(כתב, צלם ועורך: גלעד ילון)

בקיץ הקרוב, בחסות הקורונה כמובן, כולנו נישאר בארץ. אז אמנם הנגיף המתפשט הצליח לטלטל את העולם, ואת תעשיית התיירות בפרט, אבל יש כמה דברים שנותרו בעינם על אף המגפה. ולא, אנחנו לא מתכוונים ללחות ולמזג האוויר המתחמם שבחוץ, אלא לחופשת הקיץ שיצאה לדרכה.
יקב פלאםיקב פלאם
הכרמים של יקב פלם
(צילום: גלעד ילון)
(צילום, ערך וכתב: גלעד ילון)

אז אחרי שגילינו מה מציעים בצפון הרחוק, קפצנו לביקור באזור לא פחות מרשים ביופיו - וכזה שאף עשוי לגרום לכם להרגיש כאילו נתתם קפיצה קטנה לחו"ל - אזור מטה יהודה היפהפה, שמלבד כרמים ומבשלות בירה - טומן בחובו גם נופים מרהיבים, מקומות אירוח ולינה, מסעדות באווירה כפרית והרבה שלווה.
נופים, יין והרבה שלווה - זה מה שמחכה לכם במטה יהודה    נופים, יין והרבה שלווה - זה מה שמחכה לכם במטה יהודה
נופים, יין והרבה שלווה - זה מה שמחכה לכם במטה יהודה
(צילום: גלעד ילון)
מועצה אזורית מטה יהודה, הנמצאת במקום טוב באמצע בין תל אביב, ירושלים ובאר שבע, היא המועצה האזורית היחידה במחוז ירושלים.
היא מאגדת בתוכה 57 יישובים (מדובר, אגב, במועצה בעלת מספר היישובים הגדול ביותר בישראל), וכוללת מושבים, קיבוצים, יישובים קהילתיים, יישובים ערביים, חוות חקלאיות, יישוב יהודי-ערבי משותף ולא מעט מנזרים עתיקים.
יקב פלאםיקב פלאם
קפיצה קטנה לטוסקנה: יקב פלם
(צילום: גלעד ילון)
מלבד אווירה כפרית, האזור הפסטורלי כולל בתוכו גם שלל פארקים ויערות מטופחים המושכים אליהם את חובבי הטיולים, וכן כרמים ויקבים. או במילים אחרות: סיכוי גדול שהוא יזכיר לכם את טוסקנה היפהפייה.
כל אחד מהיקבים הבוטיקיים הפועלים במקום ישמח לארח אתכם לכוס יין מתוצרת מקומית, לעיתים גם לצד פלטת גבינות או בראנץ' המורכב מחומרי גלם מקומיים (הבראנץ' מתקיים בעיקר בסופי השבוע, ורצוי להתקשר ולברר לפני ההגעה, וכן להזמין מקום מראש).
חוות רוזנברג, ובפנים - כרם ברק  חוות רוזנברג, ובפנים - כרם ברק
חוות רוזנברג, ובפנים - כרם ברק
(צילום: יעל רוזנברג)

כרם ברק I מושב בקוע

אנחנו התחלנו את הטיול שלנו במושב בקוע, הממוקם בין צומת נחשון למחלף לטרון. בין הפרדסים רחבי הידיים, היערות ושבילי האופניים המקשטים את המושב - שוכנת חוות רוזנברג ובה מסתתר לו יקב ברק - כרם בוטיקי ומשפחתי המשמש כמשק תיירותי, ובעיקר - כנקודה טובה למנוחה.
כרם ברקכרם ברק
מקום טוב למנוחה ולבראנץ': יקב כרם ברק במושב בקוע
(צילום: גלעד ילון)
היקב, המייצר כ-4,000 בקבוקים בשנה, הוקם בשנת 2012 על ידי יינן היקב ואבי המשפחה, יוסי רוזנברג, אשר התחיל את דרכו בייצור היין בשנת 2003, בבית הספר ליין ביקב שורק. מלבד מקור פרנסה עבור בני המשפחה, היקב הוא גם הדרך בה בחרה המשפחה להנציח את בנם הבכור, ברק שמואל רוזנברג ז"ל (על שמו גם קרוי המקום), שנפטר בשנת 2010 בהיותו בן 18 כתוצאה ממחלה קשה. הסמל של היקב הוא, אגב, אחת מהדמויות שברק נהג לאייר עד למותו.
והנה גם הייןוהנה גם היין
והנה גם היין
(צילום עופר שגב)
"מאז שהסתיים הסגר, אנשים רק רוצים לצאת מהבית וליהנות, ואנחנו כאן מרגישים את זה מאוד", מספר רוזנברג. הכרם, שהיה סגור למבקרים לאורך כל תקופת הסגר, פתח את שעריו במהלך חג השבועות וכעת הוא מציע מדי יום שישי בראנץ' עשיר הכולל מאפים, גבינות, לחמים, אנטיפסטי, סלטים, מטבלים ואיך לא - יין חופשי, הכל תוצרת המשק המקומי. עלות הבראנץ': 100 שקלים לסועד.
חוות רוזנברג יקב-כרם ברק, מושב בקוע. לפרטים נוספים - הקליקו כאן

יקב פלם I יער הקדושים אשתאול

ממושב בקוע המשכנו לנסוע עד לפתחו של הכביש המפותל שבמושב אשתאול, סמוך ליער קדושים. שם, למרגלות ההר, שוכן לו יקב פלם הבוטיקי.
המלצה שלנו: רגע לפני שתצעדו פנימה ותפתחו במסע טעימות משכר, אל תשכחו להביט מולכם, ולהתענג ממראה הכרמים הפרושים בצידי ההר. מדובר במראה פסטורלי להפליא, שיגרום לכם להרגיש כמו באיטליה או בצרפת.
יקב פלםיקב פלם
יקב פלם
(צילום: גלעד ילון)
יקב פלם מייצר יין משנת 1998, כאשר בשנת 2005 הוא התחדש במרכז מבקרים המתהדר במרפסת המשקיפה על הכרמים שמסביב - בה ניתן לשבת וליהנות ממבחר היינות המיוצרים במקום.
יינן היקב, גולן פלם, למד את סודות ייצור היין במהלך שהותו באיטליה, ואף עבד שם במספר יקבים, וכן באוסטרליה הרחוקה. במהלך עבודתו ולימודיו, הוא הצליח ללקט את המיומנויות הנדרשות על מנת להפוך ליינן מקצועי, ועם חזרתו ארצה הקים את היקב המשפחתי.
אז מה מציעים כאן? לצד סיורים וסדנאות יין מודרכות ומקצועיות, במהלכם תוכלו ללמוד על היינות המיוצרים ביקב, על התהליך אותו הם עוברים במהלך הייצור, וכן על היקב עצמו, ניתן גם להצטרף לטעימות יין הכוללות שלושה סוגים מהמגוון המיוצר במקום, וליהנות מהנוף המרהיב שמסביב (עבור טעימות היין תשלמו 70 שקלים לאדם).
יקב פלם, יער קדושים אשתאול. לפרטים נוספים - הקליקו כאן

יקב מטלר I מושב עגור

וכאן הגיע הרגע להזכיר, שכדי לבקר בכל הכרמים באזור, או לפחות ברובם, צריך יותר מכמה שעות בודדות (ואולי אפילו יותר מיום, אבל זה כבר תלוי בקיבולת שלכם). ומכיוון שלנו היו רק כמה שעות בודדות, מתוך עשרות היקבים הפזורים באזור, בחרנו לבקר ביקב אחד נוסף - יקב מטלר שבמושב עגור, שבדומה לשאר היקבים הפועלים באזור - מוקף אף הוא בכרמים ובשדות מוריקים.
ראשיתו של היקב בבני הזוג לאה והאנס מטלר - היא ילידת הארץ והוא משוויץ במקור, אשר עברו להתגורר במושב עגור לפני כמה שנים על מנת להגשים את חלומם - להקים יקב בוטיק בו יוכלו לייצר יין, ועל הדרך גם לארח את המטיילים הרבים שפוקדים את האזור.
יקב מטלריקב מטלר
יקב מטלר
(צילום: גלעד ילון)
"ראינו שזה אזור שמייצרים בו הרבה יינות ובירות, ושאנשים מגיעים לכאן במיוחד בשביל זה", הסבירה מטלר את ההחלטה לעבור להתגורר דווקא במושב המנומנם.
מלבד יין, בני הזוג מייצרים גם ליקרים בטעמים שונים ואף מתנסים בבישול בבירה. האירוח עצמו מתקיים בחצר ביתם, המוקפת בכרמי קברנה ובהרבה ירוק, ובמהלכו הם מציעים ארוחות קלות או מבושלות, כולם תוצרת מעשה ידיה של לאה.
כרם מטלרכרם מטלר
מותאם לקבוצות גדולות וקטנות
(צילום: גלעד ילון)
בין היתר, תוכלו לטעום שם שקשוקה זוגית ופיקנטית עם תוספת של חצילים, גבינה ועשבים מהגינה הסמוכה; אומלט זוגי עם תרד וירוקים נוספים; סלט ירוק עם עגבניות שרי, גבינה כחולה ומיקס פיצוחים; פלטת גבינות תוצרת מחלבת עברי - שמשתלבות נפלא עם היין המקומי, וסלסילת לחמים הנאפים במקום.
וכיוון שהחצר גדולה במיוחד, ניתן להגיע לשם בקבוצות קטנות או גדולות, ויש גם אפשרות לערוך סיור ביקב עצמו, לנוח בפינות הזולה הממוקמות בשטח או סתם "להיזרק" על הדשא וליהנות מהשלווה העוטפת את המקום.
לאה והאנס מטלר: "נהנים מהפרגון של הישראלים"  לאה והאנס מטלר: "נהנים מהפרגון של הישראלים"
לאה והאנס מטלר: "נהנים מהפרגון של הישראלים"
(צילום: לין לוי)
אגב, בנוסף לייצור היין, בני הזוג מפעילים גם מתחם צימרים בשטח היקב. "בעבר הגיעו אלינו בעיקר תיירים מחו"ל, אבל כעת כשאין תיירים - מגיעים בעיקר ישראלים, וזה מאוד כיף ומפרגן", היא אומרת.
יקב מטלר, מושב עגור. לפרטים נוספים - הקליקו כאן
אז אחרי שהבנו שמטה יהודה הוא אזור שמתמחה ביין ונותן פייט רציני לרמת הגולן, ואולי אפילו לכמה מקומות נחשבים באירופה, עברנו לדבר הבא - מבשלות בירה בוטיקיות, שגם מהן לא חסר באזור.
מבשלת שריגיםמבשלת שריגים
מבשלת שריגים
(צילום: גלעד ילון)
בין המבשלות המוכרות שפועלות שם, אי אפשר שלא לציין את מבשלת שריגים שבמושב הקרוי באותו השם. המבשלה המדוברת היא הגשמת חלומם של עופר רונן ואוהד אילון, חברים ותיקים וחובבי בירה שאחרי 30 שנה בעולם ההייטק החליטו לעשות הסבה - ובשנת 2011 המירו את החליפות ואת המשרד המתוקתק - בבגדי עבודה ובמבשלה כפרית. מה שנקרא - הפכו את התחביב למקצוע.
מבשלת שריגיםמבשלת שריגים
מה צריך יותר מבירה ופרצעל בצד - כדי להפוך אדם למאושר?
(צילום: גלעד ילון)
המבשלה מתמחה בייצור בירות בסגנון אמריקאי ואירופי, וניתן לערוך בה סיורים שבמהלכם נחשפים המבקרים לתהליך הכנת הבירות (מעל ל-10 סוגים שונים) ולאופן שבו הן מתבשלות במכולות הענק שבמקום.
בירהבירה
בכל מכולה כזו נחה לה תערובת שביום מן הימים תהפוך לבירה
(צילום: יח"צ)
אבל ה"שוס" הגדול כאן מתרחש דווקא בסופי השבוע, אז נפתח הביר גארדן למבקרים וניתן להגיע למקום ולטעום בירה מקומית סביב שולחנות עץ ארוכים, לצד נשנוש של חטיף מלוח או חריף או נקניקייה בלחמנייה שתשלים באופן לא רע את התמונה. והאמת היא, שאם זאת הבירה שהצליחה לגרום לחברי להקת ה"רולניג סטונס" להיות מאושרים בעת ביקורם בארץ - אז מי אנחנו שלא נתלהב ממנה גם?
מבשלת שריגיםמבשלת שריגים
אווירה של חופש: הביר גארדן במבשלת שריגים
(צילום: גלעד ילון)
מבשלת שריגים, מושב שריגים. לפרטים נוספים - הקליקו כאן

משק "עיזה פזיזה" I מושב טל שחר

אחרי שסיימנו לבדוק את הקיבולת היומית שלנו לאלכוהול, המשכנו להרפתקה הבאה - שהופיעה בדמותו של משק העיזים "עיזה פזיזה", השוכן בין השדות החקלאיים של מושב טל שחר, הסמוך לנחל שורק.
חוות העיזים "עיזה פזיזה"חוות העיזים "עיזה פזיזה"
חוות העיזים "עיזה פזיזה"
(צילום: גלעד ילון)
המשק המשפחתי מכיל עשרות עיזים הגדלות בתנאים נוחים יחסית, בטח בהשוואה למשקים הגדולים והתעשייתיים.
ומה מציעים כאן? טעימות של גבינות טריות המיוצרות במקום ללא חומרים משמרים, וגם הדרכה מקצועית שתלמד אתכם כיצד להכין את הגבינה במטבח הפרטי שלכם (בהצלחה עם זה!), וכמובן - מפגש מרגש עם העיזים שמסתובבות להן בשטח החווה.
גבינה תוצרת חוות "עיזה פזיזה"גבינה תוצרת חוות "עיזה פזיזה"
גבינה תוצרת חוות "עיזה פזיזה"
(צילום: גלעד ילון)
בימים אלו, המשק פתוח רק לביקורים פרטיים או לקבוצות קטנות של עד חמישה אנשים. לדברי אלון צבן, אחד מבעלי המקום ומי שגם אחראי על ניהולו, "עיקר ההכנסה של המשק מגיע מביקורים של קבוצות גדולות, שנכון לימים אלו עדיין לא יכולות להגיע".
אלון צבן, הבעלים של חוות "עיזה פזיזה" מציג איך מייצרים את הגבינות במקוםאלון צבן, הבעלים של חוות "עיזה פזיזה" מציג איך מייצרים את הגבינות במקום
אלון צבן, הבעלים של חוות "עיזה פזיזה" מדגים איך מכינים גבינה
(צילום: גלעד ילון)
עוד הוסיף צבן כי "אנחנו אמנם נהנים מהעשייה החקלאית, אבל מתפרנסים מהתיירות. לפני תקופת הקורונה אנשים היו מגיעים בקבוצות גדולות למשק, עורכים כאן סיורים ונהנים מטעימות של גבינות. בינתיים, עד שהן יחזרו, אנחנו מתאימים את עצמנו לכל שאר המבקרים".
עיזה פזיזהעיזה פזיזה
עיזה פזיזה
(באדיבות "עיזה פזיזה")
משק "עיזה פזיזה", מושב טל שחר. לפרטים נוספים - הקליקו כאן

חוות "פטל ארץ" I מושב תעוז

מחוות הגבינות המשכנו בנסיעה קצרה למושב תעוז, שם מגדלים פטל ופירות יער נוספים לאורך כל השנה (ולא רק בחורף, כפי שפעם היה נהוג).
חוות "פטל ארץ"חוות "פטל ארץ"
כזה פטל עוד לא טעמתם
(צילום: גלעד ילון)
הכול התחיל ביום בהיר אחד, כשדוד שגיא הגיע למסקנה שישיבה על ספסל הלימודים מתחת לנורות פלורסנט בתל אביב פחות מתאימה עבורו, ועבר להתגורר במושב כשלנגד עיניו עמדה מטרה אחת: להעביר את המבקרים חוויה חקלאית קצת אחרת, שבסופה הם יבינו ש"העגבנייה לא גדלה על מדפי הסופר", כפי שהוא מתאר זאת.
חוות "פטל ארץ"חוות "פטל ארץ"
חוות "פטל ארץ"
(צילום: גלעד ילון)
מלבד קטיף של פירות יער טריים ועסיסיים בהם פטל שחור ואדום, תוכלו ליהנות במתחם האקלוגי גם ממנוחה באחת מפינות הפיקניק המוצלות בתוספת של כוס יין המיוצר באחד מיקבי האזור או מכוס בירה מקומית ומרעננת.
"המרחב אצלנו כיפי ואינטימי, ומאפשר להסתובב בו בנוחות וללא חשש מהמוניות וקרבה למטיילים אחרים. כל אחד יכול למצוא את הפינה שלו, וליהנות מהנופים המשגעים ומהצמחייה המקשטת את המתחם", אומר שגיא.
חוות "פטל ארץ"חוות "פטל ארץ"
דוד שגיא מציג את תוצרת החווה
(צילום: גלעד ילון)
במתחם עצמו יש גם חנות קטנה הפועלת בתוך מבנה עשוי מבוץ, בו ניתן לרכוש את המוצרים הגדלים במקום: ירקות, פירות ומאכלים שונים המיוצרים במקום.
"פטל ארץ", מושב תעוז. לפרטים נוספים - הקליקו כאן

מסעדת מאג'דה I כפר עין ראפה

ואם למרות כל הפטל והגבינות עדיין נשארתם רעבים, ודאי תשמחו לדעת שבאזור שמתמחה ביין ובירות - לא חסרה גם תרבות קולינרית עשירה.
בין שלל המסעדות הפועלות במטה יהודה, כאמור, בחרנו לגשת דווקא למסעדת מאג'דה הנמצאת בכפר הערבי עין ראפה. הכפר, הממוקם כ-10 ק"מ מערבית לירושלים, בוואדי שבין כביש 1 ואבו גוש מצפון וקיבוץ צובה מדרום, נקרא על שם המעיין "עין ראפה" הנמצא במרכזו.
כפר עם היסטוריה עתיקה ואוכל טוב: עין ראפהכפר עם היסטוריה עתיקה ואוכל טוב: עין ראפה
כפר עם היסטוריה עתיקה ואוכל טוב: עין ראפה
אבל רגע לפני שנחזור למסעדה, נתעכב ברשותכם על אנקדוטה מעניינת הנוגעת לשמו של הכפר: תושבי המקום מספרים שבאחת מקבוצות הנזירים שפקדו את המקום, היה כומר בשם "ראפה". אותו כומר אמר לתושבי הכפר, שאם יחפרו בנקודה מסוימת ימצאו נביעה. התושבים אכן חפרו, ומצאו את הנביעה בדיוק באותה נקודה עליה הצביע הכומר - שנקראה מאז "עין ראפה", על שמו.
ובחזרה למסעדה: מאג'דה הוקמה ומנוהלת עד היום על ידי בני הזוג מיכל ברנס ויעקב ברהום, היא יהודייה והוא ערבי יליד הכפר, היא אחראית על הבישול והוא על עיצוב המקום. המסעדה, פועלת בקומה הראשונה בביתם של השניים, הממוקם בנקודה הגבוהה בכפר, ממנה ניתן להשקיף על נוף הגבעות של הרי יהודה.
מסעדת מאג'דה בעין ראפהמסעדת מאג'דה בעין ראפה
מסעדת מאג'דה בעין ראפה
(צילום: גלעד ילון)
ומה אוכלים שם? תפריט יומיומי מתחלף המשלב בצורה יוצאת דופן בין המטבח הערבי המקומי למטבח הישראלי, ומבוסס על חומרי גלם מקומיים. בין היתר, תוכלו למצוא שם תבשילי ירקות, גבינות ממחלבות הסביבה, מנות דגים ובשר, וכן - יינות תוצרת יקבי הרי יהודה.
מאג'דה, שהייתה סגורה ללקוחות במהלך כל תקופת הסגר, נפתחה לאחרונה מחדש, ולדברי ברנס מדובר באירוע מרגש למדי עבורם. "אחרי תקופה כל כך ארוכה בה המסעדה הייתה סגורה, לפתוח מחדש מרגיש כמעט כמו הפעם הראשונה בה המסעדה נפתחה", היא אומרת.
ויש גם נוף יפהפהויש גם נוף יפהפה
ויש גם נוף יפהפה
(צילום: אסף לוי)
ולמרות ההתרגשות הרבה והשמחה לחזור לשגרה, היא מודה כי תקופת הסגר עברה עליהם בנעימים ובקלות. "היה לנו זמן לעצמנו פתאום, למעשה מדובר באחת החופשות המדהימות שהיו לנו. בישלנו וטיילנו המון באזור, היינו כל המשפחה יחד ונהנינו מהאביב המתעורר ומהפריחה שהוא הביא עימו, זה היה כיף גדול עבורנו. צר לי על אלו שלא היה להם טוב בתקופה הזו".
(צילום: אסף לוי)
(צילום: אסף לוי)
ואיך נראית החזרה לשגרה במסעדה? לדבריה, "אנשים נהנים ושמחים לחזור אלינו, וזה כיף לפגוש אותם שוב. למעשה, אחרי הסגר אנשים יצאו לחגוג את החיים, וכחלק מזה רבים מהם חוזרים למסעדה שמרגשת אותם. גם אם אנשים לא ייצאו למסעדות ולבילויים באותה כמות שבה נהגו לצאת בעבר, הם יקפידו לחזור למקומות שנמצאים בליבם ושעושים להם טוב", היא מסכמת.
אוכל משובחאוכל משובח
אוכל משובח
(צילום: אסף לוי)
מסעדת מאג'דה, עין ראפה. טלפון להזמנות: 02-5797108, לפרטים נוספים - הקליקו כאן

סדנת אמן I גבעת ישעיהו

מי מכם שמחפשים פעילויות נוספות, למשל כאלה העוסקות באמנות, יוכלו למצוא אותם בביתו של משה כץ - אמן המפסל באמצעות פלדה כבר 30 שנה, ואף השתתף במהלך השנים בתחרויות בינלאומיות.
כבר בכניסה לביתו של כץ, הנמצא במושב גבעת ישעיהו (סמוך למושב שריגים), יקבלו את פניכם פסלי ענק ממתכת, המעוצבים בדמות חיות שונות ומגוונות. אך זה עוד לא הכל: בחלל הבית יתגלו בפניכם יצירות נוספות, כולן עשויות מתכת ופלדה, בהן ינשופים קטנים, סוסים ודמויות נוספות.
משה כץ, אמן במתכתמשה כץ, אמן במתכת
האמן משה כץ מדגים כיצד יוצרים פסלים ממתכת
(צילום: גלעד ילון)
במסגרת הביקור תוכלו לסייר בסדנת העבודה בה יוצר כץ את פסליו, בביתו וגם בחצר שמסביב, ולהתרשם מעשרות פסלים בכל הגדלים. הוא אף ישמח להדגים עבורכם את תהליך היצירה 0 מהרגע בו הוא חושב על הרעיון ועד לקבלת התוצר הגמור.
לפרטים נוספים - הקליקו כאן

טיולים לחובבי האתגרים והטבע

מטה יהודה ידוע כאזור הררי, עם שדות, כרמים ועמקים רבים ונקודות תצפית מרשימות במיוחד. השילוב של כל אלה יחד, יוצר אווירה ותנאי שטח מעולים עבור טיולי ג'יפים ואופניים.
אחת מהמערות באזור    אחת מהמערות באזור
אחת מהמערות באזור
(צילום: גלעד ילון)
באזור פועלות כמה וכמה חברות שישמחו להוציא אתכם לטיולים באזור, וכן להשכיר לכם אופניים למשך כמה שעות. אנחנו יצאנו לטיול ג'יפים מודרך יחד עם ליאב לוי, מדריך טיולים והבעלים של חברת "רועה מדבר" - המתמחה בהדרכת טיולי טרקטורונים, ריינג'רים, טום קאר וסאגווי באזור, ואף ומתפעלת עמדות להשכרת אופניים לבודדים.
תקרת המערה תקרת המערה
והנה גם התקרה שלה
(צילום: גלעד ילון)
במהלך הטיול ביקרנו במערות ענק עתיקות ומרשימות במיוחד, אליהן גם ניתן להיכנס אם רוצים, במבנים עתיקים וכמובן, בנקודות תצפית מהן ניתן להשקיף על האזור כולו.
סיור בטבעסיור בטבע
היסטוריה ונופים: לוי במהלך הטיול
(צילום: גלעד ילון)
בכל נקודת עצירה, לוי הקפיד להעניק לנו הסברים מפורטים על ההיסטוריה של מטה יהודה, כמו גם על אירועים תנ"כיים משמעותיים שהתרחשו שם, בהם גם סיפור הקרב בין דוד לגוליית.
אגב, לוי אף מדריך טיולי ספארי ליליים באזור, במסגרתם נחשפים המטיילים לבעלי חיים יחודיים המתגוררים במטה יהודה.
לפרטים נוספים - הקליקו כאן
המיקום המרכזי של מטה יהודה מאפשר להגיע אליו לטיולי יום ללא צורך בלינה. אבל אם בכל זאת תחליטו להישאר ללון באזור, כדאי לקחת בחשבון שהוא פחות ידוע בצימרים שבו ומרבית ממקומות האירוח פועלים בשיטת Airbnb - כלומר, דירות אירוח להשכרה.
הצימר בכיסלוןהצימר בכיסלון
הצימר בכסלון
(צילום: גלעד ילון)
ובכל זאת, ישנם גם כמה מקומות שישמחו לארח אתכם ללילה אחד, או יותר. אחד מהם הוא זה "צימר כסלון", הפועל במושב כסלון, סמוך לעיר בית שמש. הצימר מנוהל על ידי דן ובת זלינגר, זוג פנסיונרים שעברו להתגורר במושב לפני כמה שנים לאחר שיצאו לגמלאות.
וכך נראה הצימר מבחוץוכך נראה הצימר מבחוץ
וכך נראה הצימר מבחוץ
(צילום: באדיבות "צימר כסלון")
הם בנו יחידה אחת לאורחים, שעד להתפרצות המגפה, הייתה לרוב תפוסה על ידי תיירים מחו"ל. דן היה אחראי על בניית הרהיטים ועיצוב היחידה, ובת מתחזקת את החדר ומבשלת ארוחות אישיות לאורחים מחומרי גלם מקומיים בלבד. "אנחנו לא מתפרנסים מזה, אנחנו פשוט אוהבים לארח ואוהבים אנשים, אוהבים את המקום ומנסים לחבר את שני הדברים יחד", אומרים בני הזוג.
בריכת השחייה בצימר כסלוןבריכת השחייה בצימר כסלון
מקום טוב להירגע בו: צימר כסלון
(צילום: גלעד ילון)
לצד היחידה ישנה גם בריכת שחייה פרטית המיועדת לאורחים בלבד, והשוס הגדול במקום מופיע בדמותן של השקיעות המרהיבות ונקודת התצפית שבימים עם ראות טובה - מאפשרת לתצפת אפילו על נמל אשדוד.
אנדרטת מגילת האשאנדרטת מגילת האש
אנדרטת "מגילת האש" במושב כסלון
(צילום: גלעד ילון)
סיבוב רגלי במושב יחשוף בפניכם אטרקציות נוספות, בהן אנדרטת "מגילת האש" המרשימה שמספרת את סיפורו של העם היהודי עד שנת 67. האנדרטה, ממוקמת בנקודה הגבוהה ביותר ביישוב, ומלבד בריזה משגעת היא תספק לכם גם תצפית נוף והרבה שלווה. אז מי צריך לנסוע לחו"ל, כשיש את כל זה במרחק נסיעה?
לפרטים נוספים על צימר כסלון - הקליקו כאן
הכתב היה אורח של "תיירות מטה יהודה"