הסרטון הראשון שפורסם בערוץ היוטיוב החדש של ארלינג הולאנד צבר יותר מ-5 מיליון צפיות - ועורר דיון סביב הרגלו לשתות חלב נא. בפרק בשם "יום בחיי כדורגלן מקצוען", כוכב מנצ'סטר סיטי ונבחרת נורבגיה בן ה-25 מדבר על שגרת יומו ועל אהבתו לבישול - ובעיקר לסטייקים מסוג טומהוק. אבל הוא גם מספר על הרגלו לשתות חלב נא, שאינו מפוסטר ולא ניתן לרכישה בחנויות או בסופרמרקטים.
רשות תקני המזון הבריטית (FSA) מזהירה כי חלב נא "עלול להכיל חיידקים מזיקים שעלולים לגרום להרעלת מזון", ולכן לא מומלץ לצרוך אותו בקרב בעלי מערכת חיסונית חלשה - בהם בני 65 ומעלה, נשים בהריון, ילדים קטנים ואנשים עם מערכת חיסון מוחלשת.
1 צפייה בגלריה
הולאנד
הולאנד
טקס שמלווה אותו מאז שהוא זוכר את עצמו. הולאנד
(צילום: David Ramos/Getty Images)
אז למה הולאנד שותה אותו? בפרק, הולאנד נראה מבקר בחווה בצ'שייר כדי לאסוף את אספקת החלב הנא שלו. הוא מכנה אותו "מזון על", שלדבריו "טוב לקיבה, לעור, לעצמות ולשרירים", ומוסיף: "לכן אני שותה אותו". לפי BBC, מקורות המקורבים לשחקן סיפרו כי הוא שותה כוס אחת בכל בוקר ועוד אחת אחרי האימון - טקס שמלווה אותו מאז שהוא זוכר את עצמו.
נטשה סמית', סגנית מנהלת המדיניות ב-FSA, הסבירה כי "חלב נא עלול להכיל חיידקים שגורמים להרעלת מזון, ולכן יש תקנות מחמירות ובקרות תברואתיות מיוחדות למגדלים שמייצרים אותו. אף שהביקורות הללו נועדו להפחית סיכונים ולשמור על בחירת הצרכנים, חשוב לזכור שאנשים בקבוצות סיכון צריכים להימנע ממנו".
החווה שבה הולאנד צולם רוכש חלב פרסמה בפייסבוק כי מאז פרסום הסרטון, הביקוש "גדול מהרגיל", הצוות "שחוק", והם מקווים "לקנות פרה חולבת חדשה בקרוב" כדי לעמוד בהזמנות.
דן ריצ'רדסון, תזונאי לשעבר באקדמיית מנצ’סטר סיטי, אמר ל-BBC כי תמיד יעדיף "את הגישה הבטוחה ביותר האפשרית, כדי לא להתפשר על בטיחות המזון". לדבריו: "האתגר עם חלב נא הוא שיש חברות שעושות עבודה טובה בהפחתת הסיכון לזיהום חיידקי, ואני בטוח שהולאנד משתמש בגרסה האיכותית ביותר הקיימת. תזונאי לא יאפשר לו לרכוש חלב נא שעלול להיות מזוהם. הבעיה מתחילה כשאנשים מנסים לחקות את ההרגל הזה וקונים את הגרסאות הזולות או הזמינות ביותר - שדווקא עלולות להכיל חיידקים מסוכנים".
ריצ’רדסון סיכם: "ספורטאים צעירים צריכים לזכור שהדבר החשוב באמת הוא לצרוך את כמות הפחמימות הנכונה, להקפיד על חלבון, ולאכול שלוש ארוחות מסודרות עם נשנושים – זו דרך הרבה יותר טובה מאשר לרדוף אחרי טרנדים. אנחנו פשוט רוצים להשתמש במזון בטוח ככל האפשר".