ראיין מנדש, קפטן נבחרת קייפ ורדה, נחשד באונס לאחר שאישה התלוננה נגדו בניו זילנד. על פי הדיווח, האירוע התרחש בחודש מארס האחרון בבית מלון באוקלנד, בזמן קייפ ורדה השתתפה בטורניר FIFA Series — טורניר ידידות של פיפ"א בהשתתפות נבחרות מקונפדרציות שונות.
האישה עבדה במהלך שהות הנבחרת בניו זילנד כמתורגמנית וכאשת סיוע תפעולי עבור המשלחת. היא נשכרה על ידי התאחדות הכדורגל של ניו זילנד כדי לסייע לנבחרת קייפ ורדה, בין היתר משום שפורטוגזית היא השפה הרשמית במדינה האפריקאית.
ראיין מנדש
ראיין מנדש
ראיין מנדש
(צילום: Michael Steele/Getty Images/AFP )
על פי התלונה שהוגשה למשטרה, האירוע התרחש ב-27 במארס, לאחר המשחק בין קייפ ורדה לצ'ילה. האישה סיפרה כי נקראה לחדר ששימש את אנשי המשלחת בבית המלון, מתוך מחשבה שהיא נדרשת לסיוע מקצועי. לדבריה, לאחר שהבינה כי מדובר במפגש חברתי ולא בענייני עבודה, עזבה את המקום וחזרה לחדרה, בין היתר משום שחשה ברע.
בהמשך, כך על פי התלונה, הגיע מנדס לחדרה של האישה. היא טענה בפני המשטרה כי הותקפה ונאנסה על ידי השחקן. באתר הברזילאי ge דווח כי בידי המערכת נמצאים צילומים של חבלות, דוח המשטרה ודוח רפואי ממרפאה המתמחה בטיפול בנפגעות ונפגעי אלימות מינית.
משטרת ניו זילנד אישרה כי תלונה שהוגשה ב-10 באפריל במרכז אוקלנד נמצאת תחת חקירה, אך לא פרסמה את שמות המעורבים בשל כללי הפרטיות במדינה. החקירה עדיין מתנהלת. לפי הדיווח, החוקרים אספו תיעוד ממצלמות האבטחה בבית המלון וממתינים כעת לדוח הפורנזי של הבדיקות שבוצעו לאישה הברזילאית. בתום השלב הזה תחליט המשטרה אם קיימות ראיות מספיקות להגשת כתב אישום לבית המשפט.
האישה ובעלה שלחו גם פניות חוץ-משפטיות להתאחדות הכדורגל של קייפ ורדה ולפיפ"א, שבהן דיווחו על המקרה וביקשו למנוע ממנדש להשתתף במונדיאל. לטענת המשפחה, הם מילאו גם טופס תלונה במערכת של פיפ"א, המשמשת לדיווחים הנוגעים להגנה על אנשים באירועים הקשורים לארגון, אך לדבריהם לא קיבלו מענה.
מנדש בן ה-36 משחק כיום באידיר מהליגה השנייה בטורקיה. הוא פתח בכל שלושת משחקיה של קייפ ורדה בשלב הבתים של המונדיאל, שבו סיימה הנבחרת במקום השני בבית 8 והעפילה לשלב הנוקאאוט.
בשמינית הגמר היא צפויה לפגוש את ארגנטינה במיאמי. על פי החוק בניו זילנד, הרשעה בעבירת מין חמורה עשויה לגרור עונש מאסר של עד 20 שנה, בהתאם לחומרת המקרה. עם זאת, בשלב זה מדובר בחקירה בלבד, ועדיין לא הוגש כתב אישום נגד מנדש.
פורסם לראשונה: 23:00, 27.06.26