שביתת איגוד השחקנים בהוליווד שפרצה ביום חמישי הותירה את בירת הבידור העולמית במצב של "מלחמת אזרחים", והִשביתה כמעט לחלוטין את העשייה הקולנועית. מרגע שאיגוד השחקנים SAG-AFTRA הודיע על כניסת השביתה לתוקף - שחלה על 160 אלף שחקנים החברים בו - הוקפאו למעשה כל הפקות הטלוויזיה והקולנוע שאינם אנימציה או דוקומנטרי.
בין היתר, הושפעה גם העבודה על סרט ההמשך של "גלדיאטור", שאליו לוהק השחקן ליאור רז. רגע דרמטי במיוחד אירע בלונדון בחמישי בערב, במה שהיה אמור להיות הפרמיירה הנוצצת של אחד הסרטים הגדולים של הקיץ - הדרמה "אופנהיימר" בכיכובם של מאט דיימון, רוברט דאוני ג'וניור, אמילי בלאנט ורמי מאלק. הכוכבים הספיקו לצעוד מעט על השטיח האדום, אבל השביתה נכנסה באמצע האירוע והכוכבים נאלצו לעזוב. במאי הסרט כריסטופר נולאן הסביר לקהל בהקרנה - "הם הלכו עכשיו לכתוב את השלטים להפגנות שלהם".
1 צפייה בגלריה
yk13506990
yk13506990
צילום: VALERIE MACON, איי-אף-פי
בהוליווד נסערים גם מציטוט של גורם באולפנים שהתבטא כנגד חברי איגוד התסריטאים, השובתים כבר חודשיים, ואמר: "נגרור את השביתה מולם עד שכמה מהם יאבדו את הבית בגלל חוסר יכולת לשלם משכנתה". השחקן רון פרלמן ("הלבוי") שיתף בטוויטר איום על אותו מפיק: "אנחנו יודעים מי אתה ואיפה אתה גר. יש הרבה דרכים לאבד בית".
שחקנית מרכזית נוספת שעלתה לתודעה במחאה, היא מי שלמעשה מובילה אותה: כוכבת הטלוויזיה היהודייה פראן דרשר, מהסיטקום "נני" שבו גילמה אומנת מיתולוגית, שהיא כיום ראש איגוד השחקנים. בסרטון ויראלי בסופשבוע היא נשמעה משלהבת את המוני המפגינים סביבה: "ההתנהגות של האולפנים וראשיהם פשוט דוחה! הם מעזים לטעון שהם מפסידים כסף בזמן שהם נותנים בונוסים במיליונים למנכ"לים שלהם!". השביתה פרצה בגלל טענות של השחקנים כי האולפנים וענקיות הסטרימיניג שוחקים את שכרם, וכי אין בחוזים שום הגנה עליהם מאיום החלפתם באינטליגנציה מלאכותית.