מזג האוויר לא עושה לנו הנחות: היום יחל גל חום, שיימשך ככל הנראה שבוע ימים.
חזאי מטאוטק ליאור סודרי הסביר, כי "גל החום הזה לא חריג מבחינת הטמפרטורות. אנחנו רואים את זה ביולי ואוגוסט. מה שמשמעותי הוא משך גל החום. אנחנו רגילים בקיץ לקבל גל של 3־4 ימים, ופה זה יהיה עד אמצע שבוע הבא, כמעט שבוע של גל חום".
מה צפוי? בטמפרטורות תחול עלייה ותורגש הכבדה בעומסי החום. ייעשה חם מהרגיל לעונה בהרים ובפנים הארץ והביל במישור החוף. ביום חמישי גל החום יגבר וישרור עומס חום כבד עד קיצוני ברוב חלקי הארץ. התחזית לשישי, שבת וראשון: עוד מאותו דבר. סודרי: "עד אמצע שבוע הבא זה יהיה אותו דבר. ארוך ומעיק".
בשיא גל החום, שזכה לכינוי קלאון יהיו 35 מעלות בירושלים, 38 בבאר־שבע ותל־אביב 32 עם 70% לחות, מה שמרגיש כמו יותר מ־40 מעלות. האזור החם ביותר יהיה בצפון בקעת הירדן עם 46 מעלות.
כולנו זוכרים את אירועי הפסקות החשמל של יום שישי בחודש יוני האחרון, בגל חום אביבי קצר. כאמור, הפעם גל החום יימשך מספר ימים, ויחד איתו עולים הסיכויים לתקלות ברשת החשמל. במשרד האנרגיה ערכו כבר בתחילת השבוע הערכת מצב למשק האנרגיה לקראת מזג האוויר הקיצוני וגל השרב הצפוי.