תיירת בריטית בת 21 התלוננה בתחנת משטרה באתונה כי גבר ישראלי אנס אותה בביתו, בעוד שלושת חבריו מצלמים את התקיפה, כך דווח אמש בעיתון “דיילי מייל” הבריטי. הצעירה בילתה עם חברה פורטוגלית במועדון לילה ברובע קרמיקוס, שידוע בחיי הלילה שלו ושמתגוררים בו צעירים רבים, ביום רביעי שעבר. שם, לדבריה, פגשה את הגבר הישראלי והמשיכה עימו לביתו, בשעות המוקדמות של יום חמישי.
בהצהרה שנתנה במשטרה היא אמרה כי לפתע הופיעו שלושה חברים של הגבר והחלו לצלם אותה. על פי דיווחים בעיתונות המקומית, היא ביקשה להפסיק ולעזוב את המקום ללכת, אך הגברים מנעו ממנה לעזוב. התיירת נאבקה בגברים והצליחה לברוח מהמקום והגיעה לתחנת המשטרה, שפתחה בחקירה. ממשרד החוץ נמסר כי נכון לאמש לא התקבלה פנייה של הרשויות היווניות אל הקונסול בנושא.
1 צפייה בגלריה
yk13533202
yk13533202
(צילום: Jose HERNANDEZ Camera 51 - Shutterstock)
האירוע מגיע לאחר שלפני כחודש התלוננה ביוון צעירה בריטית בת 19 כי צעיר ישראלי צילם אותה בחשאי מקיימת יחסי מין בהסכמה עם צעיר ישראלי אחר בחדרה במלון באי רודוס. לטענתה, עם גילוי ההקלטה הבלתי חוקית, התעמתה הצעירה עם הישראלים שלאחר מכן נמלטו. באותה פרשה, איש לא נעצר.
ביולי 2019, הואשמו 12 צעירים באונס לכאורה של תיירת בריטית בת 19 באיה־נאפה שבקפריסין. התיק נגדם נסגר והתיירת הואשמה בתלונת שווא, אולם בית המשפט העליון של האי קיבל אז את ערעורה והיא זוכתה מהאשמה.