אחרי תקופה ממושכת של חוסר ודאות בענף הקרוזים, בנמל חיפה פתחו היום (ה') את עונת ההפלגות עם טרמינל נוסעים חדש בהשקעה של יותר מ-16 מיליון שקל. הטרמינל החדש יוכל לקלוט עד שתי אוניות קרוז גדולות במקביל, ובנמל מעריכים כי בעתיד ישמש גם את חברות הקרוזים הבינלאומיות שפעלו בישראל לפני המלחמה.
טרמינל הקרוזים החדש בנמל חיפה
(יובל הנדלר)

טרמינל הקרוזים החדש, שבנמל חיפה מגדירים כאחד המתקדמים והגדולים במזרח הים התיכון, נבנה עם קיבולת של עד מיליון נוסעים בשנה - פי שניים משנת השיא של תנועת הקרוזים בישראל. במסגרת הפרויקט הורחבו והוקמו מחדש כמה מתחמים מרכזיים, בהם חנות דיוטי פרי בשטח של כ-600 מ"ר, מתחם בידוק ביטחוני בשטח של כ-1,300 מ"ר, אזור צ'ק-אין בשטח של כ-1,000 מ"ר ומתחם ביקורת גבולות בשטח של כ-1,200 מ"ר הכולל 28 עמדות. בנוסף שודרגו גם תשתיות החשמל והתקשורת בטרמינל.
בחברת נמל חיפה ציינו כי עבודות ההקמה החלו עוד לפני מלחמת "שאגת הארי" ונמשכו גם במהלך התקופה הביטחונית, תוך שמירה על פעילות רציפה של הנמל.
במקביל לחנוכת הטרמינל, עונת הקרוזים מנמל חיפה נפתחה היום באופן רשמי עם הפלגת הבכורה של אוניית "קראון איריס" של מנו ספנות לסוף שבוע בקפריסין. לפי הודעת החברה, עד סוף דצמבר מתוכננות כ-50 הפלגות בנות 3 עד 11 לילות ליעדים שונים בים התיכון.
5 צפייה בגלריה
טרמינל הקרוזים בנמל חיפה
טרמינל הקרוזים בנמל חיפה
עונת הקרוזים יצאה לדרך
(צילום: יובל הנדלר)
5 צפייה בגלריה
טרמינל הקרוזים בנמל חיפה
טרמינל הקרוזים בנמל חיפה
28 עמדות
(צילום: יובל הנדלר)
5 צפייה בגלריה
טרמינל הקרוזים בנמל חיפה
טרמינל הקרוזים בנמל חיפה
אזור צ'ק-אין בשטח של כ-1,000 מ"ר
(צילום: יובל הנדלר)
5 צפייה בגלריה
טרמינל הקרוזים בנמל חיפה
טרמינל הקרוזים בנמל חיפה
חנות הדיוטי פרי
(צילום: יובל הנדלר)
5 צפייה בגלריה
קראון איריס עוגנת ביוון, ארכיון
קראון איריס עוגנת ביוון, ארכיון
קראון איריס - פותחת עוד עונה
(צילום: GEORGE STAMATIS / shutterstock)
במנו ספנות ציינו כי האונייה עברה בחודשים האחרונים עבודות שיפוץ ושדרוג בחו"ל, והגיעה בתחילת השבוע לנמל חיפה לצורך היערכות לקראת פתיחת העונה. להפלגת הבכורה נרשמו כ-1,800 נוסעים, לצד כ-650 אנשי צוות שישרתו על הסיפון.
בחברת נמל חיפה מעריכים כי בשנים הקרובות ישובו לפעול בישראל גם חברות הקרוזים הבינלאומיות שפקדו את הנמל בעבר. לפי נתוני החברה, בשנת 2023 - שנת השיא של תיירות הקרוזים בישראל - פעלו בנמל חיפה כ-30 חברות קרוזים בינלאומיות.
קפטן סומיט צ'אוהאן, נשיא נמל חיפה, אמר כי ההשקעה בטרמינל החדש משקפת את המחויבות של החברה להמשך פיתוח תחום הקרוזים בישראל, גם בתקופה ביטחונית מאתגרת. לדבריו, בנמל רואים בענף הקרוזים מנוע צמיחה משמעותי עבור הכלכלה המקומית והתיירות באזור הצפון.
זוהר רום, סמנכ"ל תחום הקרוזים בנמל חיפה, הוסיף כי הטרמינל החדש יאפשר קליטה של שתי אוניות גדולות במקביל ויגדיל משמעותית את קיבולת הנוסעים. לדבריו, בנמל נערכים לחזרה הדרגתית של חברות הקרוזים הבינלאומיות לישראל לאחר תקופת המלחמה.