זו הייתה יממה של FUN טהור. חשבנו שאנחנו מגיעים לראות את תוצאות השיפוץ המדובר והבלתי נגמר (כמעט שבע שנים!) של מלון ענבל הירושלמי, אבל בפועל מצאנו את עצמנו מדלגים מחוויה לחוויה, מתאהבים באווירה הירושלמית החורפית, וכן – סליחה על הקלישאה – מרגישים כמו תיירים זרים בארצנו.
הגענו ביום חמישי בצהריים היישר אל פסטיבל המרקים של המלון, בלי יותר מדי ציפיות, ומחשבה שנתקשה באמת לשבוע ממרקים, אך מקערה לקערה, התברר שטעינו. הפסטיבל, שמתקיים בימים אלו בפעם ה-11, הפך כבר מזמן למסורת ירושלמית, והאווירה בו חורפית ונעימה, עם קהל מגוון של אורחי מלון ותושבי העיר.
הארוחה במתכונת "אכול כפי יכולתך" ומציעה מבחר רחב של מרקים חמים (בהם מרק בוטנים אפריקני עם אורז, מרק בצל, מרק ספרדי עם תפוח אדמה ושקדים, מרק מינסטרונה, מרקים טבעוניים ועוד), לצד לחמים, מאפים ותוספות. זו לא רק ארוחה, אלא פתיחה מדויקת לסוף שבוע חורפי בירושלים, כזו שמכניסה מיד לקצב הנכון של השהות במלון. המחיר עומד על 105 שקל לאדם.
מהפסטיבל המשכנו לצ’ק-אין ועלינו אל החדר שלנו – חדר גרנד פרימיום בגודל 46 מ"ר, עם מרפסת ונוף פתוח לעיר העתיקה. החדר ממוקם באחת משתי הקומות החדשות שנוספו למלון במסגרת השיפוץ, מהלך שהיה חלק מהמתיחה המקיפה שעברו החדרים והחללים הציבוריים. העיצוב, שעליו אמון המעצב מיכאל אזולאי, שומר על קו מאופק ונקי ומשרה תחושה של יוקרה שקטה שלא מנסה להתחכם.
מהחדר המשכנו אל טרקלין העסקים החדש (Premium Lounge), שנפתח במסגרת השיפוץ בקומה התשיעית והפך במהרה לאחד המקומות שנעים לחזור אליהם במהלך השהות. זהו חלל גדול ומואר, עם פינות ישיבה נוחות לצד אזורי עבודה, ושתי מרפסות חיצוניות.
הטרקלין, שהכניסה אליו היא מגיל 18 ומעלה, פתוח מדי יום בין השעות 07:00–22:30 (למעט הפסקת ריענון קצרה בין 11:00 ל־12:00), ומציע כיבוד לאורך כל היום: מאפים, פירות, גבינות, סנדוויצ’ונים מושקעים, סלמון, קפה, שתייה קלה ומיצים. מדי יום, בין השעות 17:00–22:30, מוגש גם אלכוהול. בפועל, מדובר בכיבוד נדיב שמאפשר, אם רוצים, להרכיב במקום ארוחה של ממש, ולא רק נשנוש על הדרך. מצאנו את עצמנו חוזרים לטרקלין יותר מפעם אחת במהלך סוף השבוע – לקפה של אחר הצהריים, לעצירה קצרה בין פעילויות או לכוס יין בערב.
אחרי הביקור בטרקלין ניצלנו את שעות האור האחרונות ויצאנו לסיבוב רגלי קצר במושבה הגרמנית. ירדנו דרך גן הפעמון שצמוד למלון והמשכנו אל רחוב עמק רפאים. גם עכשיו, כשהרחוב נמצא בעיצומם של עבודות שיפוץ, הוא עדיין מקום שכיף לצעוד בו – עם חנויות קטנות, בתי קפה ומסעדות. זה לא היה טיול מתוכנן, אלא הליכה נעימה של סוף יום, ובשלב הזה כבר היינו לגמרי בתוך האווירה הירושלמית.
לקראת הערב חזרנו למלון לארוחת ערב במסעדת 02, מסעדת השף של מלון ענבל, בהובלת השף אברהם פרייזן. התפריט נשען על מטבח ירושלמי עכשווי, עם חיבור ברור למטבח מקומי ולמנות שמרגישות מוכרות. לאט-לאט השולחן התמלא במנות מהתפריט, ובהן סלט כרישה צלויה עם עגבניות שרי ואנשובי, ניוקי פולני עם זנב שור ופילה עגלה על קרם דלעת ערמונים ועוד. האוכל היה טעים ועשוי היטב, והתאים בדיוק לארוחת ערב רגועה בירושלים.
מהמסעדה המשכנו אל בר 22, בר הקוקטיילים החדש שנפתח במלון ענבל ונמצא בקומת הכניסה, לצד מסעדת 02. הכניסה אליו היא דרך דלת עץ כבדה ושקועה בקיר, וכשפותחים אותה התחושה היא של מעבר לחלל אחר – לא המשך ישיר של המלון, אלא מקום עם אופי משלו. החלל, שעוצב על ידי מיכאל אזולאי, משלב קו אלגנטי ומוקפד עם תחושה אינטימית ומעט מסתורית, ויוצר ניתוק ברור ממה שקורה בחוץ – וגם משאר חלקי המלון.
מאחורי הקונספט עומדים שף המלון כפיר חדד, שאמון על תפריט האוכל, ושני יזמים ירושלמים מעולמות חיי הלילה – אורן דויטש ויונתן שוויקי. התפריט מבוסס על מנות בר מוכרות בביצוע מוקפד, לצד פרשנות מקומית: קרפצ’ו פילה בקר, חציל על האש עם טחינה ולחם מחמצת, סשימי סלמון, המבורגר אנטרקוט ושיפודי בשר. תפריט האלכוהול רחב ומגוון, עם קוקטיילים קלאסיים לצד קוקטיילים מקוריים בהשראת ירושלים, וויסקי, ג’ין ויינות מקומיים.
את בוקר שישי פתחנו בארוחת הבוקר של המלון, שמוגשת במסעדת ארוחת הבוקר ובמסעדת הלאונג' החלבית, עם מנות ממטבחו של שף המלון, כפיר חדד. הבופה כולל סלטים טריים, מבחר גבינות, דגים, מאפים וביצים בהכנות שונות.
אחרי ארוחת הבוקר יצאנו להליכה רגלית של כ-25 דקות לשוק מחנה יהודה, במטרה להרגיש את "ירושלים האמיתית" במקום שהפך לתחנת חובה עבור כל תייר שמגיע לעיר.
אחרי הסיבוב בשוק, ולפני החזרה הביתה, חזרנו למלון לעוד עצירה אחת: הבריכה המחוממת. זו בריכת שחייה חצי אולימפית, המחוממת לכ-29 מעלות ומקורה בחורף. קל לדמיין איך בקיץ מדובר בפנינה של ממש, אבל גם עכשיו יש שם אווירה טובה – מים חמים, פינות ישיבה נוחות ותחושה שאפשר למשוך עוד קצת את סוף השבוע לפני שחוזרים לשגרה.
כמה זה עולה?
בחודש דצמבר, מחיר לילה בחדר סטנדרט זוגי הכולל ארוחת בוקר מתחיל מ-1,690 שקל. לילה בחדר גרנד פרימיום עם נוף לעיר העתיקה מתחיל מ-3,190 שקל. גישה לטרקלין העסקים כלולה לאורחי חדרי הקלאב והסוויטות, או ניתנת בתוספת תשלום. טיפולי הספא מתומחרים בטווח של 720-400 שקל לעיסוי ליחיד, ו-800-1,440 שקל לטיפול זוגי.
הכותב היה אורח של מלון ענבל






















