חברת ישראייר תפעיל את קו הטיסות המסובסד בין נתב"ג לנמל התעופה רמון, לאחר שזכתה במכרז של משרד התחבורה ורשות התעופה האזרחית. החברה התחייבה להפעיל לפחות חמש טיסות יומיות, למכור לתושבי אילת כרטיסים במחיר של 99 שקלים לכיוון ולהקצות עבורם עד 40 מושבים בכל טיסה. הפעלת הקו תסובסד על ידי המדינה בכ-10 מיליון שקל בשנה.
מטוס של חברת ישראייר. החברה החלה במהלך שבסופו תפעיל גם מטוןסים רחבי גוף
מטוס של חברת ישראייר. החברה החלה במהלך שבסופו תפעיל גם מטוןסים רחבי גוף
בדרך לאילת - ישראייר זכתה במכרז
(צילום: Ronen Fefer / shutterstock)
על פי תנאי המכרז, ישראייר תידרש להתחיל להפעיל את הקו בתוך 45 ימים. ההתחייבות לחמש טיסות ביום חורגת מהמינימום שנדרש במכרז, שעמד על ארבע טיסות ביום. תקופת ההתקשרות היא שנה.
המכרז נועד להבטיח הפעלה רציפה של הקו האווירי בין אילת למרכז הארץ לאורך כל השנה, עבור תושבי העיר והאזור, עובדים, סטודנטים ומבקרים בעיר.
שרת התחבורה מירי רגב אמרה כי המכרז "מבטיח קו טיסות קבוע ורציף, עם טיסות בשעות המותאמות לצורכי הציבור ומחיר מוזל של 99 שקלים לתושבי אילת", והודתה למשרד האוצר על התקציב שאפשר את קידום המהלך.
ראש עיריית אילת, אלי לנקרי, בירך על הזכייה ואמר כי "הבטחת הרציפות האווירית לאילת וממנה היא תנאי בסיסי לנגישות תושבי אילת לשירותי בריאות, כלכלה, חינוך ואקדמיה". לדבריו, הוא מצפה שהמהלך "ישיב את אמון הציבור במערך הטיסות".