בניסיון למנוע בארץ אסון בממדים של מרוקו וטורקיה בתרחיש של רעידת אדמה, ישראל מתכוונת לשים דגש על שלושה מישורי פעילות עיקריים: חיזוק מבנים באזורי מוקדי שבר, תרגיל לאומי בנובמבר שיכלול את הפעלת מערכת ההתרעה ותוכנית שתגובש עד סוף השנה במשרד רה"מ לשיקום ארוך טווח של מבנים אחרי רעידת אדמה.
עם זאת, מדובר בשורת צעדים שמגיעים לאחר רצף ארוך של גרירת רגליים על אף שורת ההתרעות והאזהרות. "נראה שלמרות נורות האזהרה - מדינת ישראל כושלת בהיערכותה לרעידות אדמה", מסר אתמול מבקר המדינה מתניהו אנגלמן והוסיף: "לאחר החגים אפרסם דוח מעקב מקיף, עליו עבדנו בשנה החולפת, בעניין ההערכות לרעידות אדמה ברמה הלאומית. על ראש הממשלה והשרים הרלוונטיים לתקן את הליקויים באופן מיידי".
1 צפייה בגלריה
yk13587082
yk13587082
(אנגלמן | צילום: אלכס קולמויסקי)
בין הליקויים עליהם התריע בעבר המבקר, היו ההשקעה הלא מספיקה בחיזוק מבנים של בתי חולים ומבני מגורים. בישראל 80 אלף מבנים של שלוש קומות ומעלה שנבנו על פי תקן ישן שהופך אותם לפחות עמידים.