ערב ירוק עמוק. אחרי תצוגת התכלית של מכבי ת'א ביום חמישי בבאר־שבע, מכבי חיפה יצאה אמש עם הצהרת כוונות משלה במשחק אלוף האלופים נגד מחזיקת הגביע, בית'ר ירושלים. נכון, זאת עדיין לא הייתה הקבוצה הדורסת מהעונה שעברה, בטח לא במהלך כל 90 הדקות, אבל היא עדיין הפגינה עוצמות שהספיקו לה לעשות מהפך במחצית השנייה, לנצח 1:3 ולסדר למאמן שלה מסאי דגו תואר ראשון בבוגרים אחרי האליפות שלו עם קבוצת הנוער בעונה שעברה.
מה שניצח עבור מכבי חיפה אתמול זה בעיקר עומק הסגל, כמו שקרה הרבה פעמים במהלך העונה שעברה. אם יש לך שחקנים כמו ליאור רפאלוב ודין דוד, שיכולים להשתלב במהלך המשחק, זה אומר הכל. בית'ר יכולה בינתיים להסתדר עם מה שיש לה, אבל לא נגד האלופה וכנראה שגם לא ביום חמישי נגד פאוק סלוניקי במוקדמות הקונפרנס־ליג.
יקיר האוהדים החדש. מכבי חיפה איבדה בקיץ האחרון שלושה נכסים חשובים: המאמן ברק בכר והקשרים עומר אצילי ומוחמד אבו־פאני. את דגו יהיה אפשר לשפוט רק לאורך העונה, אבל חסרונם של השניים האחרים כבר מורגש. בקבוצה עדיין מחפשים את הקשר האחורי הגרזן במרכז המגרש ומישהו שיספק את המספרים של אצילי. רפאלוב מביא מנהיגות וקלאסה, אבל הוא לא האיש שאמור להיכנס לנעליים של האיש שעבר לאמירויות. על המהפך אמש חתומים צ'ארון שרי בכדור חופשי נהדר, דוד שניצל הדיפה לא מוצלחת של השוער מיגל סילבה וענאן חלאילי, שמסתמן כיקיר האוהדים החדש בסמי עופר.
אחרי ההצלחות של הנבחרות שלנו בקיץ האחרון, עלתה השאלה כיצד זה ישפיע (אם בכלל) על ליגת העל. חלאילי, הגיבור של הנוער והצעירה, המשיך כבר את הריצה עם כיבושים במוקדמות ליגת האלופות במלטה ובתוספת הזמן אמש – מה שהתקבל בקריאות החזקות ביותר מצד הקהל. יש לו את היכולות לשחק גם בליגת העל, השאלה היא כמה קרדיט הוא יקבל בהמשך.
ירדו להגנה. בעונה שעברה הייתה לבית'ר ההתקפה הרביעית בטיבה בליגה (52 שערים), אחרי שלוש המוליכות. מצד שני, היא ספגה את הכמות הגדולה ביותר (58), כמו מכבי נתניה אבל יותר משתי היורדות. אין פלא שיוסי אבוקסיס התמקד בקיץ האחרון בחיזוק ההגנה, כשהביא את בן ביטון, התושב החוזר עומר קורסיה ואדי גוטליב, שלא שיחק עדיין אתמול. הבעיה הגדולה שלו כרגע היא ההתקפה: דנילו אספרייה עזב, יון ניקולאסקו וירדן שועה רוצים ללכת ומי שנשאר הוא פרד פריידיי, שסיפק אמש את הסחורה עם שער יתרון בהתקפה היחידה של הקבוצה במחצית הראשונה – אבל אין ספק שבית'ר חייבת להביא לו גיבוי, בנוסף לטרזייה תומא. דבר אחד לא השתנה: אבוקסיס הורחק במהלך המשחק, ואחר כך התלונן על השיפוט.
אנחנו במסך עשן. הביקור הקודם של בית'ר בסמי עופר הסתיים בקטסטרופה: עשרות אבוקות לכר הדשא ולקינוח פריצת אוהדים למגרש, שהבריחה משם את נשיא המדינה לפני שהספיק להעניק לה את הגביע. איום ההרחקה מהמפעל ועונש הפחתת הנקודות עשו כנראה את שלהם, ואוהדי בית'ר התנהגו כמו שצריך. ביציעים של מכבי חיפה, לעומת זאת, היו כאלה שלא למדו שום לקח ובדקה ה־20 כיסה את המגרש ענן עשן ירוק, שגרם להפסקת המשחק למספר דקות. אופ'א הענישה את מכבי חיפה בשני משחקי חוץ ללא קהל, ומעניין יהיה לראות איזה עונש הקבוצה תקבל מבית הדין של ההתאחדות הישראלית, בנוסף לקנס הסטנדרטי כמובן.







