הטיסה ההיסטורית והישירה מניו יורק לסידני, שביצעה חברת התעופה האוסטרלית קוונטאס, נחתה הלילה לאחר 19 שעות ו-16 דקות באוויר. מדובר בטיסת מחקר שחברת התעופה ערכה במטרה לבחון את ההשפעות על הנוסעים ואנשי הצוות של טיסה אולטרה-ארוכה כחלק מתוכנית של החברה האוסטרלית לבחון נתיבי טיסה חדשים מהחוף המזרחי של אוסטרליה לניו יורק וללונדון.
טיסת קוונטאס QF7879 רשמה הישג חסר תקדים בעולם התעופה כשטסה 16,200 קילומטרים ללא עצירה. על המטוס היו 50 נוסעים, אנשי צוות וחוקרים. בחברת התעופה האוסטרלית אמרו כי הממצאים ישמשו לבחינת מסלולי טיסה חדשים במסגרת פרויקט "זריחה" (Project Sunrise). במהלך הטיסה נוטרו גלי המוח של נוסעים, נדגמה רמת המלטונין ונבחנה רמת הערנות לאורך הטיסה שכללה שיעורי כושר ומתיחות.
מנכ"ל קוונטאס, אלן גו'יס, אמר לאחר הנחיתה: "אני מקווה שבעתיד זה יהיה שירות רגיל שיזרז את הדרך שבה אנשים נוסעים מצד אחד של הגלובוס לצדו השני. אנחנו יודעים שטיסות אולטרה-ארוכות מציבים אתגרים לא פשוטים עבור הנוסעים, אבל הטכנולוגיה מאפשרת להתמודד איתם. המחקר שלנו נותן לנו דרכים טובות יותר לשפר את הנוחות ורווחת הנוסעים במהלך הדרך".
הקפטן שון גולדינג, שהיה אחראי על ארבעת הטייסים שהתחלפו במהלך הטיסה, אמר כי "הטיסה עברה בצורה חלקה. התחלנו עם רוח שהאטה אותנו בהתחלה, ובהמשך בהתחשב בזמן הרב באוויר הצלחנו להמשיך בתנאים אופטימליים. פקחי הטיסה בירכו אותנו כל הזמן, כשנכנסו לתחומי הבקרה שלהם, כי זו טיסה מאוד מיוחדת".
בחברת התעופה האוסטרלית מתכננים עוד שתי טיסות מחקר, מלונדון לסידני בחודש נובמבר ומניו יורק לסידני בדצמבר, כדי להמשיך במחקר. עד סוף השנה תחליט החברה אם להמשיך בפרויקט.
"זה באמת רגע היסטורי עבור קוואנטס, רגע היסטורי עבור התעופה האוסטרלית ורגע היסטורי עבור עולם התעופה", סיכם מנכ"ל קוונטאס בהתרגשות.