בחודש מאי האחרון חשף הזמר אדם כי הוא מתחיל בטיפולים כימותרפיים והקרנות בעקבות הרעה במצבו הרפואי. כעת, עם אילנית, הוא מוציא שיר חדש – "ללמוד שוב לעוף". קוראי "ידיעות אחרונות" יכולים להאזין לשיר באמצעות רשתות הדיגיטל של הקבוצה ובקישור הזה.
את השיר כתב יואב גינאי, ואת הלחן והעיבוד יצר יהונתן פרלמן. לפני ההקלטות היה חשש שהזמר לא יוכל להשתתף בשיר, שמוקלט כחלק מפרויקט של פרלמן שכולל חיבורים מוזיקליים בין דורות. בסופו של דבר אדם הגיע לאולפן בין הטיפולים והשלים את הקלטת השיר. "לגלות שלמרות הטיפולים ותופעות הלוואי הקשות אני מסוגל להיכנס לאולפן ולהקליט זה מעודד ומפיח תקווה. הלוואי שאלמד שוב לעוף, הלוואי שנלמד כולנו שוב לעוף", אמר אדם.
בינואר 2018 אושפז אדם למשך חודשים בבית החולים איכילוב בתל־אביב, אחרי שעבר ניתוח להוצאת כיס מרה ובעקבות סיבוך נגרמה דלקת בלבלב שהביאה לפגיעה באיברים סמוכים.
במאי האחרון כתב: "אהוביי ואהובותיי, התבשרתי שאצטרך לעבור סדרת טיפולים, הקרנות וכימותרפיה. עדיין מתקשה לעכל. מאחר והוגדרתי כחולה אונקולוגי, אין צורך שזה ידלוף ואין צורך להסתיר אלא בע"ה להתמודד עם מה שיבוא. אתחיל את הטיפולים בעוד כשבוע ועד אז בוחר להמשיך לתפקד, כל עוד זה אפשרי וכפי שהומלץ לי על ידי הפרופסור שפגשתי בבית חולים. שלחו רק אהבה". אתמול אמרה אילנית: "יחד עם חברי אדם הנפלא זכינו בשיר מרגש עם לחן מופלא של יהונתן פרלמן, למילותיו המפייסות של יואב גינאי. שיר מלא השראה ותקווה על נפשו של האדם המבקשת להתחדש ושוב ללבלב".








