק, אך בסופו של דבר, כאמור, האוהדים הצליחו להוציא לפועל את תוכניתם. על פי המשטרה, ארגון אוהדי המארחת, 'לה-פמיליה' תכנן לעשות שימוש באמצעים שנתפסו כדי לציין 20 שנה למועד הקמתו.
בלשי תחנת מוריה יחד עם מערך חבלה מחוז ירושלים וכלבני מג"ב איתרו את ה'שלל' בתוך קרטונים עליהם נכתב "מוצרלה מיוחדת לפיצה", שהוסתרו בתוך בית עסק הפועל בתחומי האצטדיון הירושלמי. בנוסף, עיכבו השוטרים חשוד אחד בן 46.
4 צפייה בגלריה
שוטרי משטרת ישראל במשחק בין בית"ר ירושלים לבין מכבי חיפה
שוטרי משטרת ישראל במשחק בין בית"ר ירושלים לבין מכבי חיפה
שוטרי משטרת ישראל הערב בטדי
(צילום: אלכס קולומויסקי)
4 צפייה בגלריה
האבוקות שנתפסו בידי המשטרה לפני המשחק בטדי בין בית"ר ירושלים למכבי חיפה
האבוקות שנתפסו בידי המשטרה לפני המשחק בטדי בין בית"ר ירושלים למכבי חיפה
האבוקות שנתפסו
(צילום: דוברות המשטרה)
"מופע האבוקות בוטל", נכתב בהודעה שפירסמה דוברות משטרת ישראל, שנראית כעת מגוחכת לאור האירועים. "רגע לפני שריקת הפתיחה בטדי, איתרו שוטרי מחוז ירושלים מאות אבוקות ואמצעי פירוטכניקה מוסתרים באצטדיון. החל משעות הצהריים, נערכים שוטרי מחוז ירושלים יחד עם כוחות תגבור שונים לקראת משחק הכדורגל שצפוי הערב באצטדיון שבירושלים, במספר מעגלי סדר ואבטחה, על מנת לאבטח את באי המשחק".
עוד נכתב: "נבהיר כי עצם שימוש באמצעים פירוטכנים באופן לא מושכל ומפוקח, מהווה סכנת חיים לקהל האוהדים הנמצאים בסמוך, כך שחווית ספורט יכולה בנקל להפוך לא פחות ולא יותר - לאסון. ולצד זאת הפעלתם עלולה לגרום להפסקת המשחק. זכרו: אוהדים אמיתיים באים ליהנות מחוויה ספורטיבית".
פורסם לראשונה: 19:52, 28.04.25