השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר זימן לשימוע מספר קצינים בשירות בתי הסוהר, בהם קצינים בכירים בארגון, טרם נקיטת הליכים משמעתיים בעקבות חלקם בהתנהלות ובטיוח אירוע בני הערובה בכלא רימונים, שנחשף ב"ידיעות אחרונות" והוכחש על ידי שב"ס תחילה.
בין הקצינים שזומנו לשימוע אצל השר בן גביר נמצאים תת גונדר רגב דחרוג, ראש חטיבת המודיעין בשב"ס, תת גונדר ערן פייר, סגן מפקד מחוז מרכז בשב"ס, שהגיע לאירוע עצמו בכלא, מפקד הכלא תת גונדר איאד סביתי, ואלי בן עוזי, מפקד מתחם כלא רימונים. כמו כן הוזמנו מספר סוהרים שמשרתים בכלא ונכחו באירוע החריג. גורמים בסביבת השר אמרו: "השר לא יכול להסתפק בנזיפה. עלו בדוח ממצאים חמורים, גם בעניין המודיעין ובהתנהלות סגל הכלא והמחוז בזמן אמת, ולא פחות חמור, העלמת מצלמות האבטחה שתיעדו את המתרחש".
בחודש שעבר נחשף ב"ידיעות אחרונות" אירוע חמור שטויח, ובו אסירים המזוהים עם ארגון הפשע ג'רושי החזיקו בשלושה סוהרים כבני ערובה בכלא רימונים. למרות הכחשות שב"ס, דוח ביקורת חריף של המשרד לביטחון לאומי שבוצע בעקבות חשיפת "ידיעות אחרונות" מעלה כי הארגון שיקר, הכחיש והסתיר את האירוע. לפי הדוח, האסירים נכנסו לחדר הסוהרים, איימו עליהם בלהבים של פחיות שימורים ולא נתנו להם לצאת מהחדר למשך כשעה וחצי - בדרישה שבכירים בשב"ס יבואו לדבר איתם. הסוהרים חשו סכנה מוחשית לחייהם, אך בשל בעיה בקליטת הסלולר בחדר לא יכלו לדווח על האירוע. אף אסיר לא הועמד לדין והאירוע כאמור הושתק.
תגובת שב"ס: “ממצאי דוח קצין הבדיקה הועברו ליחידה הארצית לחקירות סוהרים בלהב 433 לבחינת היבטים פליליים. נדגיש כי מדובר בקצינים בכירים המשרתים בשב”ס ונתנו ממיטב שנותיהם לביטחון המדינה, חלקם כלל לא קשורים לאירוע גם על פי מסקנות דוח מבקר המשרד, ועל כן שמורה להם חזקת החפות והשמירה על שמם הטוב”.






