במד"א הזהירו אומנם לאורך היום כי יש קשיים מסוימים בפינויים באמצעות אמבולנסים, אך במרבית בתי החולים לא דיווחו על חולים שהגיעו אליהם בעיכובים משמעותיים. כך עולה מבדיקת "ידיעות אחרונות".
במד"א סיפרו אתמול כי "החל משעות הבוקר המוקדמות אנו פועלים בהיערכות מיוחדת וכוחות מד"א תוגברו באמבולנסים, ניידות טיפול נמרץ, ואופנועי ורכבי חירום. על אף זאת נרשמים עיכובים בתנועת האמבולנסים שנמצאים בדרכם למקרי חירום ובצירים המובילים לבתי החולים".
בעוד שהשר בן גביר טען כי אנשי המחאה חסמו את דרכם של אמבולנסים, המפגינים טענו כי מיד כשנראה אמבולנס נפתחה עבורו הדרך, טענה שאף הוכחה בשלל צילומים מרחבי הארץ.
בין המפונים באמבולנסים היה ילד שהועבר לבית החולים לניאדו לאחר שעבר התקף אלרגיה. מבית החולים נמסר כי הוא שוחרר מאחר שלא סבל מהתקף קשה. דיווח נוסף היה על נער מביתר־עילית שפונה לבית החולים "שיבא" בעקבות פציעה. בבית החולים ציינו כי נקבע לו ניתוח להיום בבוקר, עובדה שמעידה על היעדר דחיפות. גורמים בבית החולים אף ציינו כי לא היה עיכוב משמעותי בהגעת האמבולנס, וגם אם היה עיכוב מסוים, הוא לא השפיע על הטיפול בו.