בכירים בליכוד טענו אתמול שראש הממשלה, בנימין נתניהו, היה שמח לגנוז את המהפכה המשפטית ולהתקדם בערוץ הסעודי, אלא שישנן הבנות בינו לבין שר המשפטים, יריב לוין, ולפיהן הכנסת תקדם במושב החורף הקרוב את שינוי הוועדה לבחירות שופטים – אפילו שינוי מינורי.
מטרתו של נתניהו היא להגיע לפתיחת מושב החורף עם הסכמות לגבי המהפכה, אולם אם לא יהיו הסכמות הוא יציג פשרה חד־צדדית בעניין הרכב הוועדה למינוי שופטים. בליכוד טוענים שמדובר בפשרה שמקובלת גם על גורמים באופוזיציה.
על־פי הערכה בליכוד, גם אם נתניהו ירצה להקפיא או לדחות את המהפכה המשפטית כדי לקדם הסכם נורמליזציה מול הסעודים, לא תהיה לכך התנגדות בליכוד, גם לא מצידו של שר המשפטים לוין.
בכירים בממשלה היו אתמול נחרצים יותר: "בין מאסק לביידן, הרפורמה המשפטית מתה", אמרו. "לא סתם נתניהו אמר שהרפורמה של לוין רעה. נתניהו רוצה את סעודיה בכל מאודו. האמריקאים דורשים ממנו להרגיע בכל החזיתות, כולל ברפורמה".
עם זאת, בכיר בליכוד התעקש אמש: "לא יהיה קשר בין הערוץ הסעודי לרפורמה המשפטית".
השיחות מול האמריקאים בעניין הסכם עם סעודיה והוויתורים בנושא הפלסטיני עברו בשקט יחסי באגף האולטרה־ימני של הקואליציה. השרים איתמר בן גביר ובצלאל סמוטריץ' הודיעו שיתנגדו לוויתורים דרמטיים, אולם מאז הפגישה בין נתניהו לביידן הם לא הגיבו או העבירו מסרים לנתניהו. מקורב לאחד מהם טען שהם מחכים שנתניהו יחזור מארה"ב כדי לבדוק אם היו או יהיו התחייבויות בנושא הפלסטיני.
סוגיה נוספת שמעסיקה את המערכת הפוליטית היא ההסכמה הישראלית, לכאורה, לאפשר לסעודים להעשיר אורניום על שטחה במסגרת הסכם בין שתי המדינות. ח"כ (ליכוד) טלי גוטליב כתבה: "נורמליזציה עם סעודיה. עלאק. אחלה כותרת. נורמליזציה שכוללת הסכמה להפיכת סעודיה למעצמת גרעין בחסות ממשלת ימין זה טירוף מסוכן".