פחות מיממה חלפה מאז ששר המשפטים יריב לוין תקף את היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב־מיארה בתשובתו בנוגע לעתירות נגד אי־כינוס הוועדה לבחירת שופטים וטען כי אין להתערב בהחלטתו, הוציא אתמול בבוקר בג"ץ צו על תנאי הדורש ממנו לנמק את הסיבות שבגינן הוא לא מכנס אותה באופן מיידי.
הצו, שהוציאו שופטי העליון ענת ברון, דוד מינץ ויעל וילנר, אינו מחייב את לוין לכנס את הוועדה, אך המשמעות המעשית לכך היא שיתקיים דיון אחד בלבד בעתירות נגד אי־כינוס הוועדה, ואחריו תינתן החלטה. בנוסף, השופטים קבעו כי התגובות המקדמיות של לוין והממשלה ישמשו תצהירי תשובה מטעמם, כך שאין צורך בעיקרי טיעון. הדיון בבג"ץ על העתירות של התנועה לאיכות השלטון, מפלגת יש עתיד ושורת אנשי עסקים, צפוי להתקיים ביום שלישי הקרוב.
לוין הגיש בקשה לביטול הצו על תנאי, ומטעמו נמסר: "בהמשך להחלטת בית המשפט, שניתנה בחוסר סמכות ובניגוד מפורש לדין, ממשלת ישראל ושר המשפטים הגישו בקשה לביטול הצו".
בנוסף, הוא התייחס להחלטת השופטים שקבעו כי תגובתו המקדמית מאתמול תשמש כתצהיר תשובה, ואמר כי "בית המשפט איננו מוסמך לקבוע עבור המשיבים מה ייכתב בתצהיר התשובה, והדבר נתון - גם הוא - לשיקול דעתם הבלעדי של המשיבים. קביעת בית המשפט שוללת מהמשיבים את הזכות הבסיסית להשמיע את קולם באופן שמונע את האפשרות לעשיית צדק".







