פלפל שושקה ממולא בדג עם לאבנה
מרכיבים:
4 פלפל שושקה אדום
200 גרם לאבנה
לדג:
פילה מדג לבן אחד – כל דג שאוהבים
חצי פלפל ירוק חריף קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
חצי לימון סחוט
חצי כפית מלח
לרוטב:
2 עגבניות סחוטות
חצי כפית מלח
רבע כוס שמן זית
10 טיפות טבסקו (אם לא אוהבים חריף, אפשר פחות)
אופן ההכנה:
1. שורפים את פלפלי השושקה, מקלפים ומשתדלים לשמור על הפלפל בשלמותו.
2. מנקים את הגרעינים וחותכים לרצועות עבות וארוכות.
3. אפשר לשמור את המים שהפלפל מגיר ולהשתמש בהם ברוטב במקום עגבניות.
4. לערבב את הלאבנה כדי שתהיה קצת יותר רכה ולסדר בצלחת (כמו חומוס).
5. לחתוך את הדג לקוביות קטנות ולערבב עם כל המרכיבים יחד.
6. להניח את קוביות הדג במרכז הלאבנה כמו גבעה קטנה, ולעטוף את הגבעה בפרוסות הפלפל השרוף.
7. לערבב את מרכיבי הרוטב ולזלוף אותו על המנה.
8. לפני ההגשה רצוי לטפטף מעל גם שמן זית, ובתיאבון!
הכתבה המלאה מחכה במוסף "7 ימים" בגיליון סוף השבוע של ידיעות אחרונות. לרכישת מינוי לחצו כאן







