יו"ר התאחדות הכדורגל של מצרים נתון לביקורת חריפה מצד פרשנים בסעודיה לאחר שפנה במפתיע בפומבי לראש פיפ"א, ג'אני אינפנטינו, וביקש לארח חלק מהמשחקים במונדיאל 2034.
במהלך כינוס של התאחדות הכדורגל האפריקאית (CAF) ביום רביעי, הפתיע ראש התאחדות הכדורגל המצרית (EFA), האני אבו רידה, את המשתתפים כאשר ביקש מאינפנטינו שמצרים תארח חלק מהמשחקים בטורניר, למרות שכבר הוענק לערב הסעודית. "אנחנו מקווים שנשיא פיפ"א, ג'יאני אינפנטינו, יאפשר לנו את הכבוד לארח את אחד מהבתים של מונדיאל 2034", אמר אבו רידה במהלך נאום הפתיחה שלו באירוע. אינפנטינו, יחד עם בכירים נוספים מפיפ"א ומ-CAF, נכח באירוע.
2 צפייה בגלריה
יו"ר ההתאחדות המצרית האני אבו רידה לצד נשיא פיפ"א ג'אני אינפנטינו, ברביעי
יו"ר ההתאחדות המצרית האני אבו רידה לצד נשיא פיפ"א ג'אני אינפנטינו, ברביעי
הפתיע את הסעודים. אבו רידה לצד אינפנטינו, ברביעי
(צילום: Khaled DESOUKI / AFP)
בקשתו של אבו רידה עוררה כאמור ביקורת חריפה מצד פרשנים סעודים, שקראו לו להתנצל והאשימו אותו בהסחת הדעת מהמשבר המתמשך בליגת העל המצרית, שבמסגרתו בוטל משחק הדרבי בין אל-אהלי לזמאלק ביום שלישי. אל-אהלי דרשה צוות שיפוט זר, לא קיבלה ולא הופיעה למשחק. "אני מבין את הלחץ שבו נמצא האני אבו רידה בגלל הדרבי בין אל-אהלי לזמאלק, אבל זה לא 'מנומס' שהפתרון יהיה דרישה לפירוק הבתים של מונדיאל 2034", כתב וליד אל-פראג', עיתונאי מרשת MBC הסעודית, בפוסט ברשת X.
עיתונאים סעודים אחרים הביעו ביקורת חריפה יותר. העיתונאי סלמאן אל-עותייבי תיאר את בקשתו של אבו רידה כ"חריגה בלתי מתקבלת על הדעת וכפעולה פרובוקטיבית שמשקפת חוסר כבוד למאמצים הסעודיים לארח את האירוע הגלובלי הזה". עיתונאי אחר כינה את דבריו של ראש ההתאחדות המצרית "מבישים" ו"עלבון בוטה". גם עיתונאים מצרים הביעו ביקורת, בהם מנחה הטלוויזיה עמרו אדיב. "הבכת אותנו באמת, ברמה הגלובלית והאזורית", כתב אדיב ברשת X.
גורמים רשמיים במצרים הביעו בעבר עניין באירוח משחקי המונדיאל. במשך שנים נפוצו שמועות כי המדינה שוקלת הצעה משותפת עם סעודיה ויוון לאירוח מונדיאל 2030, אך הדבר לא יצא לפועל.
2 צפייה בגלריה
אצטדיון ניאום סעודיה
אצטדיון ניאום סעודיה
אילוסטרציה של אחד האצטדיונים שבסעודיה מתכננים לבנות לקראת המונדיאל
(אתר ההתאחדות הסעודית)
בדצמבר האחרון, פיפ"א בחרה בסעודיה לארח את טורניר 2034, שבו ישתתפו לראשונה 48 נבחרות, מה שהופך אותו למונדיאל הגדול ביותר בהיסטוריה. קרן העושר הסעודית גיבשה תוכנית שאפתנית הכוללת בנייה של 11 אצטדיונים.