2 צפייה בגלריה
yk13499738
yk13499738
צילום: דוברות אוניברסיטת בר-אילן

אחרי 40 שנה: מסדר כנפיים בפקולטה לפילוסופיה

289 אישה ואיש זכו לקבל את תואר הדוקטור לפילוסופיה של אוניברסיטת בר־אילן. הנשיא פרופ' אריה צבן הכיר את אחד מהם, יפתח ספקטור בן ה־80. צבן סיפר כי הפעם האחרונה שהשניים נפגשו הייתה לפני כ־40 שנה, כאשר היה טייס צעיר וספקטור מפקד בסיס תל־נוף ואחראי על טייסת הפנטומים שכללה את צבן.
• אל"מ במיל' אהוד דיסקין הוציא את ספרו "מהלך מנצח" באירוע שאליו הגיעו כמה וכמה גיבורי מלחמת יום הכיפורים, וראו את אילנית מככבת על הבמה. מנכ"ל הוצאת "ידיעות ספרים", דב איכנוולד, בירך את דיסקין, "כי ספר רביעי זה כבר לא 'על הדרך'". היו: האלופים במיל' עמרם מצנע, חיים ארז, פרופ' מיקי שטרק ומרים זוהר. כמו בשלושת ספריו האחרים, שהיו רבי מכר, כל התמלוגים ייתרמו למוסדות חינוך ולהנצחת הנופלים.
• דסק האופנה שלנו מספר כי בכירי מותג הקוטור הצרפתי Courrèges הגיעו לישראל לרגל השקת בשמים שיימכרו ברשת המשביר. מי שיגיע לאירוע היום במלון נורמן ת"א יוכל לפגוש את מתיו בויסונט, מנכ"ל חטיבת הבישום של Courrèges ורמי סימהדומו, מנהל הייצוא. לכסף יש גם ריח לפעמים.
2 צפייה בגלריה
yk13499914
yk13499914
צילום: שי פרנקו
נגה ארז תפתח מחר את פסטיבל "פורט לייב מיוזיק" בנמל ת"א, הופעות בחינם על במת 360. בשבוע הבא יארחו מרסדס בנד את רד בנד (17.7) ותעלה הופעה של עדן בן זקן (19.7).
• מרכז רפואי חדשני לבעלי חיים ללא בית או בעלים נחנך בר"ג ויעניק טיפול לחיות נטושות בכל איגוד ערים גוש דן. חשוב, ראוי ויפה.
• בנק הפועלים ורשת מרכזי הצעירים הכריזו על תשעת המיזמים הזוכים בתחרות "קהילUP" לעידוד יזמות חברתית, שיקבלו מענקי פיתוח בסך כולל של 375,000 שקל.
• הדסק הקולינרי של "בועות" מספר כי איש העסקים והמסעדן חיים לוזון פתח מסעדה כשרה במלון שרתון בת"א, בשם מנרה, שבראשותה יעמוד השף נמרוד הדס, לשעבר בטוטו. מנרה מצטרפת למסעדה היפנית TYO של לוזון בנווה צדק ולבר הקוקטיילים הסמוך, Lab 7/1.
• יו"ר קבוצת ממן נחמה רונן ומנכ"ל ממן אוויאיישן עופר ריינהרדט ציינו את הטיסה ה־100 בין ת"א לסיאול, באירוע בהשתתפות אנשי שגרירות דרום קוריאה ונציגי לשכת התיירות הקוריאנית בישראל ובטורקיה.

בקטנה

• כלמוביל חגגה 35 שנה לתחילת שיווק מיצובישי בארץ ולציון מכירת רבע מיליון רכבים עד היום. טקהאשי סייקהירו, סגן שגריר יפן בישראל, הזכיר שמדובר גם ב־70 שנה לתחילת היחסים הדיפלומטיים והמסחריים בין המדינות.
• באירוע של "מחשבה טובה", עמותה לשילוב צעירים מהפריפריה בתחום הטכנולוגיה, הושקה אפליקציה לעידוד מתנדבים. הצחיק: אוראל צברי. (חבצלת דמארי)
• בלוד נחנך מרכז טכנולוגי בתרומת פלאפון, yes ובזק בינלאומי טק, יחד עם החברה למתנ"סים והעירייה.
• יקב רמת הגולן הוציא את יין ירדן "Cru Elite" לרגל חגיגות ה־40 להקמתו באירוע במסעדת אניבה של השף מאיר אדוני בסינגפור.
• אלביט מערכות תרמה 500 מחשבים ומכשירי קצה לאוכלוסיות נזקקות בפריפריה.
• קניוני עופר של מליסרון ויוחננוף הניחו אבן פינה למרכז המסחרי המשותף שיוקם ביבנה.
• עובדי שופרסל הגיעו לבית החולים סורוקה וחילקו לילדים מאות בובות פופיז של דיסני.
• חברת אופנת הספורט MGS חתמה על חסות של דיאדורה ל־3 שנים עם אגודת מכבי ת"א, למעט קבוצות הכדורסל והכדורגל. מעבדות GIGI מאריכה לשנה נוספת את החסות עם לוחמת הקיקבוקס וסגנית אלופת אירופה יוליה סצ'קוב. (ספי פסטרנק)
• מאות מנהלי ועובדי לוריאל, בראשות המנכ"ל אלי שגיב, התנדבו ב־10 מוקדים למען הקהילה.

מינויים

אפרת מונסטירסקי מצטרפת ל"סמאש בורגר האוס" כשפית מובילה וכיועצת קולינריה.
דמיאן קלמן מונה למנכ"ל עמותת קשר־הבית של המשפחות המיוחדות.
נעה שטרן מונתה למנהלת השיווק וקשרי אדריכלים של זגה פינות אוכל.
דורון אפשטיין מונה למנהל כספים ראשי בחברת קינדריל ישראל.
גלעד אלישר מונה למנהל המוצר הראשי (CPO) בחברת אקווה סקיוריטי.

קרן פלס רוקדת כל הדרך אל העם

שישה מיליון שקלים הושקעו בפסטיבל המחול בכרמיאל, שייצא לדרך באוגוסט וצפוי למשוך 250 אלף איש. דסק התרבות של "בועות" מספר כי באירוע המרכזי שייערך באמפי, במסגרת תחרות הכוריאוגרפיה, נבחרה קרן פלס להיות האמנית המובילה. 12 יצירות של מיטב הכוריאוגרפים בארץ יעלו בבכורה לצלילי שיריה של הזמרת, ואת הערב תנחה יעל בר זוהר.
קרן, נולדת לרקוד?
"ההורים שלי נהגו ללכת לריקודי עם כמה פעמים בשבוע מאז שאני זוכרת את עצמי ועד היום. עבורם, אם לשיר שלי אין ריקוד, הוא לא קיים".

תשאירו טיפ

אבי גנון, מנכ"ל IVN קרן הון סיכוי: "מסעדת הבית שלי היא קופינאס בצור משה, ביסטרו איטלקי ים תיכוני. המקום מעוצב כחלל מוזיאלי, המספר את סיפורו הנוסטלגי של היישוב ומחבר את הדור הצעיר בעזרת סיפורים וטעמים".

הזמינו אתכם

12 ביולי, "סדרה על הבר", יוזמה של חברת yes שתפגיש במוקדי בילוי ברחבי הארץ בין הקהל לבין יוצרים ושחקנים, שיספרו על הסודות מאחורי הקלעים של הסדרות. המפגש הראשון יתקיים בבר 64 בת"א. מארח: מנכ"ל yes אילן סיגל.

מדרגות לגן עדן

ארגון הצלת המזון לקט ישראל אירח משלחת תומכים ושותפים מארגוני הצלת מזון ברחבי העולם. במסגרת הביקור נפגשה המשלחת, בראשה המנכ"ל גידי כרוך, עם הגברת הראשונה מיכל הרצוג, שסיפרה על העשייה החשובה של הצלת מזון בישראל והיתרונות למשק.