פיגוע בלב תל־אביב, זמן קצר לפני ההפגנה המתוכננת בקפלן: חן אמיר (42), סייר הביטחון העירוני (סל"ע) של עיריית תל־אביב שנפצע אנושות אתמול בערב בפיגוע הירי ברחוב מונטיפיורי בעיר, מת אמש מפצעיו בבית החולים. המחבל שנוטרל בזירה, כאמל אבו־בכר (22), פתח באש לעבר חן וחברו הסייר, לאחר שעורר את חשדם, ופצע אותו באורח אנוש. הוא פונה לבית החולים תוך פעולות החייאה, שם נאלצו הרופאים שנלחמו על חייו שעה ארוכה לקבוע את מותו.
גיסתו של חן, אושרה טביבי, אמרה אמש בכאב כי "חן היה אבא למופת ואהב את העבודה. הוא עזר לכולם. האחיות שלי בשוק. הוא אהב ללכת למטווחים ולרכוב על אופנועים. הוא לא פחד מהמצב הביטחוני. היום הוא היה בקיבוץ עם הבנות וכאילו נפרד מהוריו. איך אשתו תמשיך את החיים? הוא הגיבור שלנו. איך נספר לבנות הקטנות שלו על האסון הנורא הזה".
3 צפייה בגלריה
yk13536043
yk13536043
(חן אמיר ז"ל)
יחיאל בנודנז, גיסה של אשתו של אמיר, סיפר: "חן היה אבא מדהים לשלושת בנותיו. הוא היה גאה במה שהוא עושה, וזה כל כך התאים לחן מעשה הגבורה שהוא עשה. הוא היה עושה את זה שוב אם היה צריך. לי זה היה ברור שאשתו ורד תסכים שאיבריו ייתרמו. זו אבדה מאוד קשה למשפחה, לורד ובטח לבנות".
גם חברו ליחידה בעיריית תל־אביב התקשה לעצור את הדמעות: "אני לא מאמין שזה קרה. אתמול ישבנו עד עשר במשמרת וצחקנו ופתאום עכשיו הוא איננו. זה כל כך עצוב שחיים של בן אדם הולכים בשנייה, הוא היה גיבור, גם ברגעיו האחרונים. איך ששמעתי מה קרה פשוט נסעתי לאיכילוב להיות עם החברים".
3 צפייה בגלריה
yk13535871
yk13535871
כוחות הביטחון בזירת הפיגוע ברחוב מונטיפיורי בתל אביב , אמש | צילום: AHMAD GHARABLI, AFP
(AHMAD GHARABLI)
מבית החולים איכילוב נמסר: "חן, נשוי לורד ואבא לשלוש בנות, נהרג בעת שמנע בגופו פיגוע גדול והציל במותו חיים רבים. משפחתו באצילות נפש הסכימה לתרומת איברים להצלת חיים. בית החולים משתתף בצער המשפחה. יהי זכרו ברוך".
ראש העיר תל־אביב רון חולדאי כתב בפייסבוק: "הלב נשבר. חן אמיר, סייר סל"ע שלנו, נהרג בעת מילוי תפקידו. ערנותם, גבורתם ואומץ ליבם של שני הסיירים שחשדו במחבל וחתרו למגע לא יישכח. תנחומיי הכנים למשפחתו של חן. העירייה תעמוד לצידכם ככל שיידרש".
המחבל, תושב כפר רומאנה שבגליל התחתון, התגורר בשנתיים האחרונות במחנה הפליטים ג'נין. הוא השתייך לחטיבת ג'נין שמזוהה עם הזרוע הצבאית של הג'יהאד האיסלאמי, והיה מבוקש בישראל. המחבל, שוהה בלתי חוקי, נקרא לתשאול על ידי שני סיירי סל"ע שהיו באזור הפיגוע. הם ניגשו אליו - והוא שלף אקדח וירה בראשו של חן. הסייר השני פתח במצוד אחרי המחבל וניטרל אותו. המפכ"ל קובי שבתאי הגיע לזירת האירוע ואמר כי "המחבל כתב במכתב שהשאיר כי הוא 'מוכן להקריב את עצמו'. אנחנו בודקים אם היו לו עוזרים. אנחנו לא יכולים להיות בכל מקום, בכל נקודת זמן". על ההפגנות בקפלן באותו ערב אמר: "האירוע מאובטח, אנחנו מתגברים כוחות". במשטרה בודקים אם היה בכוונת המחבל להגיע לאזור קפלן ולבצע שם פיגוע גדול.
3 צפייה בגלריה
yk13535876
yk13535876
המחבל אבו־בכר
במד"א התקבל דיווח במוקד 101 על גבר שנפצע מירי ברחוב מונטיפיורי בתל־אביב. צוות מד"א העניק לו טיפול במקום, ופינה אותו במצב אנוש תוך פעולות החייאה לבית החולים. חובשי רפואת חירום במד"א שי בכר ושמעון פנחס סיפרו: "ראינו המולה רבה, גבר כבן 40 שכב כשהוא מחוסר הכרה ללא דופק וללא נשימה עם פציעות חודרות בגופו. תוך כדי פעולות החייאה העלינו אותו לניידת טיפול נמרץ של מד"א ופינינו אותו לבית החולים כשמצבו אנוש".
גיל, שהיה בקרבת המקום בזמן הפיגוע, סיפר: "נסעתי בקורקינט בנחלת בנימין ועצרתי ליד רמזור, ואז משום מקום התחילו לידי יריות, לפחות חמש. הסתובבתי ושמעתי צרחות וראיתי אנשים שרצים לכיווני, בזמן שמישהו ירה 20 מטר מאיתנו. מישהי צעקה לעברי, 'תרוץ, יורים עלינו, זה פיגוע'. טסתי עם הקורקינט והרגשתי שאני עומד להתעלף. פחד נוראי, בחיים לא רעדתי כמו שאני רועד עכשיו".
הפיגוע הגיע ברקע קריאות לפעולות נקם לאחר שנער גבעות ירה למוות שלשום בפלסטיני בן 19 במהלך עימותים בכפר בורקה ליד רמאללה. בג'יהאד האיסלאמי ובחמאס בירכו על הפיגוע. בהלווייתו אתמול בצהריים נשמעו קריאות לנקום את מותו. גורמים במערכת הביטחון אמרו כי התקרית מסכנת את הביטחון ביהודה ושומרון ובצבא נערכים לתרחיש של פיגועי נקמה.