כמה אנשים יכולים לזכור מה הייתה התוצאה במשחק בין צ'כוסלובקיה לספרד במונדיאל 1962, או מי ניצחה במפגש בין אוסטריה למערב גרמניה ב-1978? עבור רוני, זו עניין של שליפה מהמותן.
עם זיכרון שמכיל כמעט 970 משחקי מונדיאל, הוא הגיע לאולפן ynet – ולא נפל באף שאלה. בריאיון הוא מספר איך הכול התחיל, למה דווקא כדורגל, ואיך אפשר לאמן את המוח בדיוק כמו שמאמנים שריר.
ריאיון אולפן רוני יצחק
(צילום: ליאור שרון)
טוב, צריך להגיד, אתה לא פעם ראשונה אצלנו כאן באולפן, היית כבר פעמיים, גם כיכבת באולפנים אחרים, וכל פעם אנחנו מנסים לבחון אותך מחדש. קודם כול, למי שלא יודע, אתה האיש שזוכר את כל התוצאות אי פעם של גביע העולם בכדורגל מכל השנים, כולל הבתים, נכון? "כן המונדיאלים זה סביב ה-1,000 משחקים, קצת פחות, 970".
תגיד, מאיפה זה התחיל כל הסיפור הזה? "אני אוהב את זה, אני אוהב את זה, אני אוהב כדורגל, אני אוהב את זה, זה מעניין אותי, אז אני זוכר את זה. אני אוהב כדורגל, זה נורא מעניין אותי, אז אני זוכר את זה".
טוב, אז לפני שמתחילים, אתה זוכר את כל התוצאות, אמרנו, אתה זוכר גם מי הבקיע, איפה מבקיעים? "מבקיעים פחות אומר, מבקיעים פחות אומר".
2 צפייה בגלריה
גרמניה בליגה 1994
גרמניה בליגה 1994
גרמניה בליגה 1994
(צילום: Mueller/Bongarts/Getty Images)
טוב, אז אני עושה את זה, הנה הקלסר שלך, צריך להגיד, שאתה בעצם, אני חיפשתי לפני השיחה שלנו תוצאות, וקצת נכשלתי, אבל אתה? "זה וויקיפדיה, זה מה שרוב מה שכתוב בקלסר שלי זה מודפס מוויקיפדיה".
טוב, אז בוא נתחיל, ואז אני אשאל אותך עוד כמה שאלות. בוא נתחיל ככה לחימום מונדיאל, 1962. שלב הבתים, בית ג'. צ'כוסלובקיה שיחקה שם מול ספרד. "צ'כוסלובקיה ניצחה 1:0".
לגמרי נכון, יפה מאוד, טוב. אלופת העולם בסוף הייתה ארגנטינה. טוב. ככה עוד, בוא ניתן עוד איזה ניסיונות, כמה ניסיונות, התקדמנו, אנחנו במונדיאל 1994. בוא נלך על שמינית גמר, גרמניה נגד בלגיה. "ב-94 גרמניה ניצחה 3:2 את בלגיה".
וואו, וואו, טוב, זה פשוט מטורף. וצריך להגיד, אתה לא רק משנן, אתה אוהב כדורגל, נכון? "אני אוהב, אני אוהב כדורגל, כן".
2 צפייה בגלריה
טרינידד וטובגו נגד שוודיה במונדיאל 2006
טרינידד וטובגו נגד שוודיה במונדיאל 2006
אתם זוכרים את התוצאה? טרינידד וטובגו נגד שוודיה במונדיאל 2006
(צילום: Jamie McDonald/Getty Images)
גם את המונדיאל הזה אתה אוהב, היית ער כל הלילה בצפייה במשחקים? "מה שאני מספיק, אני מה שאני מספיק, אני רואה, קמתי מוקדם מחיפה כדי להגיע לפה".
אה, יפה היה יום מסובך, אנחנו מבינים להגיע לפה. טוב, אני מתקדמת רגע קצת למונדיאל. 2006. בואו ניתן צ'אנס למשהו מהשנים האחרונות, 20 שנה למונדיאל הזה. שלב הבתים, בית ב', טרינידד וטובגו שיחקה עם שוודיה. "התוצאה היא. 0:0".
נכון, מדהים, באמת, רוני, באמת מדהים. עכשיו, כל מי שצופה בנו עכשיו, זה גם תחושות שעלו אצלי, שואלים למה דווקא לזכור את זה, למה לא לנצל את המשאב הזה שיש לך, זיכרון מטורף, לדברים אחרים? "אני מנצל את זה, אני עושה חישובים בראש וזה, אבל זה בהזדמנות אחרת, אני עושה גם חישובים בראש ואני ביומיום אני גם משדר חדשות ספורט ביוטיוב כל יום, יש לי שם 4,000 סרטונים".
מה עוד אתה זוכר? כי אנחנו זוכרים מפעם כשדפי בזהב עוד היה דבר שאנשים היו זוכרים את כל מספרי הטלפון. מה עוד אתה זוכר? "נגיד, אני גם עושה ביצועים, נגיד עם חישוב וזיכרון, מתרגם תאריך לועזי לתאריך עברי, ואומר את היום בשבוע, אבל היום נתמקד במונדיאל".
תן לנו כמה טיפים. כי זה באמת... "זה כמו שריר ,אני מתאמן על זה, אז זה משתפר. כל דבר בחיים זה עם אימון".