גביע העולם למועדונים ממשיך להתקרב לשלבים המכריעים והלילה (בין ראשון לשני) ננעל המחזור השני בבית 8, כשרד בול זלצבורג האוסטרית ואל-הילאל הסעודית נפרדו ב-0:0 מאכזב. תיקו ששירת בראש ובראשונה את ריאל מדריד. עוד נגיע לזה.
אחרי השער האדיר מול פאצ'וקה המקסיקנית, אוסקר גלוך, הכישרון הישראלי הצעיר של זלצבורג, שוב פתח בהרכב, אך התקשה להותיר חותם כפי שעשה במשחקו הראשון בטורניר. הפעם הוא לא הגיע להזדמנויות גדולות, היה די אנמי בהתקפה והוחלף בדקה ה-65 על-ידי סוטה קיטאנו.
לאחר שני מחזורים, תמונת הבית נראית כך: ריאל מדריד ורד בול זלצבורג בפסגה עם 4 נקודות כל אחת, אל-הילאל נותרת עם 2 נקודות, ופאצ'וקה איבדה כל סיכוי עם שני הפסדים ונקודה אחת בלבד.
המשמעות ברורה - במחזור הסיום, ריאל תתמודד מול רד בול זלצבורג, והקבוצה שתנצח תבטיח את המקום הראשון בבית והעפלה לשלב הבא. תיקו ביניהן עשוי לפתוח פתח לאל-הילאל, במידה שתנצח את פאצ’וקה ותיצור שוויון נקודות - תסריט שידרוש הכרעה באמצעות שורת קריטריונים.
אז איך נקבעת זהות העולה במקרה של שוויון נקודות בטורניר הנוכחי? אם שתי קבוצות יסיימו את שלב הבתים עם אותו מספר נקודות, ההכרעה תתבסס על סדרת קריטריונים: קודם כל תוצאת המשחק הפנימי בין הקבוצות (ריאל וזלצבורג סיימו בתיקו עם אל-הילאל), לאחר מכן הפרש שערים כולל בבית ואז מספר שערים שהובקעו וניקוד ה"הגינות" – שיטת ניקוד ייחודית שמביאה בחשבון התנהגות ספורטיבית.
שישייה קלילה לסיטי
במשחק שנעל את הסיבוב השני בגביע העולם למועדונים, מנצ'סטר סיטי הביסה 0:6 את אל-עין האמיראתית באטלנטה ולמעשה הבטיחה את הכרטיס לשלב הבא מבית 7.
אילקאי גונדואן העלה את סיטי ליתרון מהיר (8) בבעיטה חופשית מדויקת. השער השני הגיע מרגליו של קלאודיו אצ'ברי (27), שכבש אף הוא מכדור חופשי מסובב. לקראת סיום המחצית הראשונה הגיע גם השלישי, פנדל מדויק של ארלינג הולאנד (45+5). גונדואן השלים צמד במחצית השנייה (73) וגם אוסקר בוב (84) והרכש החדש ריאן שרקי (89) השתתפו בחגיגה.








