בניו־יורק, כבר בלטו ההכנות של ארגוני המחאה לקראת הגעת ראש הממשלה נתניהו. מעבר לפעילות בקהילה היהודית המקומית בניסיון לגייס מפגינים, הוקרן בשבוע שעבר גם מיצג מחאה נגד נתניהו בסביבת בניין האו"ם. עם זאת, במטה המאבק טוענים כי מדובר רק בתחילתה של המחאה שם – שתלווה את ראש הממשלה במהלך ביקורו.
1 צפייה בגלריה
yk13595493
yk13595493
(פעיל המחאה עמיחי ורדי בניו־יורק | צילום: UnXeptable)
על פי מטה המאבק, המחאה תחל עוד הבוקר בסן פרנסיסקו, ולאחר מכן תמשיך בניו־יורק ותגיע לשיאה ביום שישי. במטה תקפו ומסרו כי נתניהו מקיים את הביקור "כדי להסיט את תשומת הלב מכוונתו להפוך את ישראל לדיקטטורה. לוחמות ולוחמי הדמוקרטיה בארה"ב מבטיחים שלכל מקום שנתניהו יגיע, הם יהיו שם כדי להזכיר לנתניהו שישראל תישאר דמוקרטית וליברלית". לפי לוח הזמנים שפרסמו, הם מתכננים "הפתעות", כדבריהם, עם הנחיתה בארצות הברית של השרים עידית סילמן, ניר ברקת ואלי כהן.
מחר, יקיימו המפגינים אירועים שונים בניו־יורק כולל הפגנה בכיכר טיימס. כמו כן, צפויה גם מחאה במוזיאון המטרופוליטן המפורסם בעיר, אליו יגיעו מנהיגי העולם. המפגינים מתכננים להיות בכניסה וציינו שהם יפעלו לוודא "שכל מי שעובר פנימה יבין היטב מה נתניהו מעולל לישראל". בעוד יומיים, הם צפויים להפגין בזמן פגישת נתניהו וביידן בשולי עצרת האו"ם, וביום חמישי הם יפגינו ליד מלון רג'נסי. ביום שישי, לקראת סיום הביקור, צפויה כאמור ההפגנה המרכזית, בזמן נאום נתניהו באו"ם.