היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב־מיארה שלחה אתמול מכתב לשר המשפטים יריב לוין בעניין סמכותה של ועדת הבדיקה הממשלתית לעניין השימוש ברוגלות שבכוונתו להקים, ולפיו אין סמכות לאפשר בחינה של תיקים פליליים תלויים ועומדים. היא ציינה כי "הענקת סמכות לוועדה לקיים בדיקה ביחס להליכים אלו חותרת תחת עקרונות יסוד של עצמאות מערכת אכיפת החוק". השר לוין השיב כי יפעל "ללא דיחוי לאישור הקמת ועדת הבדיקה".
לוין הודיע על הקמת הוועדה, שתוסמך לבדוק את התנהלות גורמי המשטרה, הפרקליטות ומערכות הפיקוח עליהן, בעקבות פרשת NSO, שנחשפה ב"כלכליסט". אז אמר כי יפנה לממשלה כדי להעניק לוועדה סמכויות חקירה.
בהקשר לתיקי ראש הממשלה בנימין נתניהו, כתבה היועמ"שית כי הדבר מעלה חשש "לשיבוש מהלכי משפט בתיקים אלה" ופוגע "בעצמאות עבודתם של גופי אכיפת החוק". בהרב־מיארה הדגישה במכתב כי אם תתקבל הצעתו של לוין, שלפיה הוועדה תעסוק בחקירות מתנהלות, עולה החשש לניגוד עניינים של נתניהו: "בשל השפעתה האפשרית של עבודת הוועדה על התיק הפלילי שמתנהל נגדו".
השר לוין השיב למכתב היועמ"שית, ואמר כי "עצם התערבותה בנושא שאמור בין היתר לבדוק את אופן התנהלות הגוף שהיא עומדת בראשו מעלה פליאה רבה. ניגוד העניינים שבו מצוי הייעוץ המשפטי לממשלה בנושא זה זועק לשמיים".
יצוין כי אחרי החשיפה ב"כלכליסט", היועץ המשפטי דאז מנדלבליט הקים את ועדת מררי, ובמסגרתה המשנה ליועצת המשפטית לממשלה לשעבר עמית מררי ועימה בכירים לשעבר בשב"כ ובמוסד בדקו את תהליך קבלת ההחלטות בטרם התגלה השימוש ברוגלות. בעקבות כך הושבת השימוש ברוגלות ותוקנו רוב הליקויים.






