אנחת רווחה גדולה בצפון לונדון: טוטנהאם ניצחה הערב (ראשון) 0:2 את אסטון וילה ועלתה מעל לקו האדום על חשבון ווסטהאם, שירדה למקום ה-18 אחרי הובסה אמש 0:3 על ידי ברנטפורד. כשנותרו שלושה מחזורים לסיום העונה, רחוקים התרנגולים בנקודה אחת בלבד מהיריבה העירונית והקו האדום – כך שמצבה עדיין שברירי.
וילה, שרצתה לעשות צעד נוסף על מנת להבטיח את מקומה בטופ-5 ובליגה האלופות, ספגה את השער הראשון כבר בדקה ה-12, כשקונור גלאגר שחרר בעיטה שטוחה מחוץ לרחבה לפינה הימנית של אמיליאנו מרטינס. רישרליסון (25) נגח את השני לרשת של הארגנטינאי, לאחר הגבהה מדודה של מאטיס טל. אמיליאנו בואנדיה (90+6) כבש עבור המארחת אבל זה לא הספיק.
למרות הקפיצה המשמעותית, בטוטנהאם יודעים שהדרך להישרדות עוד ארוכה, כאשר כבר במחזור הבא (שני, 11.5, 22:00), היא תארח את לידס, שניצחה במחזור הנוכחי 1:3 את ברנלי. לאחר מכן, מצפה לה משחק חוץ קשה מול צ'לסי בסטנפורד ברידג' ואת העונה היא תנעל במשחק ביתי מול אברטון. לווסטהאם, מנגד, מצפים שלושה משחקים מול ארסנל (בית), ניוקאסל (חוץ) ולידס (בית).
מנגד, וילה, שמדורגת במקום החמישי, כבר סופרת הפסד שני ברציפות בליגה ורחוקה בשש נקודות מבורנמות' (6) שדולקת אחריה ושבע מברנטפורד שבמקום השביעי. במחזור הבא היא תצא למשחק חוץ מול ברנלי, שנפרדה רשמית מהפרמייר-ליג.






