שלושה מחזורים לסיום העונה הסדירה, המאבקים בליגת העל עולים מדרגה. השבת סיפקה עוד ניצחון של מכבי ת"א בעידן רוני דיילה, הפועל פ"ת הפתיעה את מכבי חיפה בסמי עופר והמומנטום של הפועל ת"א נעצר. בתחתית קיבלנו שתי דרמות גדולות שעשויות להשפיע על מאבקי ההישרדות.

מכבי ת"א – מ.ס אשדוד 2:3

אחרי התיקו מול בית"ר ירושלים, מכבי ת"א חזרה למסלול הניצחונות. הצהובים, שעלו עם מדי רטרו לעונת הדאבל 2000/01 ומחווה למני לוי, רשמו ניצחון רביעי בחמישה משחקים תחת רוני דיילה.
אמיר סהיטי העלה את מכבי ת"א ליתרון בדקה ה-26 עם שערו הרביעי בהופעתו החמישית במדים הצהובים. אבראהים דיאקיטה השווה (37), אבל סייד אבו פרחי החזיר את היתרון למארחת עוד לפני ההפסקה (42) מהבישול השני במשחק של רוי רביבו, הליוו וארלה כבר הגדיל ל-1:3 (49) מבישול של סהיטי. אך דווקא כשהמשחק נראה גמור, אשדוד חזרה לעניינים עם פנדל של אילון אלמוג (57). האורחת לא הצליחה לנצל את השער כדי להדהים את בלומפילד עם שוויון, כשמכבי ת"א הייתה קרובה יותר לכבוש את הרביעי - אבל הרבתה להחמיץ.
7 צפייה בגלריה
שחקן מכבי ת"א אמיר סהיטי
שחקן מכבי ת"א אמיר סהיטי
ממשיך לכבוש. אמיר סהיטי
(צילום: עוז מועלם)
7 צפייה בגלריה
דיילה
דיילה
דיילה
(צילום: עוז מועלם)
7 צפייה בגלריה
האליו וארלה
האליו וארלה
האליו וארלה
(צילום: עוז מועלם)

מכבי חיפה – הפועל פ"ת 1:0

סמי עופר כבר מזמן לא המבצר של מכבי חיפה, והערב היא ספגה מכה נוספת. הפועל פ"ת, שלא ניצחה את הירוקים בחוץ מאז 2004, השיגה ניצחון יקר במאבק על הפלייאוף העליון ופתחה פער של ארבע נקודות ממכבי נתניה (שתשחק ביום שני מול בית"ר ירושלים), שלושה מחזורים לסיום העונה הסדירה.
ממאדי דיארה כבש את שער הניצחון בדקה ה-59, בעוד עומר כץ הצטיין בין הקורות עם חמש הצלות ומנע מחיפה שוויון. הירוקים רשמו הפסד בית רביעי העונה, רחוקים שש נקודות מהטופ 4 ועדיין לא הבטיחו מקום בפלייאוף העליון.
7 צפייה בגלריה
דיארה חוגג
דיארה חוגג
הדהימו את סמי עופר. שחקני הפועל פ"ת
(צילום:גיל נחושתן)
7 צפייה בגלריה
דיארה ודוד חוגגים
דיארה ודוד חוגגים
דיארה ודוד חוגגים
(צילום:גיל נחושתן)
7 צפייה בגלריה
עומר כץ
עומר כץ
עומר כץ
(צילום: גיל נחושתן)

הפועל ת"א – בני סכנין 0:0

הפועל ת"א הגיעה בכושר נהדר עם חמישה ניצחונות רצופים ועם תואר "הקבוצה החמה בליגה", אך נעצרה מול בני סכנין, שהציגה על הקווים את המאמן החדש-ישן יוסי אבוקסיס.
התיקו עלה לאדומים בירידה למקום הרביעי, כשמכבי ת"א חלפה על פניהם. סכנין, מנגד, תצטרך נס כדי להשתחל לפלייאוף העליון, כשהיא רחוקה ממנו שבע נקודות. בשבוע הבא מצפה להפועל ת"א מבחן גדול מול מכבי חיפה בבלומפילד.
7 צפייה בגלריה
אלטמן
אלטמן
תיקו מאכזב. עומרי אלטמן
(צילום: הפועל IBI ת"א)

הפועל ירושלים – עירוני קריית שמונה 1:0

קרב התחתית בטדי הסתיים בניצחון חשוב של קריית שמונה. אריאל שרצקי כבש את השער היחיד בדקה ה-57 והעניק לקבוצתו יתרון של ארבע נקודות מעל הפועל ירושלים הלפני אחרונה.
בדקה ה-98 נדמה היה שהמארחת משווה משער של יונתן ליש, אך השער נפסל בעקבות נגיעת יד של תמיר חיימוביץ'. ירושלים סופרת הפסד שני ברציפות ונותרה במרחק שלוש נקודות מחוף מבטחים.

עירוני טבריה – בני ריינה 1:2

קרב תחתית נוסף הסתיים בדרמה גדולה. טבריה השיגה ניצחון יקר שמרחיק אותה זמנית שש נקודות מהקו האדום, בצל פרשת החוזים הכפולים והאפשרות להפחתת נקודות. סטניסלב בילנקי העלה את המארחת ליתרון בדקה ה-68, אסיל כנאני השווה (74), אבל בדקה ה-95 הגיע הרגע הגדול: גיא חדידה נגח פנימה שער ניצחון דרמטי במיוחד והעניק לטבריה שלוש נקודות קריטיות במאבק ההישרדות.