לאחר כמעט שנה של עיצומים הדרגתיים, שכללו ביטול טיולים, סיורים ופעילויות חוץ בית ספריות, ביטול ימי הורים, מניעת ציונים ותעודות, ביטול מסיבות סיום ומסעות לפולין ‑ הודיע יו"ר ארגון המורים העל־יסודיים רן ארז על החרפה נוספת בצעדים.
מנהלי בתי הספר לא יבצעו שום פעולות להכין את שנת הלימודים הבאה כפי שהם נוהגים לעשות בכל שנה בימים אלו, מנהלים ומורים לא יקיימו ימי היערכות, יועצים חינוכיים לא ייתנו מענה לתלמידים בחופשה ויופסק שיתוף הפעולה עם משרד החינוך.
ארז כבר הבהיר, כי אם לא ייחתם הסכם שכר ראוי עם המורים, שנת הלימודים לא תיפתח.
בסוף השבוע הודיע ארז למורים על החרפת העיצומים וציין כי למעלה משבועיים ימים לא הייתה שום ישיבת משא ומתן וגם לא מתוכננות ישיבות. "לכן אין שום סיבה שלא להיערך להמשך המאבק ואף להחרפתו", הדגיש.
בהודעה למנהלים ולמורים הנחה ארז את המנהלים, המורים והיועצים לא לעשות שום עבודה בפגרת הקיץ.
לדבריו, עבודה בפגרת הקיץ איננה חובה, איננה מתוגמלת ומשדרת חוסר נחישות כלפי המעסיקים.
בהנחיות ציין ארז, כי יועצים חינוכיים לא יעבדו בפגרת הקיץ, מורים לא יתעסקו בשום נושא שנוגע לתגבור ולטיפול בהכנות למועדי ב' וג', בחינות מעבר מכיתה לכיתה או בחינות סיווג תלמידים לרמות ולקבוצות.
כמו כן, לפי הנחייתו, אין לקיים ימי היערכות לפני פתיחת שנת הלימודים, שמוטלת כעת בספק, מנהלים גם לא ישתתפו בשום ועדת מעקב, מכל סוג שהוא, עם משרד החינוך או המעסיקים, וכנ"ל גם חברי הנהלה. לא יתקיימו נסיעות לפולין או התקשרויות עם חברות אשר מארגנות שירותים לטיולי בתי הספר, שלא אמורים להתקיים כלל.
ממשרד האוצר נמסר כי משרד האוצר וארגון המורים משתתפים בהליך גישור על מנת לנסות ולסיים את המשא ומתן ולהגיע להסכם טוב וראוי. "במהלך החודשים האחרונים הוגשו לארגון המורים מספר הצעות מכבדות עבור העלאת שכרם של המורים ושיפור מערכת החינוך. למרות זאת, הארגון ממשיך להתבצר בעמדתו אשר אינה עולה בקנה אחד עם סדרי הגודל של הסיכומים שנעשו לאחרונה עם ארגוני עובדים אחרים.
“בנוסף, ארגון המורים מסרב לדיון ענייני בדרישות המדינה אשר נועדו לשיפור מערכת החינוך. משרד האוצר ימשיך להתעקש על הסכם טוב, שיביא לשיפור שכרם של עובדי ההוראה לצד תיקונים נדרשים במערכת".






