המפלגה הרפובליקנית לא ראתה כזה "קרב" כבר זמן רב.
מעמדו של יו"ר בית הנבחרים, הרפובליקני קווין מקארתי, נמצא בסכנה חמורה בעקבות מרד מצד האגף הקיצוני ביותר במפלגה. חבר הקונגרס הרפובליקני מט גייץ מפלורידה, מהמקורבים ביותר לדונלד טראמפ, הגיש שלשום בלילה בקשה להצביע על הדחתו של מקארתי, בעקבות הסכמתו לעסקה עם הדמוקרטים שמנעה את השבתת הממשלה בסוף השבוע. הלילה אמור היה בית הנבחרים להצביע בפעם מאז 1910 על הצעה של חברי מפלגת הרוב בבית הנבחרים להדיח יו"ר שנבחר מטעמם.
מנגד, אתמול התעורר מרד נגד המורדים במפלגה, שכשל. תומכי מקארתי ניסו לבטל את ההצבעה להדיחו, אך כשלו בניסיונם הראשון לעשות כן. ההצבעה הזו היא שיאו של מאבק ארוך מאוד בין מקארתי לקבוצה של כ־20 רפובליקנים שהתנגדו לו מאז נבחר ליו"ר בינואר שעבר. כדי להבין עד כמה קיצונית הקבוצה שמנהיג גייץ, צריך להזכיר כי מקארתי היה ממובילי ההתנגדות לאישור נצחונו של ג'ו ביידן במהלך אירועי ה־6 בינואר. למרות זאת, עבור האגף של טראמפ השולט במפלגה, הוא נחשב מתון מדי.
לרפובליקנים יש רוב זעום בבית הנבחרים (212־221) ואם אכן תהיה הצבעה להדחת מקארתי, קשה לראות אותו שורד בלי קולות של דמוקרטים.
אתמול טען מקארתי כי לא יסכים לעסקה במסגרתה הדמוקרטים יתמכו בו בתמורה להסכמה שלו להעלות להצבעה חוקים חשובים להם: בעיקר המשך מימון העזרה לאוקראינה. גם אם מנהיג הדמוקרטים ג'פריס, שקל לעזור למקארתי, הוא נתקל בהתנגדות גורפת ואגרסיבית במפלגה שלא שכחה למקארתי את חלקו בניסיון לבטל את תוצאות הבחירות ב־2020.
ובזמן שאנשיו בקונגרס ממשיכים בכאוס, הגיע אתמול דונלד טראמפ ליומו השני של משפט התביעה נגד באשמת ניפוח ערך נכסיו. זה אמנם רק הראשון, וכנראה הכי פחות חשוב מבין שבעה משפטים הצפויים לטראמפ עד הבחירות, אבל נראה כי זה האחד שמעניין אותו הכי הרבה.
גם אתמול ניצל טראמפ את ההזדמנות לתקוף מול המצלמות את השופט והתובעת לטיטיה ג'יימס, לפני שישב בשקט מוחלט באולם עצמו.
אותו שופט דרך אגב, סירב לקבל את הקללות והגינויים שספג מטראמפ. אתמול, הוא הוציא לו צו איסור שאוסר עליו להתבטא בפומבי נגד השופט או צוות בית המשפט.









