שורה של אתרי נופש סופר-יוקרתיים שצצו בישראל בשנים האחרונות, סימנו את המגמה: יש קהל מקומי לא קטן שמחפש חופשה ברמה גבוהה, ומוכן לשלם על התענוג לא מעט. בימים אלה מצטרף לטרנד הזה ריזורט חדש – מלון פרא, הממוקם למרגלות רמת הגולן.
המלון המיועד לזוגות בלבד (ללא ילדים), וכולל 27 חדרים וסוויטות ברמות שונות בארבעה בניינים שהם שרידיו של בית המכס שהוקם במקום בשנת 1919 ופעל בימי המנדט הבריטי. מתחם הקבלה ולובי המלון ממוקמים במה שהיה אורוות סוסים. בחלק מהחדרים קירות אבן ששומרו ושוחזרו בקפידה, וגם בחדרים שנבנו מאפס, נעשה שימוש ברהיטים שיוצרו במיוחד עבור המלון, מחומרים שמעניקים תחושה אותנטית ויוקרתית גם יחד. המבנים, אגב, עמדו נטושים מאז 1967, עד שבשנים האחרונות החליט איש העסקים ליאו גלסר, בפרץ של תעוזה וציונות, להקים מלון על החורבות.
מי שחפץ לצלול קצת לנבכי ההיסטוריה, מוזמן לבקר במיני-מוזיאון שהוקם בחצר הריזורט, ובו צילומים ומסמכים. כך תגלו, למשל, שבשנת 1916 נפגשו על שטחו של מלון פרא סר מרק סייקס הבריטי, דמות מרכזית בעיצוב המדיניות הבריטית במזרח התיכון, ושארל-ג'ורג' פיקו, קונסול צרפת בביירות. באותו מפגש היסטורי השניים גבשו וחתמו על "הסכם סייקס-פיקו".
חוץ מהחדרים המפנקים, יש כמה מוקדי עניין באתר הנופש החדש. ראשית, הבריכה הנהדרת, שנהנית מנוף עוצר נשימה של הרי הגולן ומתחושה אינטימית ומבודדת להפליא. אולי זו העובדה שהבריכה חדשה מהניילונים, ומימיה צלולים ושקופים, ואולי אלה מזרני השיזוף שמאפשרים רביצה עצלה על המים – קחו בחשבון שיהיה לכם קשה לצאת ממנה.
שנית, הקולינריה. זה מתחיל מארוחת הבוקר, ההיפך הגמור ממזנוני ההעמסה הוולגריים הנהוגים במלונות הענק. הבוקר של פרא מגיע לשולחן בצלוחיות קטנות (אל דאגה, הכל ניתן למילוי מחדש), המאפים והלחם בוטיקיים לגמרי, ובמקום עובד מטבח מיוזע ששופך בלילת ביצים על פלנצ'ה שמנונית, כמקובל בארוחות הבוקר ההמוניות במלונות בארץ, כאן תקבלו לשולחן חביתה מגונדרת בהזמנה אישית, שקשוקה או פרנץ' טוסט חתיך.
במקום גם מסעדה בהובלת השף רועי דורי, עם תפריט שמכוון הכי רחוק מארוחות החצי-פנסיון של עולם המלונאות. במלון יוקרה בקליבר של "פרא" – שמתם לב שבהיפוך אותיות מתקבלת המילה פאר – המנות מגיעות בצילחות מושקע ועם עקבות של שעשועים מולקולריים. מבחר המנות הראשונות של דורי מרשים, וכולל יציאות מוצלחות כמו דלעת שרופה במרינדת דבש וטימין עם קצף שקדים, טרטר בקר עם דף אורז מטוגן וסטייק כרוב בחמאה וגלייז קפה וגבינת פקורינו. העיקריות קצת יותר סטנדרטיות, אפשר לגמרי לפתוח שולחן עם שלל פתיחים ולוותר עליהן. תמחור הארוחה הוא בנוסף למחיר הלינה. המחירים? כמקובל במסעדות דרג א' בתל אביב.
עוד אטרקציה בריזורט שמתכתבת עם עולמות החיים הטובים הוא מרתף היין המצוייד, שמארח יקבים מרחבי רמת הגולן, אלה שמשתמשים בתבונה בקרקע הבזלתית ובגובה ההרים, ומגדלים בכרמים ענבים שהם זהב טהור. על מדפים מעוצבים תמצאו כאן יינות של יקב רמת הגולן, שאטו גולן, יקב, אודם, יראון ועוד. בלילה, כשהטמפרטורות צונחות, אפשר לשבת עם כוס יין בחצר, לצד מדורה בתוך חבית מתכת, להתכסות בשמיכה ולהודות למזג האוויר המפרגן. הרגשה של חו"ל בלי להחתים דרכון? בחיי שניסיתי להימנע מהקלישאה הזו, אבל זה לגמרי המצב.
יש, כמובן, גם ספא לחובבי הז'אנר, עם תפריט טיפולים שכולל גם עיסוי בשילוב אבני בזלת מהרמה, ואפשרות לצאת לטיולי שטח ברכבי לנד רובר. ואם לסכם את החוויה במילותיו של ישי מלכה, מבעלי המלון: "הרעיון הוא לשלב יוקרה וטבע, יין וקולינריה, הירגעות אלגנטית והרפתקנות מלהיבה".
מחירים ופרטים: מלון פרא נמצא בצומת בית המכס ברמת הגולן. מחיר ללילה כולל ארוחת בוקר באמצע שבוע החל מ-2,200 שקלים לזוג .בסוף השבוע החל מ-3,000. פרטים נוספים באתר המלון.
הכותבת הייתה אורחת של מלון פרא.