שני פינאלי ובר שלגי, זוג בלוגרי הטיולים הרומנטיים, חזרו ארצה לאחר שנה ארוכה של מסעות והגשמת חלומות. "התרגלנו כל כך לטיול, הראש עדיין שם והשגרה בארץ מרגישה לנו זרה", סיפרו בשיחה עם ynet. השניים צללו עם כרישים, קפצו ממפלים, חיו על איים מבודדים, טיפסו על הרים בטרקים קשוחים, התענגו על מטעמים אקזוטיים - ובמקביל גם תחזקו עמוד אינסטגרם פופולרי עם יותר מ-43 אלף עוקבים.
10 צפייה בגלריה


שני ובר בפיליפינים - התחנה האחרונה לפני החזרה הביתה
(צילום באדיבות שני פינאלי ובר שלגי)
"התרגלנו כל כך למגורים בבונגלו על החוף ולקמפינג בטבע, כשהתעוררתי בבוקר הראשון בישראל במיטה שלי בבית – פשוט קמתי ונכנסתי בקיר במקום לצאת מהמיטה", סיפר בר בחיוך. "זה היה מוזר לחזור הביתה ולדבר עברית".
חתונה של חברה טובה הייתה הסיבה העיקרית שהובילה אותם בחזרה לישראל. "זה נתן לנו תירוץ מושלם גם לראות משפחה, גם לסיים סידורים וגם לעשות בדיקות רפואיות", אמרה שני. "אחרי שנה של טיול, צריך לוודא שהכל בסדר. וגם, רציתי להיות שם בשביל החברה הכי טובה שלי, זה רגע שלא הייתי מוכנה להחמיץ".
"ידעתי שכאשר אחזור, אתגייס ישר למילואים, וזה היה חלק מההחלטה שלנו לקצר את הטיול ולחזור עכשיו"
בנוסף לחתונה, שני מתכננת היו לחזור בקרוב לשירות מילואים. "אני לא יכולה לשבת בצד ולראות את מה שקורה בלי להיות חלק", הסבירה החובשת הבכירה. "ידעתי שכאשר אחזור, אתגייס ישר למילואים, וזה היה חלק מההחלטה שלנו לקצר את הטיול ולחזור עכשיו".
על אף מה שאנשים חושבים, ניהול בלוג טיולים הוא עבודה במשרה מלאה ובטיול תרמילאים אינסופי מאתגר בתקציב נמוך, גם העבודה המהנה על הבלוג הופכת לפעמים לסיזיפית ומאתגרת. כדי להיטען מחדש באנרגיה, בר ושני יוצאים מדי פעם לחופשה קצרה מהטיול ומהעבודה על הבלוג.
"אנחנו יכולים להיות על חוף מבודד, אבל מאחורי הקלעים, כבר מכינים פוסטים שיתפרסמו בזמן שאנחנו בלי קליטה"
"אנחנו מתכננים מראש איזה תכנים נעלה, מצלמים חומרים, עורכים סרטונים ומכינים פוסטים לשיגור", הסביר בר. "אנחנו יכולים להיות על חוף מבודד, אבל מאחורי הקלעים, כבר מכינים פוסטים שיתפרסמו בזמן שאנחנו בלי קליטה".
שני: "לפעמים אנשים חושבים שאנחנו רק מטיילים ונהנים, אבל האמת היא שאנחנו תמיד עם מצלמה ביד, חושבים איך להוציא את הפריים המושלם ולכתוב את הסיפור הכי טוב".
מפגינים הרבה הומור עצמי
עובדה מוגמרת בקרב הנוודים וחובבי הרפתקאות היא כי טיול תרמילאים ארוך ובתקציב נמוך עם בן או בת זוג הוא חוויה רומנטית ומחברת - אך גם מבחן קשוח שלא כולם מצליחים לעבור. לשמחת הקוראים הקבועים של סדרת הכתבות על מסעות הזוג הצעיר - בר ושני חזרו ביחד ומחוברים יותר מתמיד. "זו חוויה אינטנסיבית מאוד", הודתה שני. "לא כל זוג בנוי להיות 24/7 אחד עם השני. היו לנו רגעים קשים – ריבים קטנים על דברים שטותיים, כמו איך לסדר את התיק או מה לעשות ביום מסוים. אבל למדנו לתקשר טוב יותר ולתת מקום אחד לשני".
בר: "בהתחלה כל ויכוח קטן היה הופך לדרמה, כי אין לך לאן לברוח, אבל אז למדנו להתמודד. כשהרגשנו שאנחנו צריכים הפסקה אחד מהשני, פשוט נתנו לעצמנו מרחב – אפילו אם זה לשבת כל אחד לבד עם אוזניות ולקרוא ספר".
היעד האחרון בטיול המטורף של הזוג היה חודשיים בפיליפינים, וכמו שקורה תמיד בטיולי תרמילאים בעולם השלישי - יש הבדל גדול בין התוכניות לבין המציאות. "באתי עם מחשבה שזה יעד מפנק בסגנון תאילנד, אבל גילינו שזה הרבה יותר קשוח", סיפרה שני. "המעברים בין האיים קשים, התחבורה מסורבלת, האוכל פחות מושך, התנאים יותר בסיסיים ולא תמיד יש מזגן, אבל הנופים עוצרי נשימה".
אחרי הפתיחה המאתגרת הם התאהבו בארץ המסתורית, שטו בין איים מבודדים, צללו עם להקות סרדינים ענקיים, טיפסו על הרי געש וביקרו בשמורות טבע מדהימות. "הפיליפינים הם עולם שלישי, אבל האנשים שם הם הכי חמודים שפגשנו במזרח", אמרה שני. "הם כל כך חביבים ורוצים לעזור, שפשוט התאהבנו בהם".
האוכל המקומי התברר כחוויה פחות מוצלחת. "ניסינו לא מעט מנות מקומיות", סיפרה שני, "אבל מהר מאוד הבנו שזה לא זה. כמעט בכל מקום מגישים אורז עם בשר מטוגן או דגים משומרים, וזה נהיה קצת מונוטוני. היינו רגילים לאוכל המגוון בתאילנד ובווייטנאם, והמעבר לתפריט כל כך בסיסי היה קשה".
בר: "לא מצאנו כמעט מסעדות פיליפיניות בעולם – ועכשיו אנחנו מבינים למה. הכול שם מאוד מתוק או מאוד שמנוני, ופשוט לא הצלחנו להתחבר לטעמים".
ההמלצות של שני ובר לפיליפינים
התחנה הראשונה - חוף מבודד ורוגע מוחלט: "התחלנו את המסע בפורט ברטון, עיירת חוף קטנה ומקסימה בבאי פלאוון", סיפר בר. "זה מקום שקט עם חופים יפים ואווירה מאוד נינוחה. הרגשנו כאילו חזרנו כמה עשורים אחורה, בלי יותר מדי חיבור לאינטרנט, רק ים כחול, דקלים ושקט מוחלט".
שני: "המקום אידיאלי למי שמחפש חופשה רגועה. הימים היו מלאים בטיולי סירות לאיים קטנטנים מסביב, צלילות עם צבי ים ושקיעות עוצרות נשימה על החוף. הלינה הייתה בסיסית מאוד – בקתות פשוטות עם מאוורר ומקלחות קרות. אין כאן חיי לילה, רק כוכבים מעלינו וגלי האוקיינוס".
תחנה שנייה – יעד חובה לחובבי טבע: "אל נידו היה קפיצה משמעותית באווירה", סיפר בר. "מדובר במקום הרבה יותר תיירותי, אבל בצדק – המראות כאן הם מהיפים בעולם. לקחנו טיול 'איילנד הופינג' (Island Hopping), שזה יום שלם של שיט בין איים ולגונות מדהימות. הלגונה הגדולה והלגונה הסודית היו נקודות השיא".
10 צפייה בגלריה


איילנד הופינג - אטרקציה של מעבר בין חופים ואיים מבודדים, ספוטים יפיפיים לשנרקול. צולם בקורון
(צילום באדיבות שני פינאלי ובר שלגי)
10 צפייה בגלריה


בונגלו ללא תשתיות באי נידח - חלק מהאקספדישן בין אל נידו לקורון
(צילום באדיבות שני פינאלי ובר שלגי)
שני: "השקיעות באל נידו הן מהיפות ביותר שראינו. כל ערב היינו יושבים על החוף עם בירה קרה ופשוט מתפעלים מהנוף. יש שם חיי לילה, עם ברים על החוף ומסיבות קטנות, אבל המקום עדיין שומר על תחושת קסם ולא הפך לעמוס מדי".
תחנה שלישית – אי קסום של צלילות: "הגענו לקורון אחרי שלושה ימי שיט בין איים, בדרך עצרנו לישון בבקתות פשוטות על חופים מבודדים", סיפר בר. "קורון מפורסמת בצלילות שלה, במיוחד בשלל הספינות היפניות הטבועות ממלחמת העולם השנייה".
10 צפייה בגלריה


מעבר קשוח בין האיים, יורדים מהסירה למים עם כל התיקים על הגב
(צילום באדיבות שני פינאלי ובר שלגי)
שני: "צללנו בין ספינות טרופות שנראות כאילו ננטשו אתמול. באחת מהן, ספינת מטען יפנית, מצאנו שקי מלט מפוזרים על קרקעית הים. זה היה מרגש ומצמרר כאחד. אגב אפשרויות הלינה בקורון מגוונות – יש גסטהאוסים בסיסיים וגם ריזורטים יוקרתיים".
תחנה רביעית – כדורי סרדינים ומפלי הקוואסן: "מואל בואל היה מהחוויות הכי מיוחדות שלנו", סיפר בר. "על קו החוף ראינו אלפי סרדינים שוחים יחד, ויכולנו לצלול ביניהם. זו חוויה מרהיבה שלא מצריכה שום ציוד מיוחד מעבר לשנורקל".
שני: "ממש ליד נמצאים מפלי הקוואסן, שם עשינו קניונינג מעולה – קפצנו ממפלים בגבהים שונים לתוך מים צלולים. הקפיצה הגבוהה ביותר הייתה מ-10 מטרים, וזה היה שווה כל רגע. מי שפחות מתחבר לאקסטרים, יכול להסתפק בשחייה במים בצבע טורקיז".
תחנה חמישית – אי קטן וסודי: "הר געש, מעיינות חמים, מפלים – הכול באי אחד קטן ומיוחד", סיפרה שני. "זה היה אחד המקומות שהרגשנו בהם הכי קרובים לטבע. קמיגין הוא אי פחות מוכר לתיירים, כשהגענו אליו הופתענו מהשקט, הנופים הייחודיים והמחירים הנמוכים יחסית למקומות אחרים בפיליפינים".
בר: "באחד הימים טיפסנו להר געש פעיל. זה היה מסלול מאתגר, אבל הנוף מהפסגה היה בלתי נשכח – יערות גשם אינסופיים וחופים שנראים כאילו יצאו מתוך גלויה. אחרי המסלול עצרנו להירגע במעיינות חמים טבעיים – חוויה מפנקת במיוחד אחרי יום של טיפוס".
שני: "הלכנו לראות את החוף השחור, שהחול בו נוצר מלבה שהתקררה במשך השנים. זה היה מחזה יוצא דופן – לשבת על חול כהה, כשהמים הצלולים של האוקיינוס שוטפים את הרגליים, זה משהו שלא רואים בכל יום".
מעבר לנופים, גם האווירה בקמיגין שונה משאר האיים בפיליפינים. "האי הזה לא מפוצץ בתיירים כמו אל נידו או שירגאו, וזה מה שגרם לנו להתאהב בו", אמר בר. "למרות שהוא לא גדול, יש בו כל כך הרבה מה לעשות – מסלולי טבע, שנורקלינג, מפלים יפיפיים וגם מקומות לינה שקטים ונעימים".
תחנה שישית – אי הגלישה ו"הישראלידה": "שירגאו זה המקום של הגולשים – וגם של הישראלים", הסביר בר. "יש כאן חיי לילה תוססים, בתי קפה טרנדיים והמון גולשים מכל העולם. מי שאוהב גלישה ימצא כאן חופים לכל הרמות".
מי שלא גלש מעולם, ימצא בשירגאו את המקום המושלם להתחיל. שני התנסתה שם בגלישת גלים לראשונה: "עשיתי שיעור פרטי עם מדריך מקומי, והוא ממש עזר לי לתפוס את הגל הראשון. הוא אפילו דחף אותי ברגע הנכון כדי לוודא שאצליח לקום על הגלשן. זאת הייתה תחושת סיפוק מדהימה. שיעור פרטי עולה כ-90 שקל לשעתיים, כולל גלשן ומדריך צמוד. הלינה בשירגאו נעה בין גסטהאוסים נוחים לבקתות ממש על הים".
בשנים האחרונות אי הגולשים הקסום הפך לנקודת חובה בטיול אחרי צבא. "שירגאו זה ממש המרכז של הישראלים בפיליפינים", אמר בר. "יש כאן פשוט כמות לא נתפסת של ישראלים, ברמה כזו שאם אתה רוצה לשמוע עברית – לא צריך להתאמץ בכלל. הרבה ישראלים שמגיעים לפיליפינים בכלל לא טורחים לעבור בין האיים האחרים – הם באים רק לפה, וזה כל הטיול שלהם".
"הפיליפינים זה יעד מושלם לזוגות. בגלל שהאיים מפוזרים ורבים מהם מבודדים יחסית, זה לא המקום שבו תכירו הרבה מטיילים אחרים כמו בתאילנד או וייטנאם. האווירה מאוד רומנטית"
שני: "אני לא שמעתי על מישהו שהגיע לפיליפינים ולא היה בשירגאו. במיוחד אם זה טיול אחרי צבא – כולם מגיעים לפה. זה קצת מרגיש כמו קופנגן של הפיליפינים. למי שמחפש וייב חברתי ומסיבות, שירגאו הוא המקום. אבל מי שמחפש את הפיליפינים הפחות ממוסחרים, את החופים הבתוליים או הטבע הפראי – יכול לוותר ולהתמקד באיים אחרים".
בר ושני סיכמו את חוויית הטיול שלהם בפיליפינים עם המלצה חד-משמעית: "הפיליפינים זה יעד מושלם לזוגות. בגלל שהאיים מפוזרים ורבים מהם מבודדים יחסית, זה לא המקום שבו תכירו הרבה מטיילים אחרים כמו בתאילנד או וייטנאם. האווירה מאוד רומנטית, החופים בתוליים, והשקיעות פשוט עוצרות נשימה. אם אתם זוג רומנטי שמחפשים חוויה אינטימית ושקטה, זה היעד בשבילכם".
בר: "יש הרבה מקומות שנמצאים ממש מחוץ למסלול התיירותי הרגיל, אז אם אתם מגיעים בזוג, החוויה הופכת להיות אפילו מיוחדת יותר. ההפלגות הפרטיות, הלינות על החוף והמסעדות המקומיות הקטנות יוצרים אווירה מאוד רומנטית – ממש כמו אי בודד משלכם".