בזמן שבישראל התרגשו משובם של החטופים משבי חמאס, באיטליה סערו הרוחות בעקבות מחווה חריגה בשידור הציבורי. במהלך שידור המשחק אתמול (שלישי) בין נבחרות איטליה וישראל במוקדמות המונדיאל, עלו לשידור אנשי ערוץ RAI, העיתונאים אלסנדרו אנטינלי ויאקופו צ’קוני, כשהם עונדים סרטים שחורים על דש חולצותיהם.
אנטינלי הסביר לצופים כי הסרטים נועדו "לזכור את 250 העיתונאים, גברים ונשים, שנהרגו בעת שניסו לדווח ממה שוועדת חקירה של האו"ם הגדירה כרצח עם. זו עובדה".
דבריו עוררו תגובות סוערות במיוחד - לא רק משום שבחר להשתמש במונח "רצח עם" על המסך של רשת ציבורית, אלא גם מפני שהם הגיעו ימים ספורים לאחר דבריה של אינקורונטה בוצ’ה, דוברת הערוץ לשעבר, שטענה כי "אין ולו ראיה אחת לכך שצה"ל ירה באזרחים חסרי מגן" והאשימה את התקשורת הבינלאומית ב"התאבדות מקצועית מול תעמולת חמאס".
על רקע המחלוקת הזו, הופעתם של אנטינלי וצ’קוני עוררה סערה ציבורית רחבה, בין השאר משום שנערכה דווקא בערב משחק מול נבחרת ישראל.
במהלך אותו ערב פרצו גם עימותים מחוץ לאצטדיון באודינה, שבמהלכם נפצעו שלושה בני אדם ונעצרו 15 מפגינים, בהם עיתונאית הערוץ אליזה דוסי שנפגעה מאבן שנזרקה. פוליטיקאים איטלקים מימין, בהם השר לשעבר קרלו ג'ובנארדי, תקפו בחריפות את הצמד. לדבריו, "שימוש בשידור הציבורי להפצת תעמולה אנטישמית הוא חציית קו אדום, במיוחד במהלך אירוע ספורטיבי שאמור לאחד ולא לפלג".