אחרי פיטוריו של שר הביטחון, יואב גלנט, הצטרף יו"ר ההסתדרות, ארנון בר דוד, למחאה הספונטנית שהתעוררה אז והשבית את המשק ליום אחד. כעת, לקראת "יום ההתנגדות" המתוכנן היום, מופעלים על בר דוד לחצים כבדים מצד ארגוני המחאה ואזרחים להצטרף ולהשבית את המשק גם היום.
אמש הגיעו מאות מפגינים אל מול ביתו של בר דוד בקריית־אונו, הם צעדו ברחובות שכונתו וקראו לו להודיע שהוא לוקח חלק פעיל ומשבית את המשק. "ארנון תצא אלינו, תגיד שלום, אנחנו תושבי ישראל, אתה מקבל משכורת מהמסים שלנו", קראה לעברו ליאת גרוסמן־תמיר, ממובילות המחאה בקריית־אונו.
מקורות בהסתדרות אמרו אמש שטרם התקבלה ההחלטה איך ומתי לפעול. "ההסתדרות עדיין על הגדר", אמר גורם שבקיא בפרטים והוסיף: "יש לחץ מאוד גדול להצטרף יחד עם כל ראשי המשק, כמו שהוא עשה בפעם שעברה".
מי שכן נרתם למאבק הוא פורום העסקים, שמורכב מראשי החברות הגדולות במשק, שמעסיקות את רוב העובדים במשק הישראלי. אתמול קרא הפורום לראשי כל החברות במשק להצטרף, ואם תימשך החקיקה החד־צדדית, לאפשר לעובדים לפעול על פי צו מצפונם לגבי ההשתתפות במחאה המתוכננת. זאת, לטענתם, על רקע ההידרדרות הנמשכת במצב המשק הישראלי והירידה החדה בהשקעות הזרות במשק.







