יעלי אך החלימה מסרטן לא פחות משלוש פעמים. היום היא מטופלת בבית חולים MSK בניו־יורק ומקבלת שם טיפולים מתקדמים ותרופות ניסיוניות, אך קופת החולים והביטוח הפרטי שלה מסרבים לסייע לה.
1 צפייה בגלריה
yk13570410
yk13570410
(יעלי אך | צילום: אלבום משפחתי)
בהיעדר המימון, פונה משפחתה בקריאה לציבור הרחב בבקשה לסייע לה בתרומות. לדברי אמה יסמין, המשפחה זקוקה ל־5.5 מיליון שקלים שיממנו את הטיפול המורכב והארוך שלה.
"ביולי האחרון קיבלנו את תוצאות בדיקת ה־PET C.T, שהצביעה על גידולים נוספים שיעלי שוב מתמודדת איתם", מספרת אמה יסמין. "כשהגענו לכאן עשו הדמייה נוספת ושם ראו גידול מאוד גדול לצד אחד נוסף. הם מטפלים בה בכל מיני תרופות ומשלבים טיפול ביולוגי".
האם מספרת כי "ברגע שלא שלחו אותנו לכאן מהארץ אלא בחרנו לבוא באופן עצמאי - אין עזרה. לא של קופת חולים ולא של ביטוח פרטי. כמו כל הורה – אנחנו עושים מה שאפשר כדי להביא אותה למקום הכי טוב שיכול לטפל בה. אנחנו לא יכולים לקחת את הצ'אנס. אנחנו צריכים לסיים את אחת ולתמיד והמטרה היא לחזור בריאים לגמרי".
המשפחה של יעלי שגרה בשוהם היא משפחה ערכית ושורשית. יגדל, האבא, שירת כלוחם ומפקד בגולני. אחיו, דוד, נפטר מסרטן כתוצאה מחשיפה למי הקישון בשירותו הצבאי.
ההורים מסכמים: “כל תרומה עושה את ההבדל, בכסף, בשיתוף הקמפיין ברשתות, בגיוס אחרים. יעלי רוצה לחזור הביתה ובעיני ילדה בת 10, זה לא הרבה לבקש. תעזרו לנו לתת ליעלי את מתנת יום ההולדת הכי גדולה: סיכוי אמיתי לחיות”.
כדי לתרום להצלתה של יעלי, היכנסו לאתר עמותת “להושיט יד”.