בעוד חבריה וראשיה רק מגבירים את עוצמת הרדיקליות של המפלגה, ממשיכה מפלגת הימין הקיצוני אלטרנטיבה לגרמניה לצבור יותר ויותר פופולריות בכל שכבות החברה הגרמנית כאשר לפי הסקרים, המפלגה נמצאת במקום השני - לפני מפלגת הקנצלר שולץ. זאת לאחר שני סופי שבוע שבהם התכנסו חברי אלטרנטיבה לוועידת המפלגה כדי לבחור את המועמדים ולקבוע את האג'נדה של המפלגה לקראת הבחירות לפרלמנט האירופי ביוני הבא.
הבשורות מהמפלגה: היא רואה באיחוד האירופי פרויקט שנכשל בכל נושא, כולל האקלים וההגירה, ועל כן מתנגדת לשימוש האחיד במטבע היורו. המפלגה לא קראה לעזיבה של גרמניה את האיחוד האירופי ("דקסיט"), אבל קראה למיסוד חדש שלו כ"פדרציה של מדינות אירופיות". מדובר בהגדרה לא בהירה במכוון, כשבפועל ברור שמטרת המפלגה היא פירוק האיחוד.
בוועידה נשמעו חילוקי דעות על רקע שיתוף פעולה עתידי בין ה־AfD לבין המפלגה השמרנית. כזכור, לפני כחודש טען פרידריך מרץ, מנהיג השמרנים, כי המפלגה אולי תצטרך לשתף פעולה עם אלטרנטיבה במישור המקומי והמחוזי, אבל הוא חזר בו מדבריו לנוכח התרעומת במפלגתו, שהבהירה כי אינה מתכננת להפר את הנידוי הפוליטי של אלטרנטיבה.
הקריצה של השמרנים, והתגובה של ראשי אלטרנטיבה, מבהירה עד כמה מתחזקת המפלגה, שבסקרים מסוימים מגיעה ל־22 אחוזי הצבעה. שירותי הביטחון החשאיים של גרמניה ממשיכים להתריע כי המפלגה משתמשת בדמוקרטיה הגרמנית כדי לפרק את אותה דמוקרטיה. "אף אחד כבר לא יכול להגיד שזה מתרחש במרתפים", אמר ל"ידיעות אחרונות" בכיר בשירות החשאי של מדינת תורינגיה, "הם מדברים בצורה אנטי־דמוקרטית, גזענית ואנטישמית במסיבות עיתונאים, וכולם מוחאים להם כפיים". פליקס קליין, נציב ממשלת גרמניה למאבק באנטישמיות, הזהיר גם הוא בסוף השבוע מההתעצמות המפלגה, והזהיר כי היא "מהווה איום על החיים היהודיים בגרמניה". המפלגה הצליחה בשנה האחרונה להגביר את מלחמת התרבות שלה נגד הליברלים הגרמנים ולהפוך נושאים שהיו פעם טאבו בגרמניה, לנושאי שיחה רגילים. התוצאות: על פי הסקרים, אלטרנטיבה מכפילה את הכוח שלה לעומת התוצאות בבחירות הפדרליות האחרונות.







