המשבר בתיירות הנכנסת הולך ומעמיק. אם קיוו בארץ שלפחות הקיץ הקרוב יהיה איזה נקודת אור באפילה כעת מתברר ששני אירועים – המכביה ומשלחות הנוער של תגלית – שהיו אמורים להביא לישראל עשרות אלפי תיירים יהודים, סובלים מביטולים רבים.
בתגלית היו אמורים להשתתף במשלחות לישראל כ-20 אלף בני נוער, אולם לפי הביטולים לתוכנית כרגע יגיעו משמעותית הרבה פחות. גם המכביה אירוע השיא בספורט היהודי, שנערך מדי 4 שנים ותפתח בעוד כחודש, היתה אמורה למשוך לישראל כעשרת אלפים ספורטאים ובני משפחותיהם ובסופו של דבר יגיעו לישראל כשלושת אלפים ספורטאים ומספר המלווים צפוי לרדת בהתאמה.
לאור העובדה שתיירים כעת לא מגיעים לישראל בגלל מיעוט הטיסות ובעיקר בגלל רוחות המלחמה שמלהיט נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שמצהיר עתים לבקרים כי יתקוף את איראן – תיירות הקיץ היהודית קריטית לענף התיירות: בתי מלון, סוכנויות נסיעות וחברות טיולים, שכמעט קורסים מהעדר תיירים.
ל-ynet נודע כי הורים רבים בחו"ל, שכבר רשמו את ילדיהם למשלחות תגלית לקיץ הקרוב, ביטלו את ההשתתפות. "הפחד שלנו שהילד ייתקע בישראל בזמן מלחמה, אנחנו לא היחידים שביטלנו, כל השכבה שלו ביטלה", אמר זוג הורים בשיחה מארה"ב.
"ההורים והסבתות הם אלה שמבטלים"
גידי מרק, מנכ"ל תגלית אמר אתמול ל-ynet: "יש לנו הרבה מאוד ביטולים בגלל החשש ממלחמה והמצב הביטחוני. הקיץ היו אמורים להגיע לארץ במשלחות תגלית 20,000 בני נוער. כעת יש בארץ 1,200 בני נוער מחו"ל. לצערי אין קשר בין מספר הנרשמים שיש לנו לבין כמה שיגיעו לארץ. אנחנו בכל זאת מצפים ל-10,000 מבקרים. אנחנו מצדנו לא ביטלנו אף משלחת; ההורים והסבתות הם אלה שמבטלים, אם כי אפשר להבין שאנשים פוחדים לשלוח את ילדיהם לישראל במצב הנוכחי. יש גם ביטולים של חברות תעופה. אנחנו למעשה התיירות היחידה בארץ לקבוצות. בדרך כלל בני הנוער באים למחזורים של עשרה ימים, עולים צפונה לרמת הגולן, יורדים לצפת, ומדרימים למצדה. כעת אנחנו מגבילים את העלייה צפונה בגלל המצב – ישראל לגמרי מנותקת מהעולם. יחד עם זאת, מ-7 באוקטובר בשלוש השנים האחרונות הגיעו לישראל יותר מ-50,000 משתתפים בתוכניות שונות של תגלית, לא רק בני נוער".
רואי הסינג, מנכ"ל המכביה ותנועת מכבי העולמית: "השנה, בגלל המצב, יגיעו כ-3,000 ספורטאים מחו"ל. ההרשמה עדיין פתוחה אם אזהרות המסע ישתנו. יש מדינות כמו אוסטרליה, קנדה ובריטניה שהוציאו אזהרות מסע רשמיות לישראל כאזור מלחמה, ויש איסור של אותן מדינות לשלוח משלחות לאירועים בארץ. אנחנו שמחים שמכביית הנוער הפכה להיות החלק הגדול מבין ה-3,000 שכן יגיעו, ולצדם אנחנו מקווים שיגיעו עוד כמה אלפי מלווים. זה לא המספרים שאנחנו רגילים אליהם, אבל זאת גם לא התקופה שאנחנו רגילים אליה. ההחלטה לקיים את המכביה היא הניצחון והחיבוק לאלה שכן מגיעים, זה הולך להיות האירוע הבינלאומי הגדול בישראל מאז ה7 באוקטובר. המכביה היא מנוע כלכלי שרבים בענף התיירות חיכו לו".






