טרם הזמנתם חופשה בחו"ל בחגים? כדאי לדעת שיום לאחר ראש השנה ועד לפני ערב סוכות, כלומר בין 25 בספטמבר ועד 5 באוקטובר, המחירים צונחים וזו הזדמנות לחופשה במחיר שפוי. בדיקת "ממון" מעלה פערים של עד 50% בחלק מהדילים, לעומת מחירי החבילה בחגים עצמם.
4 צפייה בגלריה
לנפוש בתאריכי הזהב
לנפוש בתאריכי הזהב
לנפוש בתאריכי הזהב
(צילום: Sven Hansche / shutterstock)
כך, למשל, דיל לכרתים שמצאנו בקווי חופשה בין התאריכים 27.9-1.10 – חבילת נופש 4 לילות במלון Aquila Rithymna Beach, הכוללת טיסות בחברת בלו בירד והעברות על בסיס לינה וארוחת בוקר, תעלה 429 יורו לאדם בהרכב זוג + 2 ילדים, בעוד אותה חבילה בראש השנה בין התאריכים 21-25.9 תעלה 669 יורו לאדם באותו הרכב – חיסכון של 35%.
יצוין כי חופשות זולות אפשר למצוא בעיקר ביעדים הקרובים. כאשר מדובר ביעדים מרוחקים כמו ארה"ב, תאילנד, סיישל או זנזיבר הציבור זיהה ככל הנראה מראש את הפוטנציאל לגשר בין ראש השנה לסוכות וניצל זאת היטב כך שכבר לא ניתן להשיג, למשל, כרטיסים באל על לניו-יורק במחלקת תיירים בתאריכים הללו.

מזג אוויר נוח

אסף דניאל, מנכ"ל הדקה ה-90, מדגיש כי בין היתרונות בהזמנת החופשה בתאריכים שבין אחרי ראש השנה לסוכות, 11 ימים שכוללים גם את יום כיפור: מחירים אטרקטיביים ביעדי הביקוש, מיעוט תורים ועומס בנמלי התעופה ובאתרי הנופש, וגם מזג אוויר מושלם של סוף ספטמבר תחילת אוקטובר.
תמר גרזון, מנכלית גוליבר, מציינת כי "רבים לא מודעים לכך שגם בתוך תקופת החגים שמתחילה בראש השנה ומסתיימת בשמחת תורה יש הבדלים לא קטנים במחירים. כאשר השיקול הכלכלי מכריע כדאי לבדוק את הבדלי המחירים – בדיקה שיכולה לחסוך מאות שקלים לחופשה".
כך, למשל, חבילת נופש לאיה נאפה בקפריסין, כוללת טיסה ושהות במלון 4 כוכבים Melpo Antia כולל ארוחת בוקר ל-4 לילות. המחיר בראש השנה – 725 דולר לאדם בהרכב זוגי, לעומת 582 דולר סביב יום כיפור, ואילו בחג סוכות המחיר שוב עולה ל-721 דולר. בשמחת תורה (13 עד 16 באוקטובר) שוב ירידה במחיר ל-609 דולר.
4 צפייה בגלריה
חוף ניסי ביץ' איה נאפה קפריסין
חוף ניסי ביץ' איה נאפה קפריסין
חוף ניסי ביץ' איה נאפה קפריסין
(צילום: shutterstock)
שירלי כהן עורקבי, סמנכ"ל אשת טורס: "בין ראש השנה לסוכות יש צניחה של עד מאות דולרים בחופשה בחו"ל לעומת המחירים בחגים עצמם, כך שאפשר ליהנות מחופשה במחירים משתלמים במיוחד ומזג אוויר מצוין. יש הבדל בין היעדים הקרובים כמו אתונה, בטומי, בודפשט, לרנקה ומלטה – בהם בולטת ירידת מחירים בין החגים, לבין היעדים הרחוקים יותר כמו המזרח הרחוק וארה"ב שבהם ירידת המחירים פחות מורגשת".
כך, למשל, דיל לבטומי במלון 5 כוכבים JRW Welmond Hotel על בסיס ארוחת בוקר כולל העברות וכבודה 3 לילות בין התאריכים 25-28/9 – המחיר הוא החל מ-569 דולר, לעומת מחיר בסוכות בין התאריכים 9-12/10 – החל מ-849 דולר לאדם בחדר זוגי. בדוגמה נוספת ניתן לראות למשל כי דיל לאתונה במלון 4 כוכבים Evita Asty Hotel על בסיס ארוחת בוקר 5 לילות בין התאריכים 30/9-5/10 – המחיר הוא החל מ-759 דולר, לעומת המחיר בסוכות 7-12/10 – החל מ-969 דולר.

פחות צפוף

עומר חודורוב לוי, ראש חטיבת השיווק של קבוצת דיזנהאוז, מדגישה את "התקופה שבין ראש השנה ליום הכיפורים, שמהווה חלון הזדמנויות למטיילים גמישים ליהנות מחופשות במחירים נמוכים יותר, לעיתים ב-15% עד 20% ואף מעבר לכך, בהשוואה לנסיעה בחגים עצמם. המשמעות היא חיסכון של מאות דולרים למשפחה. בנוסף לעלות הנוחה, זהו גם זמן אידיאלי לטיולים מבחינת מזג האוויר והצפיפות באתרי התיירות. היעדים המועדפים בתקופה זו הם מדינות אגן הים התיכון וערי אירופה".
בדיזנהאוז מצאנו חבילת חופש לפאפוס (4 לילות) במלון Capital Coast Resort, כולל העברות וארוחת בוקר, בראש השנה בין התאריכים 21-25 בספטמבר במחיר החל מ-751 דולר לאדם לעומת דיל באותו מלון, אותה כמות לילות למחרת ראש השנה, בין התאריכים 25-29 בספטמבר, במחיר שצונח לסכום של 596 דולר לאדם.
4 צפייה בגלריה
טייל פאפוס קפריסין
טייל פאפוס קפריסין
הטיילת של פאפוס
(צילום: shutterstock)

עושים גשר

סמנכ"לית השיווק של ארקיע, עינת יונגר כרמלי, מוסיפה: "אנחנו מזהים ביקושים גבוהים מאוד בחגי תשרי השנה, כתוצאה מכך שתאריכי החגים מאפשרים לישראלים לנצל את ימי החופשה בצורה מיטבית ולבנות גשרים בין המועדים. רבים מהנוסעים שבוחרים לטוס בראש השנה מאריכים את החופשה, ובנוסף אנחנו רואים עלייה בביקוש גם בתקופה שבין סיום החופש הגדול לבין החגים, כשהישראלים מנצלים מבצעים אטרקטיביים ליעדים מגוונים במחירים החל מ-199 דולר".
יוני וקסמן, משנה ליו"ר אופיר טורס, מאשר כי גם אצלם אכן רואים פערי מחירים ברורים מאוד סביב החגים. "ערב ראש השנה ויום כיפור הם מועדים יקרים במיוחד שבהם הביקוש מגיע לשיאו, ולכן המחירים ברודוס, כרתים ופאפוס מטפסים מעל 700 ואף 900 דולר לאדם. לעומת זאת, מיד אחרי ראש השנה המחירים נופלים בעשרות אחוזים. למשל, דיל לרודוס או כרתים שיכול לרדת מכמעט 730 דולר ל-490 או 546 דולר בלבד. מי שמוכן לדחות את החופשה בכמה ימים יכול ליהנות מחופשה במלון 5 כוכבים במחיר נגיש בהרבה". כך, למשל, דיל לרודוס 4 לילות במלון 5 כוכבים על בסיס הכל כלול – המחיר בערב ראש השנה 729 דולר לאדם בחדר זוגי, בעוד אחרי ראש השנה המחיר הוא 490 דולר לאדם.

חופש מהלימודים

הילה הרמולין רונן, סמנכ"לית שיווק ומכירות של ישראייר: "ניתן למצוא חופשות במחיר נמוך בכ-10% עד 20% בין ראש השנה לסוכות בחלק מהיעדים. זאת מאחר שהביקוש הגבוה של המשפחות הוא במהלך החגים עצמם שבהם הילדים נמצאים בחופשה ממסגרות הלימוד".
בישראייר מצאנו דיל לבטומי בראש השנה, 22-25 בספטמבר, במלון שרתון 5 כוכבים ע"ב ארוחת בוקר – המחיר לאדם החל מ-996 דולר ואילו למחרת ראש השנה, בין 25 ל-29 בספטמבר, המחיר לאדם החל מ-779 לאדם.
טלי נוי, סמנכ"לית אסטרטגיה ושיווק של איסתא, מדגישה כי במהלך חגי תשרי ישנה תופעה ידועה של ירידת מחירים על טיסות וחבילות נופש לחו"ל בין ראש השנה לסוכות. לדוגמה, מחירי חבילות נופש ליעדים כמו איי יוון וקפריסין יקרים יותר במהלך החגים עצמם. לעומת זאת, בתקופת בין החגים המחירים יורדים והנוסעים עשויים למצוא טיסות במחירים שיכולים להיות נמוכים ב-10% עד 25%. לדבריה, זה נובע מכך שהרבה משפחות בוחרות להישאר בבית במהלך יום כיפור, מה שמוביל לביקוש נמוך יותר לטיסות ולחבילות נופש, ובכך מסייע לירידת המחירים.
4 צפייה בגלריה
ברוכים הבאים להרקליון
ברוכים הבאים להרקליון
קפיצה ספונטנית להרקליון?
(צילום: shutterstock)
כך, למשל, דיל לפאפוס בקפריסין 4 לילות בראש השנה, 21-25.9, במלון כשר Blue Lagoon ע"ב חצי פנסיון – המחיר לאדם החל מ-949 דולר לאדם (לפי זוג + 2 בחדר), לעומת המחיר שצונח ל-629 דולר לאדם אחרי ראש השנה בין התאריכים 29.9-3.10.
"מי שמחפש לטוס בחגים ונהנה מגמישות יכול למצוא מחירים נוחים במרווח שבין סיום ראש השנה לתחילת סוכות"
ניר מזור, סמנכ"ל קשרי תעופה: "אנחנו רואים ביקושים גבוהים מאוד לטיסות בחגי תשרי. מי שמחפש לטוס בתקופה הזו ונהנה מגמישות יכול למצוא מחירים נוחים יותר במרווח שבין סיום ראש השנה לבין תחילת חג הסוכות. במיוחד בשבוע של יום הכיפורים ניתן עדיין לאתר דילים יחסית משתלמים ליעדים קרובים. מנגד, מאחר שהחגים השנה נופלים באמצע השבוע, זה מאפשר לצאת לנסיעות ארוכות יותר ולכן ממוצע השהייה בחו"ל עולה".
אורן כהן מגורי, סמנכ"ל השיווק והמכירות של השטיח המעופף: "החגים מלווים בשיא של ביקושים, שהופכים את התקופה ליקרה באופן יחסי בעולם התיירות. עם זאת, גם בתוך תקופת החגים ניתן למצוא חלון הזדמנויות שבו מחירי החופשה זולים יותר. בימים שבין ראש השנה לסוכות ניתן לראות ירידת מחירים משמעותית בהשוואה לחופשה בחג עצמו – משפחה יכולה להגיע לחיסכון של כ-2,000 שקל במחיר החופשה. הימים שבין החגים יוצאים בסמוך לסוף השבוע, מה שמאפשר גמישות נוספת בתאריכי החופשה. בנוסף, ישנם רבים שעושים גשר בין החגים, או שנמצאים בחופשה ממושכת בכל התקופה, ועל כן התאריכים הללו יכולים להיות נוחים במיוחד, לא פחות מהחג".
פורסם לראשונה: 00:00, 02.09.25