גמר המונדיאל הדרמטי בניו ג'רזי, שהסתיים בניצחון 0:1 של ספרד על ארגנטינה בהארכה, נחתם בסצינה מביכה. התסכול של הדרום-אמריקאים גלש לקטטה המונית על כר הדשא, שכללה בעיטה של לאנדרו פארדס באריק גרסיה, הפלה של גאבי לקרקע, ואף מכה ששלח עוזר מאמן ארגנטינה, רוברטו אייאלה, לעברו של דני אולמו.
מי שלא נשאר אדיש למראות החריגים הוא זלאטן איברהימוביץ'. כוכב העבר השבדי, ששימש כפרשן ברשת FOX Sports במהלך הטורניר, תקף בחריפות את פארדס ואת ההתנהגות של שחקני ארגנטינה: "הוא יכול להיות שמח שלא היה שחקן כמוני על המגרש", ירה זלאטן בשידור. "אם הייתי שם, הייתי נוגח בו ומורחק. זו התנהגות לחלוטין לא מקצועית מצדו".
זלאטן איברהימוביץ'
זלאטן איברהימוביץ'
"הייתי נוגח בו ומורחק". זלאטן איברהימוביץ'
(צילום: AP Photo/Altaf Qadri)
המכות בסיום המשחק
המכות בסיום המשחק
"התנהגות לא מקצועית". המכות בסיום המשחק
(צילום: AP Photo/Yuki Iwamura)
המכות בסיום המשחק
המכות בסיום המשחק
זווית נוספת
(צילום: CHARLY TRIBALLEAU / AFP)
איברהימוביץ' לא חסך ביקורת גם מהאלופה הטרייה והביע תמיהה על האיפוק שהציגו שחקני "לה רוחה" בזמן התקרית: "אני לא מבין מה השחקנים הספרדים עושים. הם פשוט עמדו שם והסתכלו על שחקן יריב מכה את החבר שלהם לקבוצה".
בינתיים, התמונות הקשות בסיום לא יעברו בשקט. פיפ"א הודיעה רשמית על פתיחת הליכים משמעתיים נגד ההתאחדות הארגנטינאית, שצפויה לספוג קנסות כבדים ועונשי הרחקה בפועל עבור חלק מהשחקנים ואנשי הצוות שהיו מעורבים במהומה.