קיליאן אמבאפה כבר זכה במונדיאל, כבש בגמרים, סיים כמלך שערי הטורניר וכבר הפך מזמן לאחד הכדורגלנים הגדולים בדורו. ובכל זאת, גם אמש (שלישי) היה מיוחד עבורו. כוכב נבחרת צרפת סיפק עוד הופעה בלתי נשכחת על הבמה הגדולה בעולם, כאשר כבש צמד ב-1:3 על סנגל במשחק הפתיחה של הטריקולור במונדיאל 2026 וחרט את שמו עמוק עוד יותר בספרי ההיסטוריה.
הצמד של אמבאפה לא רק סידר לצרפת פתיחה מוצלחת של הטורניר, אלא גם העניק לו שני ציוני דרך יוצאי דופן. הראשון שבהם היה הפיכתו למלך שערי נבחרת צרפת בכל הזמנים. החלוץ בן ה-27 הגיע ל-58 שערים במדים הלאומיים ועקף את אוליבייה ז’ירו, שהחזיק בשיא עם 57.
אלא שההישג הזה, מרשים ככל שיהיה, הוא רק חלק מהסיפור. שני השערים שכבש העלו את מאזנו ל-14 שערים בגביעי העולם, נתון שהציב אותו מעל שניים מהשמות הגדולים ביותר שהענף הזה הכיר – ליאו מסי ופלה. הארגנטינאי כבש בקריירה המונדיאלית שלו 13 שערים, בעוד האגדה הברזילאית עצרה על 12. אמבאפה, שעדיין רחוק מסיום הקריירה ונמצא רק בטורניר השלישי שלו, כבר עקף את שניהם.
המספרים הופכים את ההישג למדהים אפילו יותר. בניגוד לרוב הכוכבים הגדולים, שנדרשו לארבעה או חמישה טורנירים כדי להתקרב לצמרת טבלת הכובשים, אמבאפה עשה זאת בקצב חסר תקדים. כבר במונדיאל 2018 ברוסיה הוא פרץ לתודעה העולמית כאשר הוביל את צרפת לזכייה בתואר וכבש ארבעה שערים, כולל אחד בגמר מול קרואטיה. בקטאר 2022 הוא כבר הפך לכוכב הגדול של הטורניר עם שמונה שערים, זכה במלכות השערים ורשם שלושער בלתי נשכח בגמר מול ארגנטינה, גם אם נאלץ לראות את מסי מניף את הגביע בסיום.
כעת, במונדיאל 2026, הוא ממשיך בדיוק מאותה נקודה שבה עצר. מול סנגל הוא היה השחקן המסוכן ביותר על כר הדשא. המהירות המוכרת, התנועה החכמה לעומק, היכולת להגיע למצבים גם כשהמשחק תקוע – כל אלה שוב היו שם. השער הראשון שלו הגיע במחצית השנייה והעניק לצרפת יתרון חשוב, בעוד השני, הפצצה בתוספת הזמן, כבר חתם את הניצחון והפך את הערב להיסטורי.
התחנה הבאה
היעד הבא של אמבאפה ברור לחלוטין. במקום השני בטבלת מלכי השערים של המונדיאל נמצא רונאלדו הברזילאי עם 15, ובפסגה מירוסלב קלוזה הגרמני עם 16 שערים. המשמעות היא שהצרפתי רחוק שני כיבושים בלבד מהשוואת השיא ושלושה משבירתו. בהתחשב בכך שנותרו לו לפחות שני משחקים בשלב הבתים ושצרפת נחשבת לאחת המועמדות הבכירות לזכייה בטורניר, קשה להאמין שהשיא של קלוזה יחזיק.
מעבר למספרים, נדמה שאמבאפה פשוט נולד לבמה הזאת. בעוד שבמועדונים היו לאורך השנים ויכוחים סביב מעמדו בהשוואה לכוכבים הגדולים בהיסטוריה, בגביע העולם הוא ממשיך לספק הופעות בקצב שכמעט לא נראה בעבר. בגיל שבו חלק מהאגדות רק מתחילות להגיע לשיאן, הוא כבר מחזיק ברזומה שרוב הכדורגלנים יכולים רק לחלום עליו.
צרפת מצידה מקווה שהמסע הזה יסתיים עם גביע נוסף. אחרי הזכייה ב-2018 וההפסד הדרמטי בגמר ב-2022, הטריקולור הגיעו לצפון אמריקה עם מטרה אחת – להחזיר את התואר לפריז. אם לשפוט לפי משחק הפתיחה, יש להם סיבה טובה לאופטימיות.
וכשאמבאפה נראה כך, קשה שלא להרגיש שההיסטוריה עדיין רחוקה מלהסתיים. מסי ופלה כבר מאחוריו, ז’ירו כבר לא מחזיק בשיא הצרפתי, וקלוזה נמצא במרחק נגיעה. בקצב הנוכחי, ייתכן מאוד שהמונדיאל הזה יהפוך לטורניר שבו קיליאן אמבאפה יכתיר את עצמו באופן סופי כאחד הגדולים ביותר שהמשחק הזה ידע.








