לקייה (23) וסנדו (20) טרונוך הן אחיות שמשרתות כלוחמות במג"ב. אתמול, במהלך פעילות שגרתית ביחידות שלהן, הן קיבלו שיחת טלפון מאחיהן, סמל א' מסיירת צנחנים, שגרמה להן להחסיר פעימה. "פתאום הוא היה על הקו, אמר 'נפצעתי, הכל בסדר', וניתק", סיפרה לקייה.

2 צפייה בגלריה
"הוא החוזק שלנו". סמל א' הפצוע לצד שתי אחיותיו, לקייה וסנדו | צילום: דוברות מג"ב
"הוא החוזק שלנו". סמל א' הפצוע לצד שתי אחיותיו, לקייה וסנדו | צילום: דוברות מג"ב
"הוא החוזק שלנו". סמל א' הפצוע לצד שתי אחיותיו, לקייה וסנדו | צילום: דוברות מג"ב
(דוברות מג"ב)

סמל א' נפצע בקרב מול המחבלים בג'נין ופונה לבית החולים רמב"ם בחיפה. לקייה, שמשרתת ביחידת תקיפה כפרית במחוז הצפוני, יצאה לבית החולים תוך דקות. "טסנו לשם", שיחזרה, "רק אחרי שנכנסתי לחדר האשפוז, חיבקתי אותו ודיברתי איתו, הצלחתי להירגע והאמנתי שהוא באמת בסדר. ברוך ה', הוא פצוע קל".
האחות סנדו, שנמצאת בהכשרת הלוחמים של מג"ב כשלושה חודשים, הגיעה כעבור שעה. בהמשך הצטרפו אליהם ההורים, ששלושת הלוחמים הם הקטנים מתוך 12 ילדיהם. "אחי המשיך לצחוק, אמר שהכל בסדר ולא נכנס יותר מדי לפעילות שבה נפצע", סיפרה סנדו, "זאת גאווה גדולה להיות שלושה לובשי מדים. באנו לעטוף את אח שלנו, הוא החוזק שלנו".
גם כשהוא במיטת האשפוז "משוויץ" סמל א' באחיותיו: "הנה שתי האחיות הלוחמות שלי", הוא אומר ומספר כי הוא חולם רק על דבר אחד: "אני רוצה לחזור ליחידה, להיות עם החברים שלי הלוחמים שנמצאים בשטח".
2 צפייה בגלריה
yk13474022
yk13474022
לוחמים ביחד, מחלימים ביחד. רס"ל י' והכלב “דאגו” בבית החולים
שבעה לוחמי צה"ל ומג"ב נפצעו בקרב בג'נין. יחד עם הפצועים שפונו לבית החולים רמב"ם, פונה גם הכלב דאגו מיחידת "עוקץ", שהיה עם הלוחמים בכלי הרכב שנפגע. במקביל לטיפול בלוחמים בחדר הלם, הוזעקו למיון ד"ר י', וטרינר היחידה, ווטרינר המבצע מחקר בפקולטה לרפואה. בנוסף, עם הגעתו של דאגו לבית החולים שמו לב לוחמי היחידה ורופאי רמב"ם כי הוא סובל מפגיעה לא ברורה, ולכן הוזעקו גם אנשי דימות. פרופ' ענת אילוביצקי, מנהלת מחלקת הדימות, עשתה לדאגו בדיקת אולטרסאונד מהירה שהעלתה חשד לפגיעה פנימית.
בדיקת סי־טי דחופה אישרה את החשש: דאגו נפצע באגן ובטחול. וטרינר היחידה החליט כי הטיפול העדיף במצב כזה הוא הרגעה ומנוחה בלי תזוזה, והכלב נשאר לשכב לצידו של רס"ל י' שלחם איתו ונפצע קל. בשעות הערב פונה דאגו למתקן היחידה להמשך טיפול רפואי.
רס"מ ת' הוא חובש ביחידת המסתערבים של מג"ב איו"ש. אחרי פציעתו, שיחזר את שאירע בלב ג'נין: "נורתה עלינו אש כבדה והושלכו לעברנו מטענים ממספר מוקדים. הצלחנו לעצור את המבוקשים ולחסל מחבלים רבים שירו עלינו. ברגע שנפגענו התחלתי לטפל בפצועים עם חובש נוסף בכוח, ומהר מאוד הגיעו אלינו כוחות נוספים".
הוא וסמ"ר ב', חברו ליחידה שנפצע גם הוא, אמרו כי "אנחנו נחושים להחלים ולחזור לחברים ולפעילות במהרה". אל בית החולים רמב"ם הגיעו אתמול ראש הממשלה בנימין נתניהו, מפכ"ל המשטרה רב־ניצב יעקב שבתאי ומפקד מג"ב אמיר כהן. לאחר שביקר אצל הפצועים, שוחח נתניהו עם לוחמי הימ"ס שביקרו את חבריהם בבית החולים ושמע מהם על השתלשלות האירועים בג'נין.
"אנחנו מכים בטרור בעוצמה ובנחישות", אמר בתום הביקור, "כוחותינו פעלו בצורה יוצאת מן הכלל. ביקרתי עכשיו את הפצועים, אנשים מרשימים ביותר. צריך לציין שהם באים מכל חלקי החברה הישראלית וצריך לראות את זה, לוחם דרוזי, לוחם ממוצא אתיופי ולוחם שעלה לפני עשרות שנים מאוקראינה, לצד לוחמים אחרים. פשוט מרגש לראות אותם מושיטים יד האחד לשני, כתף אל כתף, וכיצד הם פעלו בשטח כדי לחלץ את חבריהם". שבתאי העניק ללוחמים ספר תהילים ואמר: "פעלתם במקצועיות. אני גאה בכם ומאחל לכם החלמה מהירה. נחזק ונלווה את הפצועים, מודה לגורמי הרפואה על הטיפול המסור בכוחותינו". גם מפקד מג"ב אמר ללוחמים כי "פעלתם כמצופה מכם, בקור רוח ובמקצועיות. אני גאה בכם, נלווה ונחזק אתכם ואת משפחותיכם. החלמה וחזרה מהירה לשגרה".
לוחם נוסף פונה אל בית החולים העמק בעפולה, כשמצבו מוגדר בינוני עד קשה. אשתו והוריו הגיעו להיות איתו, ואחרי שנותח הפך מצבו יציב. גם אצלו ביקר מפכ”ל המשטרה ושוחח עם בני משפחתו.