ארוחת ראש השנה שמתקיימת ממש אוטוטו היא הזדמנות נהדרת לאמץ מנת סלמון שגונבת את ההצגה. כזו שלא תגרום לכם לעמוד שעות במטבח ואפשר להכין גם כמה שעות קודם כדי שתוכלו לקבל את האורחים נינוחים ורגועים.
ויש כמובן גם סלט שמאזן את הביס. המלצה שלי? קחו את שאריות הסלמון שנותרו לכם מהכנת המאפים ואפו אותם בתנור עם קצת מלח. את נתחי הסלמון האלה שברו לצ'אנקים גדולים ותוסיפו לסלט. והרי לכם ניצול יעיל של אוכל ועוד מנה מיוחדת עם הדג הכי חגיגי שיש. מאחלת לכם חג שמח ושנה טובה ומתוקה.
מאפה עלים במילוי סלמון, שום וירוקים
מה צריך (למאפה משפחתי):
1 צפייה בגלריה
yk13562656
yk13562656
צילום: רחלי קרוט
• 1 בצק עלים – מופשר
• 700 גרם פילה סלמון טרי – ללא עור ועצמות
• 1 ביצה טרופה
• שומשום או תערובת בייגל
לממרח שום ירוק:
• 7 שיני שום כתושות או 2 כפיות שום ירוק כתוש
• 1/2 צרור עירית
• 1/2 צרור עלי פטרוזיליה
• 1/3 כוס פיסטוקים
• 3 כפות דבש
• 3/4 כפית מלח
• 3־4 כפות שמן זית
כך עושים:
1. קוצצים דק את עלי הפטרוזיליה והעירית וטוחנים או קוצצים דק את הפיסטוקים. בקערה בינונית מערבבים את כל מצרכי הממרח הירוק.
2. מחממים תנור ל־190 מעלות. מניחים את בצק העלים על תבנית תנור עם נייר אפייה עם הצד הצר כלפיכם.
3. מניחים מעל, באמצע הבצק, את פילה הסלמון ויוצרים חתכים באלכסון מצד ימין של הדג ומצד שמאל. כל רצועת בצק בערך ברוחב של 1־2 ס"מ.
4. מורחים מעל לסלמון את הממרח הירוק, בנדיבות, וקולעים את רצועות הבצק מעל הממרח והדג. פעם רצועה מימין באה למרכז ופעם משמאל.
5. מברישים את המאפה בביצה טרופה, מפזרים שומשום או תערובת בייגל ואופים בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות במשך 30 דקות או עד הזהבה יפה מעל. אפשר לחמם את המאפה שוב לפני ההגשה.
• אם רוצים להכין מראש – אפשר להכין את כל המאפה ורק לחמם בתנור לפני ההגשה או להרכיב את המאפה מראש, לשמור במקרר (עד 8 שעות), ולאפות כשרוצים להגיש. במקרה הזה מומלץ לפזר מעט פירורי לחם שיחצצו בין הדג לבצק. הם יספגו את הנוזלים אם יהיו.
אצבעות קדאיף במילוי סלמון
מה צריך:
• 300 גרם פילה סלמון טרי – ללא עור ועצמות
• 300-200 גרם שערות קדאיף
• 4 כפות שמן זית
• 1/2 כפית מלח
• 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
• 4 כפות דבש
• 1/2 כוס פיסטוקים
כך עושים:
1. מחממים תנור ל־190 מעלות. חותכים את הסלמון לאצבעות בעובי 2 ס"מ.
2. בקערה גדולה שמים שערות קדאיף, שמן זית, מלח ופלפל שחור ומערבבים כך שהאטריות תהיינה מצופות בשמן.
3. מניחים חופן מהקדאיף על משטח עבודה ובמרכז מניחים את הסלמון. מגלגלים כך שהקדאיף יעטוף את הדג ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. אל תחששו אם זה לא יוצא מאוד מדויק, זה חלק מהקסם.
4. חוזרים על הפעולה עם יתר הדג והקדאיף.
5. מזלפים דבש מעל אצבעות הקדאיף ואופים בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות במשך 25-15 דקות או עד הזהבה יפה. קוצצים דק את הפיסטוקים ומעטרים מעל.
• אם רוצים להכין מראש – אופים את אצבעות הקדאיף במשך 10 דקות ושומרים בקופסה סגורה עד יממה.
לפני ההגשה מכניסים לתנור ל־10 דקות להשלמת האפייה ולקבלת קראסט.
סלט עלים ותפוחים
מה צריך:
• 1 ראש חסה לליק או כל חסה שאוהבים
• חופן עלי בייבי תרד
• 1/3 כוס פקאנים מסוכרים
• 1 תפוח מכל זן שאוהבים
• גרגירי רימון מ־1/2 רימון
לרוטב:
• 4 כפות שמן זית
• 1 כפית חרדל דיז'ון גרגירים
• 1 כף דבש
• 1/2 כפית מלח
• 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
כך עושים:
1. קוצצים גס את הפקאנים וחותכים את התפוח לפרוסות דקות.
2. בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הסלט.
3. מערבבים בקערה קטנה את כל מצרכי הרוטב ומזלפים על הסלט. מגישים מיד.