דונלד טראמפ ממשיך אמנם לאסוף כתבי אישום, אבל נכון לעכשיו לפחות, השליטה שלו במפלגה הרפובליקנית נותרה חזקה כמעט כפי שהייתה תמיד. ביום שישי השתתף טראמפ באירוע הראשון שבו התכנסו באיווה כל 13 המתמודדים בפריימריז הרפובליקניים. כל אחד מהם מקבל 10 דקות לנאום במעין אודישן בסגנון תוכנית ריאליטי. טראמפ היה היחיד מבין ה־13 שזכה למחיאות כפיים סוערות עוד לפני שבכלל החל לדבר.
הוא התעלם מהאישומים נגדו, עבר במהירות על הרשימה הרגילה של טענותיו, וכרגיל הפך עצמו לקורבן. "אם לא הייתי רץ לנשיאות, אף אחד לא היה רודף אחריי", קבע טראמפ בפני הקהל נלהב, "ואם הייתי מפסיד בהפרש גדול, אף אחד לא היה רודף אחריי".
2 צפייה בגלריה
yk13526086
yk13526086
(צילום: SERGIO FLORES, איי־אף־פי)
לטראמפ יש יתרון עצום בסקרי הפריימריז באיווה, ועד כמה חזקה אחיזתו במפלגה אפשר היה לראות כשרכבת המועמדים עלתה וירדה מהבמה, מבלי שאיש אפילו יזכיר שהמועמד המוביל במרוץ עומד בפני שורה ארוכה של אישומים פליליים חמורים. רק כמה מועמדים שמדשדשים בתחתית הסקרים העזו לומר משהו, והושתקו מיד.
חבר הקונגרס לשעבר, וויל הרד מטקסס, אמר כי "דונלד טראמפ לא רץ לנשיאות כדי להפוך את אמריקה לגדולה שוב, הוא רץ כדי להישאר מחוץ לכלא". הקהל הגיב בזעם כשהרד התקרב למגבלת הזמן של 10 הדקות והמשיך: "אני יודע שהאמת קשה לעיכול. אבל אם נבחר בטראמפ, אנו נותנים לג'ו ביידן ארבע שנים נוספות בבית הלבן, ואנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו את זה". הוא ירד מהבמה מלווה בשריקות בוז מחרישות אוזניים.
2 צפייה בגלריה
yk13526090
yk13526090
צילום: SERGIO FLORES, איי־אף־פי
(SERGIO FLORES)
האירוע באיווה נערך כמה שעות לאחר שהתובע המיוחד ג'ק סמית הוסיף שלושה סעיפי אישום חדשים נגד טראמפ בתיק המסמכים המסווגים. סמית גם הוסיף לכתב האישום אדם בשם קרלוס דה אוליביירה, עובד תחזוקה באחוזת מאר־א־לאגו של טראמפ, שלפי כתב האישום דאג למחיקת שרת שכלל צילומי אבטחה בחלקים מהאתר.
טראמפ צפוי לספוג השבוע כתב אישום נוסף - המשמעותי מכולם - בהקשר לניסיון להפוך את תוצאות הבחירות ב־2020, וחלקו בהסתה שהובילה לאירועי 6 בינואר. העימות הטלוויזיוני הראשון בפריימריז הרפובליקנים יהיה ב־23 באוגוסט בוויסקונסין, וההצבעה הראשונה, באיווה, ב־15 בינואר 2024.