במערכת הכלכלית בישראל עדיין תוהים אם אכן במבנה הנוכחי של ממשלת ישראל הימנית עד מאוד, הסיכויים להסכם נורמליזציה עם סעודיה הם באמת גבוהים. אילו היה כך, הבורסה הייתה מזנקת כבר באחוזים ניכרים והשקל הישראלי, שהפך בחודשים האחרונים למטבע החלש ביותר מבין המדינות המפותחות, על רקע חקיקת הרפורמה המשפטית, היה מתחזק משמעותית.
ואכן, אלה הן שתיים מהתוצאות החיוביות שיהיו ודאיות אם אמנם ייחתם הסכם אמיתי בין ישראל לערב־הסעודית. אין כלל ספק שהסכם כזה יביא לשורה של הישגים כלכליים לישראל: מחיר הנפט שתרכוש ישראל מסעודיה השכנה יהיה נמוך יותר; מזרח תיכון חדש יביא להשקעות רבות יותר בישראל ואף להשקעות משותפות בסעודיה ובישראל; המסחר של ישראל עם מדינות ערביות יתעצם וניתן יהיה לייצא לסעודיה מוצרים ישראלים רבים. שיתוף פעולה פורה במיוחד יהיה צפוי בתחום ההייטק, ענף שיורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן, מעודד באופן מיוחד בשנים האחרונות.
קידום רעיון קו רכבת בין ישראל לנסיכויות במפרץ הפרסי דרך סעודיה – על פי תוכנית שר התחבורה לשעבר ישראל כ"ץ וכעת גם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן – יוכל להביא לזינוק עצום ביצוא וביבוא של ישראל מארצות מוסלמיות ומהמזרח הרחוק. אם כל זה יתרחש, הצמיחה של מדינת ישראל תזנק, סכנת הורדת דירוג האשראי תהפוך לעליית דירוג ודאית, שתביא לירידה בריבית שישראל משלמת על חובותיה, ולפינוי כספים להשקעה בחינוך, תרבות, בריאות ורווחה.