נתחיל מהסוף: ארגנטינה הבטיחה הלילה (בין שבת לראשון) מפגש טעון וצבעוני נגד אנגליה בחצי גמר המונדיאל, זאת לאחר שניצחה את שווייץ 1:3 בקנזס סיטי. גיבור המשחק היה הפעם חוליאן אלבארס, כששלח בעיטה נהדרת מכ-25 מטרים לחיבורים של גרגור קובל.
הנבחרת השווייצרית, מנגד, הציגה משחק הגנה מרשים ונלחמה לאורך דקות ארוכות, אך נותרה בעשרה שחקנים במחצית השנייה מסיבה תקדימית. החלוץ הבכיר, בריל אמבולו, הורחק בצהוב שני לאחר שנקבע בעקבות בדיקת VAR כי התחזה. השחקן עצמו שבור מהשתלשלות האירועים ובנבחרת האירופית זועמים על האירוע. חמש דקות קודם, שווייץ השוותה זמנית משער של דן אנדוי.
נבחרת ארגנטינה
נבחרת ארגנטינה
מסי ונבחרת ארגנטינה חוגגים בסיום
(צילום: AP Photo/Jeff Roberson))
בריל אמבולו
בריל אמבולו
רגע התפנית במשחק. אמבולו מורחק
(צילום: REUTERS/Lee Smith)
ארגנטינה כבר סופרת ניצחון שלישי ברציפות ללא יכולת מרשימה, וזאת לאחר שהגיעה כפייבוריטית ברורה, אבל בשורה התחתונה מה שעושה את ההבדל אלה העוצמות ההתקפיות שלה: ב־15 משחקי מונדיאל רצופים, וב־11 המשחקים האחרונים שלה בטורניר כבשה לפחות פעמיים בכל משחק. בזכות שני השערים מול שווייץ היא קבעה שיא מונדיאל חדש לרצף הארוך ביותר של משחקים עם שני שערים ומעלה, כשהיא שוברת את השיא של אורוגוואי בין 1930 ל־1954.
ומסי בכל זאת הוסיף עוד שיא לאוסף העצום שלו: הוא הפך לשחקן הראשון בהיסטוריה שרשם 10 בישולים במשחקי מונדיאל.
שווייץ תישאר עם תחושת החמצה, אחרי משחק שבו הייתה טובה יותר במשך דקות ארוכות, כאשר ההרחקה של אמבולו הייתה נקודת המפנה. בסך הכול נשרקו 32 עבירות במשחק, 14 מהן לזכות ארגנטינה, אך אף שחקן ארגנטינאי לא קיבל כרטיס צהוב עד ההארכה. כתוצאה מכך, שווייץ שוב לא הצליחה לשבור את "קללת רבע הגמר". היא שיחקה שש פעמים בשלב רבע הגמר הזה ובכל הפעמים ירדה מנוצחת.
חגיגה ארגנטינה
חגיגה ארגנטינה
אלברס והחברים חוגגים בקנזס
(צילום: AP Photo/Reed Hoffmann)
"האמת שהיום סבלנו", הודה בסיום מאמן ארגנטינה, ליונל סקאלוני, "ידענו שמדובר בנבחרת פיזית מאוד, ולא הצלחנו לצאת ממצבים מסוימים. אנחנו צריכים להיות כנים עם עצמנו – אנחנו חייבים להשתפר". על עצם ההעפלה לחצי הגמר, אמר: "זה הישג היסטורי. נפגוש נבחרת שיש לה מאמן מצוין. עכשיו אנחנו צריכים להתאושש. זה הדבר החשוב". סקאלוני ציין גם כי "נקודת המפנה הייתה בדקה ה־72, אז הורחק אמבולו".
מאמן נבחרת שווייץ, מוראט יאקין, תקף מטבע הדברים בחריפות את החלטת השיפוט: "נענשנו בגלל טעות. לא הייתה שום סיבה לכרטיס הזה. אני לא מבין את ההחלטה. זו הייתה סיטואציה תמימה, לא היה בה שום דבר זדוני. ההחלטה הזאת פשוט בלתי נתפסת. אני לחלוטין לא מסכים איתה. היה מגע ברור, ואני לא מבין איך השופט ואנשי ה-VAR הגיעו למסקנה הזאת".
ליונל מסי ליונל סקאלוני
ליונל מסי ליונל סקאלוני
ליונל מסי ליונל סקאלוני
(צילום: Odd ANDERSEN / AFP)

"לארגנטינה יש הרגל מסוכן"

בכל מקרה, באנגליה נערכים לקראת מפגש היסטורי מול ארגנטינה (ראשון אחרי 21 שנה) ומסי, שמעולם לא שיחק נגד נבחרת שלושת האריות, למרות שרשם עד כה לא פחות מ-200 הופעות במדי ארגנטינה. מסי, אמנם נעצר לאחר תשעה משחקי מונדיאל רצופים עם שער אחד לפחות, אך הוא עדיין מוליך את טבלת מלך השערים יחד עם קיליאן אמבאפה (8 כ"א), והוא גם מלך שערי המונדיאל בכל הזמנים.
אנגליה וארגנטינה חולקות את אחת היריבויות הגדולות והטעונות בכדורגל העולמי - מהשער המפורסם של דייגו ארמנדו מראדונה ("יד האלוהים") – ברבע גמר מונדיאל 1986, ועד הכרטיס האדום של דייוויד בקהאם במונדיאל 1998. למרות זאת, זה יהיה המפגש הראשון ביניהן אחרי 21 שנה. מאז שמסי ערך את הופעת הבכורה שלו בארגנטינה בגיל 18, שתי הנבחרות נפגשו פעם אחת בלבד – והוא כלל לא שיחק.
"אנגליה אולי תרוץ יותר מארגנטינה, אבל לארגנטינה יש את הגאון הקטן הזה - מסי", אמר פרשן ה-BBC מיקה ריצ'רדס. "כולם משחקים בשבילו. כל אוהד כדורגל צריך להתרגש מהמשחק הזה. אי אפשר באמת לשמור עליו, כי הוא לא חוזר להגנה. הוא נכנס לשטחים קטנים שאף אחד לא צופה, נדלק בדיוק ברגעים הנכונים, ויש לו את הטכניקה הטובה ביותר. ההבנה המרחבית שלו פנטסטית, ויש לו גם בעיטה נהדרת. והכי חשוב – יש לו את מה שיש גם לג'וד בלינגהאם, וזה מה שהופך את ג'וד לשחקן כל כך גדול: אישיות ונוכחות.
"אני חושב שתומאס טוכל ושחקני אנגליה דווקא ישמחו לפגוש את ארגנטינה ביכולת הנוכחית שלה", אומר כריס סאטון. "לא ארגנטינה גדולה כמו בעבר, אבל יש לה הרגל אחד מסוכן - היא תמיד מוצאת דרך לנצח". גם חלוץ העבר של אנגליה, וויין רוני, הוסיף: "מסי פשוט לא יכול לסיים קריירה בינלאומית של יותר מ-200 משחקים בלי לפגוש את אנגליה. במחצית השנייה מול שווייץ האוהדים הארגנטינאים קפצו ושרו: 'מי שלא קופץ הוא אנגלי'. ביום רביעי תשמעו את השיר הזה הרבה יותר".