לטייל במגפיים בנחל אלון שבכרמל    לטייל במגפיים בנחל אלון שבכרמל
לטייל במגפיים בנחל אלון שבכרמל
(צילום: גארי רזניקובסקי)
ברגע שהוצע לי להצטרף לסיור שנקרא "מטיילים במגפיים", לא חשבתי פעמיים: פתחתי בהתרגשות את ארון הבגדים, הוצאתי את בגדי החורף, הצעיפים, המעילים והכובעים הצבעוניים שהעלו אבק במשך כל תקופת הקיץ - וזרקתי למזוודה. המגפיים החדשים כבר קרצו לי מהקצה של החדר, ונכנסו גם הם במהירות פנימה. אני מוכנה.
(צילום: אסף קוזין)

קפה בבנימינה, טיול בכרמל וארוחת צהריים בעוספיה

פתחנו את הבוקר עם קפה ומאפה בבית הקפה הפסטורלי במושבה בנימינה. השילוב בין הקפה החם והמאפה המתוק ליום החורפי - היה מהנה במיוחד. מלבד אוכל ושתייה, מציעים בבית הקפה גם סדנת קפה חווייתית הנערכת בחצר הפסטורלית שבמקום.
בתי קפה בצפוןבתי קפה בצפון
אווירה פסטורלית: "קפה בנימינה"
(צילום: אסף קרלה)
צמוד לשם, במבנה היסטורי ששימש בעבר כקיוסק הראשון במושבה, פועלת חנות בוטיק למוצרי קפה - החל מאביזרים מיוחדים להכנת קפה ועד לקפסולות מסוגים שונים. המקומיים אף מספרים כי אהוד מנור, שנולד וגדל במושבה הציורית, נהג לשתות כאן את הגזוז שלו.
אומרים שכאן אהוד מנור נהג לשתות את הגזוז שלו: "קפה בנימינה"    אומרים שכאן אהוד מנור נהג לשתות את הגזוז שלו: "קפה בנימינה"
אומרים שכאן אהוד מנור נהג לשתות את הגזוז שלו: "קפה בנימינה"
(צילום: גארי רזניקובסקי)
מבית הקפה יצאנו לטיול רגלי קצר בנחל אלון שבלב הכרמל הירוק, ששימש הזדמנות נפלאה עבורי לחנוך את המגפיים החדשים, שהוכיחו חוסן מופלא ועמדו בגבורה בהליכה במים הקרירים. במהלך הטיול אף נרשם מפגש מרגש עם פרות ועיזים, שנראה היה כי הן נהנות להתהלך בין עצי האלון והאלה העתיקים הנטועים במקום - לפחות כמונו.
הטיול בנחל אלון, הידוע כאזור עשיר בצמחייה ירוקה לאורך כל השנה, מתאים גם לרוכבי אופני הרים, למטיילים רגלית וגם למשפחות עם ילדים קטנים. כאמור, המסלול נחשב לקצר יחסית (כארבעה ק"מ), אולם אפשר לצאת ממנו למסלולים נוספים.
מסלול שמתאים לכל סוגי המטיילים: נחל אלון שבכרמל    מסלול שמתאים לכל סוגי המטיילים: נחל אלון שבכרמל
מסלול שמתאים לכל סוגי המטיילים: נחל אלון שבכרמל
(צילום: גארי רזניקובסקי)
הטיול הרגלי עורר בכולנו את תחושת הרעב, ונקודת העצירה הבאה הייתה בכפר הדרוזי הסמוך, עוספיה. שם, במסגרת המיזם התיירותי "עמים וטעמים", התארחנו בביתה של משפחה דרוזית שפתחה עבורנו שולחן עמוס בכל טוב ממטעמי המטבח הדרוזי - מסלטים מגוונים, דרך ממולאים ומנות בשר ועד לתבשילים מיוחדים מסוגים שונים.
שולחן עמוס במטעמים מהמטבח הדרוזי בעוספיה    שולחן עמוס במטעמים מהמטבח הדרוזי בעוספיה
שולחן עמוס במטעמים מהמטבח הדרוזי בעוספיה
(צילום: גארי רזניקובסקי)
לצד האוכל המשובח, בני המשפחה חשפו אותנו להיסטוריה, למסורת ולמנהגים עתיקי היומין של העדה הדרוזית השמורה. הארוחה עצמה כשרה, והבית עצמו יכול לאכלס עד 150 אורחים בו זמנית. המלצה שלי: אם תגיעו למקום, אל תשכחו להציץ מפעם לפעם על נופי הכרמל הירוקים ההנשקפים מכל עבר ומוסיפים לאווירה הפסטורלית שבמקום.
מסורת ומנהגים עתיקי יומין: עוספיה    מסורת ומנהגים עתיקי יומין: עוספיה
מסורת ומנהגים עתיקי יומין: עוספיה
(צילום: גארי רזניקובסקי)

סיור עששיות לילי בעין הוד

עייפים ומרוצים הגענו למלון "חוף נחשולים", הממוקם על שפת הים למרגלות רכס הכרמל. במלון 152 יחידות אירוח, ביניהם גם חדרי בוטיק מפוארים הנמצאים במרחק נגיעה מהים ומשקיפים לעבר הנוף הכחול. למרות העייפות שכמעט והכריעה אותי, הצטרפתי לסשן יוגה מול השקיעה המרהיבה: בשביל להרגיע את הנפש, להתכונן לשבת, להשכיח מהראש את כל מה שהספקתי לעשות השבוע ולהטעין את המצברים מחדש.
שני שדמה: להטעין את המצברים מחדש לקראת הסופ"ש   שני שדמה: להטעין את המצברים מחדש לקראת הסופ"ש
שני שדמה: להטעין את המצברים מחדש לקראת הסופ"ש
(צילום: הילה ראם)
אחרי שהמצברים התמלאו והנפש נרגעה, הגיע הרגע לצאת להרפתקה חדשה: סיור עששיות לילי בסמטאות כפר האומנים עין הוד שבדרום הכרמל.
הצטיידנו בעששיות צבעוניות, מוכנים לצאת לטיול הלילי, אך לרוע מזלנו מזג האוויר ההפכפך שליווה אותנו במשך כל אותו יום נמשך לתוך הלילה, ומהסיור קיבלנו טעימה קצרצרה בלבד שכללה שוטטות קצרה בין הגלריות השונות ופסלי האומנים המקשטים את הרחובות, והיכרות עם הסיפורים והסודות שמאחורי הסמטאות העתיקות.
שני, העששית והמטרייה    שני, העששית והמטרייה
שני, העששית והמטרייה
(צילום: הילה ראם)
הערב החורפי הסתיים במסעדת הבשרים "דוניה רוסה", הנמצאת גם היא בעין הוד. המסעדה מעוצבת בסגנון דרום אמריקאי, ומזכירה את החוות שפעלו בארגנטינה בשנות ה-70; החלל מעוצב בריהוט מעץ בגוונים מהגוניים, את קירות המקום מעטרים פוסטרים בספרדית ולצידם תלויים בקבוקי יין מסוגים שונים. המנות העיקריות, שכללו כמובן בשר והרבה ממנו, הגיעו על גריל אישי, ולצידן הוגשו גם סיידר חם וסנגריה.
בסגנון דרום אמריקאי: מסעדת דוניה רוסה בעין הודבסגנון דרום אמריקאי: מסעדת דוניה רוסה בעין הוד
בסגנון דרום אמריקאי: מסעדת דוניה רוסה בעין הוד
(צילום: לין לוי)
עסקיות במסעדותעסקיות במסעדות
בשר, והרבה: מסעדת דוניה רוסה
(צילום: יח"צ)

מוזיאון לאוצרות ימיים, סדנת אפייה וטעימות יין

את היום שלמחרת, פתחנו עם ארוחת בוקר עשירה שהוגשה לנו במסעדת החוף הסמוכה למלון. וכאילו לא אכלנו מספיק פחמימות, המשכנו את יומנו עם סדנת לחמים בהדרכתו של השף-קונדיטור מיקי לב, שנערכה באחד מהחדרים העתיקים במוזיאון המזגגה שבקיבוץ נחשולים.
ארוחת הבוקר במסעדת החוף הסמוכה למלון    ארוחת הבוקר במסעדת החוף הסמוכה למלון
ארוחת הבוקר במסעדת החוף הסמוכה למלון
(צילום: הילה ראם)
במהלך הסדנה קיבלנו הסברים מפורטים אודות סוגי קמחים, שמרים ובצקים שונים, ואף התנסינו בעצמנו בתהליך האפייה. במסגרת הסדנאות שלו, לב מציע גם פעילויות לקבוצות, סיורים קולינריים באזור, סיורי שוק, משחקים הקשורים לקולינרייה, סדנאות בישול ואפייה חוויתיות וארוחות שף במהלך הסועדים אקטיביים לא פחות מהשף.
עתיק ומסתורי: מוזיאון המזגגה בקיבוץ נחשולים    עתיק ומסתורי: מוזיאון המזגגה בקיבוץ נחשולים
עתיק ומסתורי: מוזיאון המזגגה בקיבוץ נחשולים
(צילום: שני שדמה)
בסיום הסדנה מומלץ לערוך סיור במוזיאון עצמו, השוכן במבנה עתיק שנראה שעברו עליו דבר או שניים מיום בנייתו. המוזיאון, עוסק בארכאולוגיה ימית וסביבתית, ומכיל אוצרות מתקופות היסטוריות שנדלו מהים.
(צילום: גארי רזניקובסקי)
בתחילת דרכו, המוזיאון שימש כבית חרושת לבקבוקי זכוכית עבור יינות תוצרת יקבי הברון רוטשילד, ואיכשהו הצליח לשמר אווירה עתיקה ומסתורית. בחלל עצמו יש תצוגת כלי זכוכית עתיקים, פסיפס נדיר ופריטים ארכטקטונים מפורטים בשילוט הומוריסטי.
(צילום: גארי רזניקובסקי)
(צילום: שני שדמה)
בכל חדר במוזיאון, מוצגות תערוכות מתחלפות של בוגרי מכללת בצלאל, ובימים אלו ממש המוזיאון מציע סיור לכל המשפחה בעקבות נרות השמן הקדומים וסיפורי כדים עתיקים.
בכל חדר במוזיאון - תצוגה אחרת    בכל חדר במוזיאון - תצוגה אחרת
בכל חדר במוזיאון - תצוגה אחרת
(צילום: גארי רזניקובסקי)
את היום השני קינחנו בטעימות יין ביקב סומק, הנמצא במרכז המושבה זיכרון יעקב. סומק, הוא יקב משפחתי הפועל מאז 1882 ומאפשר לחובבי היין (וגם לאלו שלא) להצטרף לסיורים מודרכים ביקב עצמו, במהלכם יכולים יהיו ליהנות מתהליך עשיית היין - החל מבציר הענבים ועד לביקבוק.
יקב סומק    יקב סומק
יקב סומק
(צילום: שני שדמה)
בסיום הסיור, יכולים יהיו המשתתפים להצטרף לטעימות מודרכות של סוגי היין השונים המיוצרים במקום.
(צילום: גארי רזניקובסקי)
פסטיבל החורף השנתי בכרמל, "מטיילים במגפיים" מתקיים בימים אלו ויימשך עד לסוף חודש ינואר, זו השנה החמישית. הפסטיבל, הוא פרי שיתוף פעולה בין המועצה האזורית חוף הכרמל לעמותת "כרמלים", בשיתוף עם מלון "חוף נחשולים", המציע לנופשים שיתארחו בו באחד מסופי השבוע בתקופת הפסטיבל, ליהנות ממגוון הפעילויות המוצעות בו במחיר האירוח. מחיר: 1,500 שקלים עבור לילה זוגי בסופ"ש במהלך הפסטיבל. משתתפי הפסטיבל שאינם מעוניינים ללון במלון, ישלמו 35 שקלים לאדם (מעל גיל 3).
הכתבת הייתה אורחת של מלון "חוף נחשולים"
פרסום ראשוני: 12:59 , 26.12.19