דור מיכה חתם אתמול בבית"ר ירושלים על חוזה לעונה אחת עם אופציה לעונה נוספת, לאחר שסיכם עם הפועל באר־שבע כי היא תממן רבע משכרו, הנאמד ב־200 אלף דולר לעונה.
מיכה אמר לאחר החתימה: "סיימתי פרק יפה בהפועל באר־שבע, ואני מודה למועדון על השנים האחרונות. עכשיו הגעתי לאתגר חדש ואני מוכן אליו ורעב להצלחה. זכות לשחק במועדון כמו בית"ר ירושלים ולעלות על כר הדשא בטדי. מחכה להרגיש את הטירוף הירושלמי".
ובינתיים, בניסיון ללחוץ על בית הדין העליון, שעדיין לא פירסם את הכרעתו בנוגע לערעור שלה, בית”ר שלחה מכתב למינהלת ואיימה שאם העונש שספגה בעקבות אירועי גמר הגביע לא ישתנה, היא לא תתייצב למשחק אלוף האלופים מול מכבי חיפה.
החיזוק של מכבי ת"א, ההצעה המפתה של סבע
מכבי ת"א הודיעה על צירופו של שחקן ההתקפה פליסיו מילסון, השייך לניז'ני נובגורוד הרוסית, וכעת נותר רק שיעבור את הבדיקות הרפואיות במועדון לפני שיחתום. מילסון (23) רשם שלוש הופעות במדי נבחרת אנגולה וכבש שער אחד. הוא שיחק שלוש עונות בפורטוגל, בליישוס ובמאריטימו, וב־2022 נרכש על ידי ניז'ני. בפברואר שעבר הצטרף מילסון לאנקרגוג'ו הטורקית בהשאלה.
דיא סבע קיבל הצעה לחוזה חסר תקדים במכבי חיפה ועשוי להפוך לשחקן היקר בתולדות המועדון. לסבע הוצע חוזה לחמש שנים תמורת 600 אלף יורו לעונה, יותר מ־12 מיליון שקל בסך הכל. סבע ביקש זמן לחשוב, ועל פי מקורביו הנטייה שלו היא לקבל את ההצעה של יעקב שחר, שנפגש איתו במהלך מחנה האימונים באוסטריה. (נדב צנציפר ושמעון אלבז)
כדורסל: מתווה הזרים החדש יוצא לדרך
מינהלת הליגה בכדורסל הודיעה אמש על המתווה המקצועי לשתי העונות הקרובות: כל קבוצה שתבחר לרשום ארבעה זרים בלבד במשחקיה תזכה למענק של 2.5 מיליון שקל ממשרד הספורט, בעוד קבוצות שלא יבחרו במתווה השר יוכלו לרשום עד חמישה זרים בטופס. (אפרת עמורבן)
נבחרות צעירות. נבחרת הנערות (22 לשיראל נחום) ניצחה את איטליה 62:65, הבטיחה הישארות בדרג א' ותשחק החל ממחר על מקומות 9־12 באליפות אירופה. נבחרת העתודה לגברים תפתח מחר (21.00) את היורובאסקט במשחק נגד טורקיה. (רענן וייס)
טור דה פראנס. דו־קרב מדהים בין שני האלופים האחרונים עמד במוקד הקטע השישי אתמול, ובסופו טאדיי פוגצ'אר (הזוכה ב־2020 וב־2021) ברח 2.8 קילומטרים לסיום ליונאס ויניגור (שהוכתר בשנה שעברה) וסיים ראשון בפער של 24 שניות. בדירוג הכללי המצב הפוך, ושם ויניגור שתפס את החולצה הצהובה מוביל בהפרש של 25 שניות על פוגצ'אר השני.






