ב־31 באוגוסט 2020, אחרי הכנות אחרונות לשנת הלימודים החדשה, עמדה המורה שריפה אבו־מועמר (28) במטבח ביתה בשכונת גן חק"ל ברמלה. יחד איתה היו שני בניה, אז בני חמש וחצי ושנתיים וחצי, והתינוקת בת החצי שנה. בזמן שהכינה לבתה בקבוק חלב, חדר כדור לחלון שבקומה השלישית. שריפה נהרגה במקום.
האחים פארס (25) ומוחמד (26) אלשמאלי נאשמו כי במסגרת סכסוך משפחות ניסו לפגוע בקרוב משפחתה של אבו־מועמר, והיא נורתה מכדור תועה. כתב האישום, שהוגש לבית המשפט המחוזי בלוד, ייחס להם עבירות של רצח בכוונה בצוותא של אבו־מועמר, ניסיון רצח בצוותא של קרוב משפחתה, פציעה בנסיבות מחמירות בצוותא, קשירת קשר לביצוע פשע ונשיאת נשק ותחמושת בצוות.
כעת, הפרקליטות מנהלת מגעים מתקדמים להסדר טיעון עם סנגורם של האחים אלשמאלי. לפי האישום המתוקן המסתמן, פארס אלשמאלי יורשע ברצח באדישות, ואילו אחיו יורשע רק בחבלה בכוונה מחמירה.
בשלב זה, למרות שהצדדים הגיעו למתווה מוסכם, נפגע העבירה - קרוב משפחתה של שריפה שהיה היעד לחיסול - מתנגד לכל הסדר. הפרקליטות אמנם מחויבת להציג בפניו את ההסדר, והוא יכול להביע את עמדתו, אך היא אינה מחויבת לקבל אותה.
עו"ד של קרוב משפחתה צפוי להיפגש בקרוב עם הפרקליטות, והצדדים ינסו לאשר את ההסכמות שטרם הוגשו לבית המשפט ואושרו על ידי שופט. למרות שנראה כי המגעים, שעליהם פורסם לראשונה ב"הארץ", הבשילו לכדי הסכם, הוא ניתן לשינוי מאחר שטרם הוצג ואושר בבית המשפט.
מוחמד אבו־מועמר (36), בעלה של שריפה, סיפר אתמול ל"ידיעות אחרונות" כי מאז הרצח של אשתו המשפחה לא חזרה להתגורר בביתה. "אנחנו לא מסוגלים לחזור למקום שבו נרצחה אמא למופת שגידלה שלושה ילדים", אמר, "היא נרצחה לעיניהם, הדם שלה היה על הבגדים של הילדים. אני עדיין לא מסוגל לעבוד, מטפל בילדים ומתקשה לחזור לשגרה".
הוא מחה על הסדר הטיעון המסתמן: "אני לא מוכן לשום הקלה בעונש, רוצה שימצו את הדין. זה לא כדור תועה, זה רצח מתוכנן. הם הקימו קבוצת ווטסאפ כדי לרצוח. קנו נשק לא חוקי. אני שואל את הפרקליטות, מה הם שונים ממחבל שנכנס לבית ויורה לכל עבר? הם צריכים להיות מואשמים ברצח עד הסוף".







